Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Podmiana modeli w DT. - Demony na coś co mniej obciąża laptopa (np. dzikie psy/pustynny lis)

GunZ1313

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, poszukuje zmodyfikowanych plików modeli Demonów (każdego demona/nieumarłego w DT). Zamiast nich chcę, żeby były dzikie psy/pustynne lisy. Z powodu, że laptop 800mhz(ograniczona moc, niestety), HD 3470, słabo daje rady grać w 10FPS.

Nie chcę żadnych odpowiedzi, że muszę opcje w kliencie zmienić, bo mam zmienione jak trzeba.

518831445005751729602.png

Opublikowano

Co do modeli potworów, to wszystko jest w folderze pack w kliencie, znajdziesz tam pliki Monster.eix/epk Monster2.eix/epk..
I nie mów, że masz wszystko zmienione, bo chyba zbytnio sam nie wiesz co piszesz, myślałeś, że po jakiej stronie leży wygląd mobów? Serwera?..
Musisz rozpakować te pliki znaleźć pliki odpowiadające za moby w dt, następnie pliki odpowiadające za dzikie psy i zmienić nazwę oraz podmienić.
Ale nic Ci to nie da :)
Za słaby komputer masz do ogarniecia czegoś takiego, w wieży demonów liczba potworów nie zmniejszy się, a to tylko od liczby potworów zależy, czy płynnie Ci gra chodzi.. Jak masz słabą grafikę, to się nie dziw, że masz 10fps.
Za dużo potworów+słaba grafika= Mega lagi nie zmienisz tego choćbyś chciał. Wymiana karty graficznej, lub jej małe OC ( co w przypadku tej karty to samobójstwo ).
Jeżeli nie chcesz mieć lagów, to po prostu nie chodź na DT...
Ilości potworów akurat Ty zmienić nie możesz, bo resp potworów i ich ilość leży po stronie serwera, do którego Ty dostępu nie masz i mieć nie będziesz.

Opublikowano

To ja też wiem.

Widziałem , na innym serverze poradnik gdzie koleś z właśnie innych mobów robił dzikie psy. Pisał, że zwiększa to FPS'y, bo inne modele są, a takie psy na pewno mają wydajniejszy model niż np. taki demon. Nie znam się, ale tak rozumiem, z tego tematu.

Jakby ktoś mi rozpakował te pliki i zamienił każdego Demona w DT(oprócz RIP'a i Niebieskiej Śmierci) na dzikiego psa, wrzucił na jakiś hosting, to mógłbym dać 100kk na Almantii / Lajka na forum.

518831445005751729602.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...