Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lux a build.

tuuuskawke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnośnie lux, dobrze ją składam?

Startuje z flaszką i 3 potami, chyba, że mają junglera wtedy zamiast 2 potów kupuje warda.

Potem kupuje, Grala. Następnie Rabadon, przed gralem joniany na skrócenie czasu odnowienia. To są takie 3 standardowe itemy. Potem składam różnie, najczęściej składam jako 4 abysal scepter, potem kostur pustki i na końcu warmog albo rylai.

Co powiecie na ten build? Widziałem też z lich banem (nie wiem jak to się nazywa dokładnie) zmora licza chyba ale nie wiem jak on działa wraz z pasywą lux. Powie ktoś?

Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Bulid jest okej , również bulid zależy od przeciwników. Jednak na podstawową gre ja stosuje taki bulid:

sorcerers-shoes.gifrabadons-deathcap.gifathenes-unholy-grail.gifzhonyas-hourglass.gifvoid-staff.gifabyssal-scepter.gif

Jak składasz berło to nie składaj kostura, sam sobie szkodzisz Kostur mniej przebije jeśli bd mieli zmniejszoną Odp. na magie.

by-hftdfwbpylxtcbyqzazs.jpg
[00:45] Landiago: mam tłuste ręce

Opublikowano

Jednak zależy też od tego kogo masz przeciwko , ponieważ lux jest strasznym papierem , ale również masz racje bo można kupić ryleia.

Okej. Rozumiem ale można też warmoga kupić ;d

Po co zhonyi na lux? o.O

Okej rozkminiam czyli bez kostura, okej ;d

A podpowie ktoś jak działa zmora z pasywą?

Opublikowano

Ja robie tak:

Sorcerki > Graal Ateny / Zmora Licza > Objęcie ognia > Rabadon > Kostur Pustki > Zhony / Plemienna

Z takim buildem zawsze ownie ;d

Co do zmory licza, to jak rzucisz skilla, to w zmorze uruchamia sie bierna umiejetnosc i walisz dodatkowe obrazenia (+ ap) z AA, w polaczeniu z pasywka masz na prawde niezłe dmg. Aczkolwiek rzadko kupuje Zmore, bo raczej AA się nie wymieniam (podejście blizej przeciwnika = ded )

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Ja robie tak:

Sorcerki > Graal Ateny / Zmora Licza > Objęcie ognia > Rabadon > Kostur Pustki > Zhony / Plemienna

Z takim buildem zawsze ownie ;d

Co do zmory licza, to jak rzucisz skilla, to w zmorze uruchamia sie bierna umiejetnosc i walisz dodatkowe obrazenia (+ ap) z AA, w polaczeniu z pasywka masz na prawde niezłe dmg. Aczkolwiek rzadko kupuje Zmore, bo raczej AA się nie wymieniam (podejście blizej przeciwnika = ded )

Okej rozkminiam co robi zmora z pasywą. Ale czemu kostur a nie abysal? ;d

Opublikowano

ja robie tak: sorcerki, roa, rabadon, lich, voidstaff i rylai albo morello

Opublikowano

Sorecerki > Graal > Deathfire/Morello > Rabadon > Warmog/Rylai . Sorecerki wiadomo, graal + deathfire/morello - 40% cooldown co wg mnie na lux jest core, żeby skrócić ulti do 24 sec, rabadon wiadomo i ostatni item coś na hp .

Opublikowano

Sorcerki > Graal > Rabadaba > Zonhya > Abyssal Scepter > Coś na hp.

Opublikowano

Hmm, pisałem to w innym temacie, napiszę i tutaj:

Lux ma słaby def. Więc jeśli przyszłoby komuś do głowy robić roa/rilay to niech usunie lola i będzie lepiej.

Po 1 - Ogólny endbuild na lux z mojej strony to: Iońskie buty - Liandry
(maska ap/hp) - Rabadon - Grall Athene... reszta opcjonalnie, tj:

VS heavy ad - zhonya, iceborn gauntlet,

VS heavy ap - abysall, zmiana butów na merkurki i kupienie DFG lub other ap cdr itemu.

VS heavy mr - void staff

VS balanced - zhonya, lichbane (lub gauntlet).

Plusy z buildu?

Super CDR z ulti co 24sec przy dobrych masterkach 9-0-21 lub similar.

super harras i CC

best ks ulti / teamfight harras

do tego jeśli CIEBIE łapią na lini łątwo zwiać, QE za plecy i dziękuje,

jeśli kogoś chaseujecie, tez łatwo złapać i dobić.

poza tym, preferowane spelle ghost-flash. Ignite mija się z celem bo na 6lv i tak robisz kogoś na combo albo wcale :D ew. clarity.

boże broń od składania na lux archangela, useless shit.

I PAMIĘTAĆ O PASYWIE.

Pozdro poćwicz.
ps - chyba że chcesz trololować - youtube - Counter bruiser bruiser lux siv hd guide.

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

Lux to papier, po co jej tankowatość i tak nie będziemy bić z aa bo nie mamy dmg. Lux to champ którym gra się na odległość, i chwyta się skillami jak najwięcej przeciwników. Podchodzić możesz tylko kiedy chcez trafić tarczą wszystkich w teamie. Czasami jak enemy tylko czeka na twój błąd, by cie focusnąć polecam klapsydre i coś do hp ryali/roa, jeżeli masz w enemy mocny ap to wiadomo- berło. Skaładam ją tak:

-doran/butki/flaszka iza reszte kasy potki

-kielich na regen many, buty na przebicie

-rabadon

-księga morello, b. fajny item/kostur na przebicie (gdy mamy butki na skrócenie)

-roa/ryali/klapsydra

-roa/ryali/klapsydra

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...