Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Irelia vs Fiora

Tali’Zorrah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

zastanawiam się nad tymi dwoma postaciami, zależy mi na dobrym dmg, dobrych umiejętnościach i

żeby nie był papierem :) Jeśli jakieś inne champy spełniają te kryteria, to proszę o wypisanie.

Proszę także o wypisanie +/- postaci (opcjonalne, nie trzeba, ale fajnie by było :))

­Keelah se'lai

Opublikowano

Irelia:

- dobry "solo laner"
- dobry "lane sustain" dzięki możliwości leczenia (W skill)
- dash (pozwala na szybki doskok do przeciwnika, w przypadku zabicia miniona lub przeciwnika zwracane jest część kosztu many)
- dobry ulti (może być rzucany w biegu bez zatrzmywania się i w dowolną stronę, np. uciekając od przeciwnika można go ostrzeliwać z ulti)
- wytrzymała jak na klasę "zabójca"
- posiada dobre CC (slow lub warunkowy stun)
STYL GRY:
W początkowej fazie rozgrywki, gra Irelią polega głównie na farmieniu minionów, czekając jednoczesnie na dogodną okazję do ataku na przeciwnika. W późniejszej fazie rozgrywki Irelia skupia się głównie na atakowaniu celów stanowiących największe zgarożenie (Casterzy/Carry). Spora wytrzymałość pozwala jej przyjąć znacznie więcej obrażeń (zanim zginie) niż typowemu zabójcy.
@EDIT - jeżeli masz jakieś pytania , to pytaj:)
Opublikowano

Irelia:

- dobry "solo laner"
- dobry "lane sustain" dzięki możliwości leczenia (W skill)
- dash (pozwala na szybki doskok do przeciwnika, w przypadku zabicia miniona lub przeciwnika zwracane jest część kosztu many)
- dobry ulti (może być rzucany w biegu bez zatrzmywania się i w dowolną stronę, np. uciekając od przeciwnika można go ostrzeliwać z ulti)
- wytrzymała jak na klasę "zabójca"
- posiada dobre CC (slow lub warunkowy stun)
STYL GRY:
W początkowej fazie rozgrywki, gra Irelią polega głównie na farmieniu minionów, czekając jednoczesnie na dogodną okazję do ataku na przeciwnika. W późniejszej fazie rozgrywki Irelia skupia się głównie na atakowaniu celów stanowiących największe zgarożenie (Casterzy/Carry). Spora wytrzymałość pozwala jej przyjąć znacznie więcej obrażeń (zanim zginie) niż typowemu zabójcy.
@EDIT - jeżeli masz jakieś pytania , to pytaj:)

Przyłącze się do pytania, mam zamiar kupić Irelie znasz może kogoś z topki kto często gra Irelią i mógłbym obejrzeć jakiegoś jego streamy etc ?

Opublikowano

ok, żeby nie robić zamieszania na forum, to jeszcze jedno pytanie :)

Z tego co widzę to znasz dobrze tą postać, więc może podałbyś mi jakiś

sensowny build pod tą postać :)

­Keelah se'lai

Opublikowano

wiem, że jest poddział na buildy, ale nie chciałem robić już zamieszania :)

W takim razie poszukam sobie na internecie buildu :)

­Keelah se'lai

Opublikowano

Zdecydowanie Irelia ,sam nią często gram nie gram nią jakoś super hiper dobrze ,ale nie ma tragedii .A

Ona jest Offtankiem .A fiora to teoretycznie off tank ale chyba po teemo najbardziej papierowy .

Irelia posiada naprawdę bardzo dobrą passywkę .

Nie będę pisał innych + bo jest to napisane wyżej .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...