Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Windows Media Player?

PrynClean

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż chciałbym opisać swój problem, a mianowicie związany z Windows Media Player i nie tylko LoL'em ( ale dlatego że głównie tylko w niego gram umieściłem temat w tym dziale). Mianowicie kiedy podczas gry wcisnę esc, windows odpala mi kilkanaście okien Windows Media Player. Jest to uciążliwe, np. wczoraj podczas gry wcisnąłem esc i odpaliło mi 70 WMP, przez co moje fpsy spadł do 13 i nie mogłem nic zrobić. Od razu dodam że mam W7 i nie mam żadnego skrótu klawiszowego na WMP oraz dodam iż szukałem w problemu w google, ale nie mogłem znaleźć rozwiązania. Z góry dziękuje.

pryn246.png

Opublikowano

Myślę, że to i tak nie jest dobry dział do tego, na samym dole forum masz odpowiedni.

Proponowałbym i tak przeskanowanie komputera, ew. sprawdź Usługi, czy nie masz WMP ustawionego na AUTO. (Uruchom -> Services)

Opublikowano

Dziś rano problem zniknął ale do czasu. Po zakończeniu rozgrywki w LoL'a pojawił się kolejny problem. Tym razem po wciśnięciu esc włącza się Windows Media Player oraz samoistnie włącza się Microsoft Outlook 2007. Nie wiem co mam począć, raczej nie złapałem wirusa. Dzieje się tak mniej więcej od soboty godzina 16...

pryn246.png

Opublikowano
Jest coś takiego co się nazywa "nLite". Nie usuniesz tym WMP z działającego systemu, ale możesz zrobić nową płytkę windy okrojoną z całego zbędnego śmiecia typu WMP, movie maker itp.

WMP jest wbudowane do systemu i nie ma innej możliwości usunięcia lub odinstalowania go .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...