Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prywatny serwer Metin2 w stylu oldschoolowym (2007 r.)

Wilson199

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Jako iż pomału małymi krokami rozpoczynam planowanie serwera Metin2 wpadł mi nie dawno pewien pomysł. Temat już wszystko mówi za siebie.

Co byście powiedzieli na serwer Metin2 dokładnie taki jak z roku 2007? Te stare skile, bez wierzchowców, żadnych zmyślonych broni. Czysty stary Metin2, na którym zapewne nie tylko ja z forum zaczynałem przygodę z grą.

Moim zdaniem tworzenie kolejnego serwera, który posiada praktycznie takie same bronie, zbroje i inne itemy, które znajdziemy na innych licznych serwerach jest już trochę bez sensu.

Co o tym sądzicie? Wypowiadajcie się w temacie ;)

Osoby, które maja zamiar pisać coś co jest nie na temat proszę o wyjście. Proszę tylko o wasze opinie oraz czy wy byście na takim serwerze zagrali.

Pozdrawiam.

Tak. Nic tu nie ma.

Opublikowano

na pewno coś oryginalnego , lecz musiałbyś popracować, żeby zabezpieczyć taki serwer , wiadome jest , jakie kiedyś były bugi itp.

Oczywiste jest to,że pozbędę się wszystkich bugów zachowując ten stary klimat. Jest to najważniejsze.

Tak. Nic tu nie ma.

Opublikowano

No tak , ale bez tych bogów to by było super , ten sam exp ta sama kasa + fms sr 30 ii już jesteś PRO , to był by świetny serwer

Opublikowano

Za to bym potrzebował dużej ilości osób, które grały także w Metina w 2007 roku. Teraz nie łatwo by było odwzorować te stare klimaty lecz uważam, że przy pomocy kilku osób mogło by powstać coś naprawdę wyjątkowego.

//Edit

Wiem, że pliki Rain to przeżytek ale czy czasem na nich by nie było najłatwiej się wzorować? Z tego co pamiętam były one dane nam w łapki na przełomie 2006/2007 roku.

Tak. Nic tu nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...