Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dobry od początku

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Aktualnie gram Jaxem, kilka razy wbiłem tą pierwszą krew ale bez tego jest krucho. Bez trójcy i hexa ma mały DMG, a to jedne z droższych itemków. Porównując do Ryze'a lub Lux którzy od początku nawet bez eq są dobrzy to Jax jest lekką lamką. Nie zależy mi na midzie/topie/bocie, postać może być AD, AP, hybrydą, offtankiem, AD Carry. Zależy mi tylko na tym żeby tak nie lamić na początku, często zaczynam od statów pokroju 1/3 a pod koniec meczu z trójcą i hexem mam 15+/5+. Myślicie żeby bardziej ogarniać Jax'a czy może kupić coś nowego ? Mam 2900 PZ a jutro rotacja więc musiałbym wygrać parę meczy. Grałem Tryndamere'm, chyba nie przypadł mi do gustu bo przez 3 mecze miałem staty pokroju 0/10+, ciężko trochę ogarnąć skille i Ulti. Na koncie kolegi które mi pożyczył jest też Xin Zhao, z tym że kolega stwierdził iż jest słaby i jego jedyny atut to spowolnienie. Co myślicie o Mundo ? Kolega z dobrym eq miał nim staty pokroju 40/5 (nie wiem czy gracze czy boty, raczej boty). W oko wpadł mi jeszcze Pantheon.

Przeczytajcie ten spam i podajcie mi propozycje ewentualnej postaci. Na pewno wstrzymam się do rotacji, może będzie coś ciekawego.

PS serwery wyłączone czy jak ?

Opublikowano

Polecam ci xin zhao:

Silne ganki
Mocne lane phase
Wysokie obrażenia w early oraz mid game
Darmowa % penetracja
Wbudowany selfheal – wysoki sustain na linii i w dżungli
Może być bardzo wytrzymały dzięki ultimate
Łatwość doskoku do przeciwka
Knockup i knockback
Husaria skin
Opublikowano

Dojebałeś koleś :D

XIN SŁABY ?!

Xin jest pro elo -.- Co ty gadasz.

A po drugie kazda postać jest op , tylko trzeba umieć grać , proste !.

Ja tryndą i xinem zawsze wychodze na duuuuuzy + !.

Wiec nie gadaj głupot .Mundo nie ogarniesz jesli nie ogarniasz Prostego Xina i trydnamere

A po trzecie jaka jutro rotacja ? !

To ty grasz na Amerykanskim ? :D

~ Szukam ogarniętych ludzi do Rankedów ~
~ GG :
6057994 ~

Opublikowano

Sprobuj Garenem :) tani jak zlozysz troche ad to potrafi kosic

kolega go nie odstąpi :p

Pogram dzisiaj trochę tym Xinem jak tak mówicie, tylko dajcie jakiś sprawdzony build. CO myślicie o Katharinie/Akali/Lux/Pantheonie ?

Opublikowano

Powiem Ci tak nie jestem doświadczonym graczem ale jak chcesz początkowo grać ja Ci polecę Teemo. Oczywiście ja gram pod AD i wczoraj grałem to do 18 minuty miałem 11 killi i 4 asysty a zaczynam na midline przeciwko Brandowi. Zagraj ze 3-4 gry nim a zobaczysz nie będzie zawiedzony :) a tu masz build na Xina http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/xin-zhao-ranked-bot-jungle-solo-top-updatig-7-19-2012-168555 :)

Opublikowano

kolega go nie odstąpi :P

Pogram dzisiaj trochę tym Xinem jak tak mówicie, tylko dajcie jakiś sprawdzony build. CO myślicie o Katharinie/Akali/Lux/Pantheonie ?

Lux:
-Klatka
-Tarcza
-Slow
-Dobre ulti
-Niskie CD
Akali:
-duży burst
-harras z Q
-plamka W
-dobra farma E
-świetne ulti (duży dmg + mały cd)
Opublikowano

łatwy champ a raczej łatwa championka to evelyn
ma bardzo ładny harras jak i łatwo ucieka
jest to bardziej hybryda więc zobaczysz co będzie ci bardziej pasowało..
ogólnie dużo nią nie gram ale jak zagram to gra sie świetnie..
+ zmuszasz przeciwników do straty kasy żeby kupywali totem widzenia niewidzialnych
bo to jest także jej pasyw :)

1352328162-U673632.jpg
Opublikowano

Ja ci polecam katarinke :D Na midzie na począku harrasujesz wroga z q potem combo q-e-w i nie ma pol hp, na first blood moze ciezko ale po 6 tyrasz na midzie na combo wszystkich oprocz tankow, ja na z 6 mam kolo 600dmg z ulti + 100 z "e" + 160 z "q" + 150 z "w" + 80 z oznaczenia = masz ponad 1000 hp a ja liczylem to tak zaniżając trochę :P W late jak mi w miare idzie mam kolo 2k hp z ulta.:P

Opublikowano

Xin Zhao staty 20 3 ;D Raczej dozbieram te 300 PZ i jego sobie kupię, ale pierw czekam na następną rotację

Opublikowano

Dojebałeś koleś :D

XIN SŁABY ?!

Xin jest pro elo -.- Co ty gadasz.

A po drugie kazda postać jest op , tylko trzeba umieć grać , proste !.

Ja tryndą i xinem zawsze wychodze na duuuuuzy + !.

Wiec nie gadaj głupot .Mundo nie ogarniesz jesli nie ogarniasz Prostego Xina i trydnamere

A po trzecie jaka jutro rotacja ? !

To ty grasz na Amerykanskim ? :D

troche xina znerfili ostatnio

Powiem Ci tak nie jestem doświadczonym graczem ale jak chcesz początkowo grać ja Ci polecę Teemo. Oczywiście ja gram pod AD i wczoraj grałem to do 18 minuty miałem 11 killi i 4 asysty a zaczynam na midline przeciwko Brandowi. Zagraj ze 3-4 gry nim a zobaczysz nie będzie zawiedzony :) a tu masz build na Xina http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/xin-zhao-ranked-bot-jungle-solo-top-updatig-7-19-2012-168555 :)

teemo pewnie bedzie szedl na rambo i dedal pare razy na lane .

Moja rada dla ciebie to na poczatku farm , first blood nie jest ci do niczego potrzebne , z lepszą farmą pojedziesz nie tylko przeciwnika ale tez wygrasz gre , wiec do dziela creepy!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

polecam jaxa

na początku bardzo pomaga mobilność+stun

może łatwo zabić wrogiego adc

dobra jungla

1350ip

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Póki co odrzuciłem wszystkie inne postacie. Mam rozterkę Akali vs. Xin Zhao, akalką nie grałem, Xinem dobrze mi szło jednak Akali wiadomo OP ;p Co o tym myślicie ? Obie postacie są dobre jednak Akali ma chyba skille przydatniejsze

Opublikowano

Moim zdaniem Xin, ale od 6 lvla to juz Akali rządzi.

O Xinie:

Duży boost do AS

Podrzut + zwiększone dmg (3 ataki)

Kradzież życia co 3 ataki

Odrzut

Slow

Doskok

Ulti do tf'ów

Może iść na jungle lub solo top

Dobre ganki jako jungler

W miarę szybka jungla

Opublikowano

Hmm, Na start, Polecam Garena :

+ Duża mobilność

+ Duży bazowy DMG

+ Dobre ulti oraz W, zmniejsza dostawane obrażenia o 20%.

Opublikowano

Le Blanc ^^

Tym nawet bez itemów, samym dorankiem rozwalisz przeciwnikowi.

Q+R+E+W Przeciwnik leży, nawet jak masz to 15 AP.

Nie podoba mi się, po za tym widziałem jak gra kilka filmików i nie jest taka OP ;f

Już podjąłem decyzję, kupuję Xina lub Akali jeśli będzie na rocie i ją wypróbuję.

Zamykam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...