Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Minecraft serwer Bukkit - wgrywanie modyfikacji

Dragono

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam serwer bukkit na hostingu craftserve.pl do grania z kolegami. Ostatnio chcieliśmy urozmaicić rozgrywkę za pomocą modów, jak np: claysoldier, Alien vs Pred i tym podobne. I moje pytanie brzmi: Jak to zrobić? Nie mogę znaleźć żadnego sensownego poradnika, a jeśli chodzi o usunięcie mapy to z tym nie będzie problemu. Wie ktoś jak wgrać normalne mody (jak ten) http://www.minecraftforum.net/topic/1521567-146147sspsmp-alien-vs-predator-303/ na serwer bukkit.

Opublikowano

Ok widzę że znasz się na rzeczy. Powiesz mi jak te mody wgrywać ?

Napisz mi twoje GG na PW to Ci zrobię jakąś paczke.

90300032.png

Opublikowano

Użyj mcpcplus i powinno działać.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

@up Jak uzywać tego mcpcplus ?

I Technik Serwerów Minecraft I

I Skonfiguruję i wgram pluginy pod serwery Factions, Survival, Freebuild I

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać na MODACH, a nie PLUGINACH , to trzeba założyć serwer NIE bukkit, tylko Minecraft Forge, i tam , będziesz mógł instalować modyfikacje, jak do singleplayer :)

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać na MODACH, a nie PLUGINACH , to trzeba założyć serwer NIE bukkit, tylko Minecraft Forge, i tam , będziesz mógł instalować modyfikacje, jak do singleplayer :)

I jeszcze do instalować BukkitForge
Opublikowano

Jak widzę ten poziom wypowiedzi, że trzeba robić na minecraft forge z użycie BukkitF to... Mniejsza z tym, możesz zrobić serwer bukkit mcpc i wtedy nie musisz portować modów itp. wgrywasz pluginy lub nie, ale mody muszą być na najnowszej wersji (jak nie ma to nie pograsz na nich)

Opublikowano

Można grać jednocześnie na modach i pluginach. Pobierz moją najnowszą paczkę modów na serwer i wgraj sobie interesujące Cie mody/pluginy.

90300032.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...