Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta sieciowa ?

shew32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem, iż przedtem miałem internet z neostrady "livebox 1.0" 6 m/s z WI - Fi teraz przedłużyłem umowę na 20 m/s , dali mi nowy livebox 2.0 bez wi fi tylko przez kabel tamten musiałem oddać . Gdy podłanczam go do prądu wszystko gites diody normalnie świecą podłanczam do komputera nic ( w prawym dolnym rogu nie pojawiło się takie dwa małe komputerki ) myślałem że to wina liveboxa poszedłem do sąsiada i podłączyłem u niego , wszystko w porzadku u niego działa Internet ( pokazały się dwa komputerki ) Mój system operacyjny to XP wie ktoś co się stało ? karta sieciowa zepsuta ? nie ma sterowników ? PROSZĘ WAS O POMOC

Opublikowano

Dzwoniłem ,ale odpowiedzieli mi że to niby wina liveboxa a gdy powiedzialem ze na innym komputerze dziala to nie wiedzieli co powiedzieć

Opublikowano

Staylivebox 1.0 był podłączony tylko przez adapter wi-fi trzeba było jakiś program znajdujący się w opakowaniu zaistalować żeby podłączyć . Teraz mam podłączony tylko przez kabel .

Gdy patrzylem jaką mam karte sieciową w EVEREST Ultimate Edition to w zakładcę sieć nie było nic puste pola możliwe że jest wyłączona karta sieciowa albo brak sterowników ? Moja Płyta główna Gigabyte GA-P31-ES3G

Opublikowano

No to jak nie masz sterowników do karty sieciowej to jak chcesz się połączyć z netem, musisz się dowiedzieć jaką masz karte sieciową i dopiero znaleźć do niej sterowniki.

Opublikowano

Karte sieciową masz zapewne w płycie głównej wiec musisz pobrac setry do płyty głownej, wpisz w google

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Komputer kupowałem 7 lat temu :D karte sieciową mam zintegrowaną z płytą płyta główna gigabyte ga-p31-es3g

Opublikowano

klikam wchodze na strone a zaraz błąd wczytywania strony gdy chcę pobrać

Opublikowano

dobra spróbowałem panel sterowania > dodaj sprzęt > dodałem karta microsoft lopback i gdy przeglądałem everesta > sieć > sieć Windows pokazało mi
pod spodem jeszcze było sieć PCI / PnP ale tutaj nic nie mam więc chyba to jest nie do internetu

Wszedłem do połączenia sieciowe ale pisze mi Połączenie lokalne 5 Ograniczenie lub brak łączności :(

Opublikowano

Stary internet był podłączony przez Wifi nie przez usb teraz podłanczam przez kabel etherowy czy jakis tam .

Opublikowano

U mnie była taka sytuacja że przy podpinaniu mnie monter podpiął nie mnie tylko sąsiada i sąsiad któremu odłączyli za nieuregulowane płatności miał internet a ja mimo że nie miałem chcieli żebym płacił. YAFUD. Jak sam nic nie zdziałasz to zadbaj o to żeby ktoś od nich się u Ciebie zjawił. Pokombinuj z ręcznym ustawieniem adresu IP i bramy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...