Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zagrać w Dragon Ball Online

Rak3n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-------------------------------------------------

Rejestracja konta

1.Wchodzimy na stronę poniżej :

https://member.wasabii.com.hk/CreateUser.aspx

2.Następnie wypełniamy :

ss1knn.png

ss2vi.png

ss3vt.png

Gotowe ! Możemy logować się do gry.

Download Client

1.Należy wejść na stronę :

http://dbo.wasabii.com.hk/DB_Download/client.shtml

2.Launcher

Skan nie potrzebny, gdyż link pochodzi ze strony wasabii.com.hk, jest to zaufana strona.

http://dldbo.wasabii.com.hk/DBO_HK_Downloader_20120303.exe

Spolszczenie, zangielszczenie

Co do spolszczenia, czy zangielszczenia, sprawa ma się tak samo jak na Taiwanie.

Czym różni się HK od TW ?

-Tylko jeden serwer.

-Większy drop rate, itemów legendarnych, rare, kamienie do upgrade w tym u60.

-Event na kule codziennie

-Kamienie upgrade od u30 do u50, włącznie z purami za netpy pointsy.

-Mniejsze lagi

Rozpiska Eventu na kule by C0rd3k dla GMT+2 (Czas letni w Polsce)

kulegmt2.png

Taka mała porada :

Jeżeli grasz po raz pierwszy w DBO to zapraszam na DBO TW s2, gdyż jest tam więcej polaków.

Jeżeli poradnik się przydał daj LIKE ;)

raken.png

Pomogłem ? Daj Like ;)

Opublikowano

Różnica moim zdaniem jest bardzo duża(jeszcze jak włączy się DBO przez WTFast to prawie że nie ma żadnych opóźnień).Czy ciekawy ? Hmm.. jeżeli znajdzie się gildie z fajną atmosferą, z dużo aktywnością to naprawdę jest super.Ja obecnie jestem w gildi Descendents, jest to angielska gildia, bardzo miła atmosfera, wszyscy pomocni, zawsze znajdzie się ekipe na TMQ lub UD.Jeżeli będziesz grał na HK pisz w grze : Raken

raken.png

Pomogłem ? Daj Like ;)

Opublikowano

Kolejne pytanko obcokrajowcy mogą tam grać? Jest możliwośc kozystania z czegoś w rodzaju ,, mikropłatności'' . Drogie są? Ile waży client? Ja jeszcze nie grałem w dragonbala ale mam zamiar... W tej grze ciężko się expi solo ? Czy stawia na exp w pt? Są jakieś frakcje/królestwa? Jak ściągne niechce , żeby się okazało , że ja gram gdzie indziej a polacy gdzie indziej xD

Ach ta kasa ;]

Opublikowano

Więc tak obcokrajowcy mogą tam grać i grają, żadnych blokad regionalnych nie ma.Jest taka możliwość za pomocą paypala bodajże, lecz nie zagłębiałem się w to.Cilent waży ok. 3,8Gb.Zależy jakimi postaciami np. Dende Priestem (subklasa Namka Dragon Clana) jest nawet ciężko, lecz daje radę.W tej grze się nie grinduje, lvl wbija się przez robienie questów.Exp w party ? Hmm... jest coś takiego jak TMQ(Time Machine Quest) oraz UD (Dungeony) gdzie bez party nic nie zdziałasz.Nie ma frakcji.Na HK jest tylko jeden serwer ;)

raken.png

Pomogłem ? Daj Like ;)

Opublikowano

Chciałbym się wypowiedzieć na temat różnic tak żeby ludzie wiedzieli który serwer wybrać

-Tylko jeden serwer

Na TW są dwa, ale europejczycy grają na jednym ( s2 ) więc nie wiem to to za różnica

-Większy drop rate, itemów legendarnych, rare, kamienie do upgrade w tym u60

Śmiem w to wątpić, nie grałem na HK, kiedyś wejdę aż i sprawdzę czy jest różnica

-Event na kule codziennie

Na TW też event na kule jest codziennie, niewiele krócej ale jest codziennie.

-Troszeczkę lepszy exp, nie z mobów a z questów.Niewiele ale zawsze coś.

Chyba na odwrót, exp z questów ten sam, z mobów ciut większy, coś koło 20% ?

-Ceny są bardzo niskie w porównaniu do TW

Owszem ceny niższe, ale wiadomo ceny niskie to i zarobek mniejszy z dropa.

Dajmy na to na HK zarobisz 50kk za dropa i kupisz 2 itmeki po 25kk.

Na TW z dropa dostaniesz 150kk i kupisz dwa itemki po 75kk...

-Kamienie upgrade od u30 do u50, włącznie z purami za netpy pointsy!

kamienie są do U50 więc normalnego EQ tym nie zrobimy, jedyne na co może się to przydać jest więc upgrade itemków na kid budokai ( do 29lv )

Na TW dostaje się 4x więcej T pointów więc zbieranie na kamyki jest prostsze.

-Mniejsze lagi

Zauważalna jest drobna różnica w lagach jeśli ktoś ma kompa z drewna, jeśli komp jest mocny to różnicy niema.

Jest jeszcze kwestia pingu, na HK jest lepszy ( niższy ) ping od TW, ale można użyć programu WTFast + Runasdate/timestoper i różnica znika.

-Bardzo dużo ludzi (Szczególnie anglojęzycznych, ale są i polskie gildie)

Dużo azjatów, mało polaków w porównaniu do TW, jeśli ktoś mierzy w tej grze wysoko i nie przepada za graniem z azjatami to TW lepszy, jeśli umiesz się dogadać ze skośnookimi to można iść na HK.

@betowen1950

korzystanie z mikropłatności jest dostępne i na TW i na HK w prosty sposób, na moje oko na obu wersjach jest drogo.

Exp solo jest prosty do max ( 70lv ) wbijesz bez problemu, w PT się nie expi, ale można robić różne instancje w celu dropnięcia czegoś ciekawego.

Frakcji/królestw nie ma. Chcesz grać tam gdzie jest najwięcej polaków to TW serwer2.

Opublikowano

Chciałbym się wypowiedzieć na temat różnic tak żeby ludzie wiedzieli który serwer wybraćNa TW są dwa, ale europejczycy grają na jednym ( s2 ) więc nie wiem to to za różnicaŚmiem w to wątpić, nie grałem na HK, kiedyś wejdę aż i sprawdzę czy jest różnicaNa TW też event na kule jest codziennie, niewiele krócej ale jest codziennie.Chyba na odwrót, exp z questów ten sam, z mobów ciut większy, coś koło 20% ?Owszem ceny niższe, ale wiadomo ceny niskie to i zarobek mniejszy z dropa.

Dajmy na to na HK zarobisz 50kk za dropa i kupisz 2 itmeki po 25kk.

Na TW z dropa dostaniesz 150kk i kupisz dwa itemki po 75kk...kamienie są do U50 więc normalnego EQ tym nie zrobimy, jedyne na co może się to przydać jest więc upgrade itemków na kid budokai ( do 29lv )

Na TW dostaje się 4x więcej T pointów więc zbieranie na kamyki jest prostsze.Zauważalna jest drobna różnica w lagach jeśli ktoś ma kompa z drewna, jeśli komp jest mocny to różnicy niema.

Jest jeszcze kwestia pingu, na HK jest lepszy ( niższy ) ping od TW, ale można użyć programu WTFast + Runasdate/timestoper i różnica znika.Dużo azjatów, mało polaków w porównaniu do TW, jeśli ktoś mierzy w tej grze wysoko i nie przepada za graniem z azjatami to TW lepszy, jeśli umiesz się dogadać ze skośnookimi to można iść na HK.

@betowen1950

korzystanie z mikropłatności jest dostępne i na TW i na HK w prosty sposób, na moje oko na obu wersjach jest drogo.

Exp solo jest prosty do max ( 70lv ) wbijesz bez problemu, w PT się nie expi, ale można robić różne instancje w celu dropnięcia czegoś ciekawego.

Frakcji/królestw nie ma. Chcesz grać tam gdzie jest najwięcej polaków to TW serwer2.

Dzięki nady93 ;)

raken.png

Pomogłem ? Daj Like ;)

Opublikowano

W jaki kraczek kliknac jak klikam na ten link do sciagania?

Klikasz w pierwsze logo Dragon Ball Online lub drugie.

raken.png

Pomogłem ? Daj Like ;)

Opublikowano

śmiem twierdzic ze download nie działa :| przynajmniej mi, caly czas About:blank. Spróbuje rano, moze cos sie zmieni :(

Opublikowano

śmiem twierdzic ze download nie działa :| przynajmniej mi, caly czas About:blank. Spróbuje rano, moze cos sie zmieni :(

Wklej link do fleshgeta i pobierz.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To znaczy spolszczenie rozwija się z dnia na dzień i chyba na tą chwilę nie przestanę go tworzyć, warto udzielać się w dziale i obserwować go czynnie.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...