Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nazwy na teleportach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż bawię się ostatnimi czasy z własnym dedykiem na plikach terenzo. Staram się ogarnąć serwer w całości, przez co bawię się z drobnymi szczegółami.

Problem pojawił się przy nazwach wyświetlanych na punktach teleportacyjnych. Wiem jak zmienić nazwę wyświetlaną na mini mapie.

Chodzi dokładnie o nazwy typu Obszar_Bakra itp., które znajdują się na animowanych teleportach w grze.

Teraz pytanie czy ktoś orientuje się gdzie przetrzymywane są dane na temat tych tekstów?

Dodam, że w bazie danych mob_proto są nazwy wyświetlane na mini mapie.

Już któryś dzień próbuje zlokalizować te informacje, lecz bezskutecznie. Liczę na pomoc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No właśne w mob_proto to jest:P te teleporty to są tak jakby NPC.

No niby, że tak ale zmiana name albo local_name powoduje tylko zmianę nazwy wyświetlanej na mini mapie, a ja chce zmienić to co widać na teleporcie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A możesz powiedzieć gdzie się znajduje mob_proto w kliencie, bo na razie niezbyt się z nim bawiłem a nie chce mi się całości rozpakowywać. Byłbym bardzo wdzięczny.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...