Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metki Cienia i EQ

PomponikPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś chciałbym spytać jakie są minimalne wymagania na metki cienia/duszy czyli:

- ile potrzebuje defa

- ile ataku

Itd.

I jeśli moglibyście przekazać mi jakieś rady jak skutecznie rozbijać te metki to będę wdzięczny. Na pewno przyda mi się bardzo wasza pomoc. :)

iuub.png

Opublikowano

minimum smocza +8

zelak +8

czarna okragła 7/8

rib sr 27

buty 2 k pz

ebo 9 z przetopami

naszyjnik 1 k pz min

srebrna bransa lub inna z 1k pz min.

Z takim eq na 42 lvl woj body dawni dawno temu dawałem rade ubijac takie metiny. Oczywiscie z buffem (ozeniłem sie i mogłem go teleportowac)

Reasumujac musisz miec podobne eq i lepsze. Buff na pewno pomoze + jeszcze jkis wierzchowiec

Opublikowano

Najlepiej jest mieć te 450 deffa z buffem, broń ze średnimi +30% i KD+4, tarczę z NNO oraz dodatkowe bonusy na krytyka oraz omdlenie (ten ostatni bon powoduje mniejszy resp mobów z Kamienia Metin). Wartość ataku nie ma znaczenia - im większa tym lepsza, bo i tak rozwalisz metina przecież. :-)

Opublikowano

Najlepiej jest mieć te 450 deffa z buffem, broń ze średnimi +30% i KD+4, tarczę z NNO oraz dodatkowe bonusy na krytyka oraz omdlenie (ten ostatni bon powoduje mniejszy resp mobów z Kamienia Metin). Wartość ataku nie ma znaczenia - im większa tym lepsza, bo i tak rozwalisz metina przecież. :-)

[/qu

wcale respa daje spowolnienie ja jak na nie lazilem mialem silne m2 i riba 27 sr kd+3 i bez bufa jakos dawalem rade tylko respy po kolei wybijalem a wy wszyscy pier,dolicie jak by cale respy mial na klate brac, to mu dajcie kase na is a potem takie imbecylskie posty piszcie

nie słuchaj tych imbecylow oni ci odrazu polecaja eq by na klate all respy wziasc .A jak powybijasz respy z buta normalnie z 2 razy na metku to ci sie nic nie stanie

Daronian jak bys nie wwiedzial to spowolnienie daje - resp a nie omdlenie:_)

Opublikowano

No to zostanę przy metkach w m2, ale dzięki za pomoc :)

Jakie masz teraz EQ? Postaram Ci się podpowiedzieć, co powinieneś zmienić, dodać, kupić, itd., abyś dał radę oraz podsunę sposoby na szybszy zarobek.

Opublikowano

Z moim eq jest słabo, ale napisze:

- Tygra +9 4b 2kHP 3% dmg do PŻ z kd speeda +2

- Żelazny +7 Regeneracja PŻ 8%

- FMS +9 29śr 10+orki 3% spowolnienie | KD powtórki i woja +3 :/

- Bojowa +8

- Buty 1kHP

- Bransoleta 1kHP

- Miedziane Kolczyki +6 xD

- Naszyjnik na 1LV 0 Bonów xD

iuub.png

Opublikowano

dasz rade tylko zalatw sobie tarcze nno i jak jest silniejszy resp to go wybij potem znow metek bo na tym lvl pchac kase w is to raczej nie chyba ze na skile

i czym wiecej masz na spowolnienie to tym bardziej idzie to ze resp mobow z metka zniknie !!! a nie tak jak ci pisza ze omdlenie na to dziala chyba nigdy metkow nie bili:D

A jeszcze 1-dno daronian u ciebie chyba dziala bon omdlenie na metki hehe jak masz priwa:D buhaha bo na nie dziala bon na spowolnienie:D

Opublikowano

Minimum 300defa, dobry FMS / RIB 30sr+ oraz buffek po 25%.

Sam tak dawałem rade :)

Nie zapomnij o wspomagaczach typu roski / mikstury szybkości.

Opublikowano

Ja mimo że lajtowo bez odchodzenia od metka spokojnie go ubijałem moim 35 body, to zawsze lubiłem pod koniec zejść i z buta powybijać zwłaszcza węże, wiadomo ogonki z +, lecą bardzo ładnie, często więcej zarabiałem na samych ow+ niż na locie z metka, a z respem przy ubiciu metka wiadomo jak jest, wszystko zawsze pada ale dropu z mobów najczęściej nie ma. Co do eq polecam kozaczki 9 mają 20 szczały złoty najlepiej też 9 wiadomo 10 szczały, a tak poza tym żadnych nno i innych pierdół nie potrzeba, ten metin wbrew pozorom jest bardzo słaby. Warto też mieć buffkę z błogo min 25% i jest na prawdę lux ;d

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

od kiedy omdlenie zmniejsza respy z metina? chyba chodzi ci o spowolnienie...?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...