Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Reklama = BAN NA IP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W ostatnim czasie zwiększyła się częstotliwość reklam na moim serwerze. Dlatego chciałbym zastosować takie rozwiązanie jak na innych serwerach, że wpisanie jakiego kolwiek IP powoduje, że serwer nie wyświetla wiadomości oraz banuje na IP i nie ma reklam.

Jaki to plugin?

Błagam o pomoc :P

Opublikowano

SpamGuard lub inny od chatu.

A banuje za reklamę? Mi nie chodzi o jaki kolwiek plugin do czatu, co kicka za spam. Ja chce: reklama [wypisanie jakiegoś innego IP niż serwer]- ban na IP i do widzenia.

Opublikowano

skorzystaj z noswearplus i do blokowanych wyrazów zablokuj np. Zapraszam na fajny serwer... :)

Ale... mała jest szansa, że użyją akurat tego wyrażenia. A nawet jak już to zablokuje tą wiadomość to sobie zmieni fajny na zaje... i jest reklama.

Eh... ;/

Opublikowano

Możesz napisać np : Zapraszamy na serwer, Wbijaj na serwer, Wchodź na server itp ...

No ale tak to bym miesiąc pisał a i tak by się znalazło wyrażenie, którym zareklamują serwer. Mogą także samo IP podać.

Opublikowano

To zablokuj cyfry i napisz na spawn, że niestety ale cyfr nie można pisać na czacie.
Mi tam wystarcza opcja taka jak podałem, ponieważ ludziom się nie chce pisać często ip cyfra po cyfrze potem znów wpisywać by wejść na serwer.

Opublikowano

To zablokuj cyfry i napisz na spawn, że niestety ale cyfr nie można pisać na czacie.

Mi tam wystarcza opcja taka jak podałem, ponieważ ludziom się nie chce pisać często ip cyfra po cyfrze potem znów wpisywać by wejść na serwer.

Naprawdę nie ma innego rozwiązania?

Opublikowano

Bardzo łatwe ściągnij plugin noswear i dodaj za przekleństwo "IP"

Bo jak się reklamuje jakiś server to się pisze np. Zapraszam na server MajonezCraft ip:

I to będzie blokowało bo jest słowo ip ;)

Opublikowano

Jak ci piszą że nie ma to nie ma, nie dociera? D: Plugin to nie AI i nie rozpoznaje ip...

Chciałem się tylko dopytać, bo może ktoś inny wiedział. No ale przepraszam, przepraszam, że się zapytałem.

jest cała masa pluginów które blokują ustalone słowa np. melooon. i NIE nie ma innego rozwiązania.

Dobra, eh... skoro nie ma to trudno... ;/

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Kolego możesz zablokować np. . <kropke> Nie wiem czy oni to IP kopiuja czy przepisuja ale napewno to trochę utrudni ;)

Już teraz jak ktoś napisze IP to ma bez kropek [a nie mam żadnego pluginu do blokowanie tego typu treści], ale czy to jakieś utrudnienie? i tak to pewnie przepisują i wchodzą na to, co chciał ktoś zareklamować.

Opublikowano

Ja radzę Ci napisać swój plugin, ja naprzykład mam autorski, który wywala gracza i na broadcast Pisze, że ten, a ten gracz chciał zareklamować serwer. A jak uzyje zlego slowa, wyswietla mu sie, ze to jest zakazane slowo. Piszac na CAPSLOCKU, takze blokuje napisanie zdania.

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Ja radzę Ci napisać swój plugin, ja naprzykład mam autorski, który wywala gracza i na broadcast Pisze, że ten, a ten gracz chciał zareklamować serwer. A jak uzyje zlego slowa, wyswietla mu sie, ze to jest zakazane slowo. Piszac na CAPSLOCKU, takze blokuje napisanie zdania.

No w sumie najlepiej do mnie pasuje ranga "Technik", ale aż takim dobrym nie jestem, nie umiem tworzyć pluginów.

A Twój plugin jest dostępny publicznie, czy tak bardziej na Twój serwer tylko?

Opublikowano

Ultrabans .....

mca.png
Szybko i sprawnie ! Więcej inforacji : Priv, GG, Skype, TS, E-Mail
Wykonuję również prezentacje serwerów !

Masz ciekawą propozycję dotyczącą serwera +40 slotów ?? Pisz śmiało.

Jeśli masz mnie "olać" po dwóch tygodniach to lepiej nie pisz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...