Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Radeon HD 6670

elwin1000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupię Radeon HD 6670 I mam pytanie czy mój zasilacz da radę.
Jeżeli nie to dajcie jakiś co da radę do 60zł

Zasilacz : ABC 350W

AA mój procesor to AMD atchlon X2 2.7GHZ

Opublikowano

Jakiś dziwny. Powinien dać radę, ale jakieś ABC? Na twoim miejscu bym wymieniał, ale powinien ogarnąć. Poza tym 6670 to kastrat, lepszy 4850, ale on to na pewno potrzebuje markowego zasilacza 450W minimum.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Jeśli nie boisz się zasilacza to tak. Jeśli możesz go przy okazji zmienić, to używka 4870 za ~210zł.

Yyy nie rozumiem o co ci chodzi :D Jeśli może wymienić zasilacz to na radka 4870? WTF?

Weź sobie Corsair VS 450W. Starczy spokojnie, a nie wielkie pieniądze.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Uciągnie, ale ja osobiście nie mógłbym spać spokojnie gdybym nie polecił Ci zmiany jednostki zasilającej na którą stać każdego, z poniżej przeze mnie wymienionych:

BEQUIET System Power (BN141) 80+ 350W
OCZ StealthXStream (OCZ400SXS-EU) 80+ 400W

Kosztują około 160 zł Nowe. Są to zasilacze najtańsze z bezpiecznych.

Opublikowano

Uciągnie, ale ja osobiście nie mógłbym spać spokojnie gdybym nie polecił Ci zmiany jednostki zasilającej na którą stać każdego, z poniżej przeze mnie wymienionych:

BEQUIET System Power (BN141) 80+ 350W

OCZ StealthXStream (OCZ400SXS-EU) 80+ 400W

Kosztują około 160 zł Nowe. Są to zasilacze najtańsze z bezpiecznych.

Tańszy jest ten, a też dobry :>

http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-450w-cp-9020049-eu-527950/

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Opublikowano

Yyy nie rozumiem o co ci chodzi :D Jeśli może wymienić zasilacz to na radka 4870? WTF?

Nie, chodziło mi o to, że jeśli może przy okazji zmienić zasilacz, to warto rozważyć zakup Radeona 4870, bo to GPU typowo pod O/C, które jest dość prądożerne, a zasilacz i tak coś mi się nie podoba.

Opublikowano

Nie, chodziło mi o to, że jeśli może przy okazji zmienić zasilacz, to warto rozważyć zakup Radeona 4870, bo to GPU typowo pod O/C, które jest dość prądożerne, a zasilacz i tak coś mi się nie podoba.

Ok.

Tylko autor zadeklarował, że bierze 6670. Pyta jak z zasilaczem, tak więc poleciłem :> Choć 4870 też dobry wybór, wydajniejsza, lepsza pod OC, ale bierze 2x więcej prądu, no jest dość ciepła (taka seria).

Opublikowano

Ok.

Tylko autor zadeklarował, że bierze 6670. Pyta jak z zasilaczem, tak więc poleciłem :> Choć 4870 też dobry wybór, wydajniejsza, lepsza pod OC, ale bierze 2x więcej prądu, no jest dość ciepła (taka seria).

Może koledze zależy na energooszczędności i nowszych rozwiązaniach takich jak DirectX 11, a na takim zasilaczu ja bym niepotrzebnego obciążenia nie ryzykował :)

Opublikowano

Ok.

Właśnie dlatego szuka się okazji z Accelero Xtreme po fajnej cenie :D.

Może koledze zależy na energooszczędności i nowszych rozwiązaniach takich jak DirectX 11, a na takim zasilaczu ja bym niepotrzebnego obciążenia nie ryzykował :)

No to zależy - w grach 4870>6670 co jest chyba oczywiste, ale jeśli nie ma możliwości ani ochoty wymiany zasilacza, to 6670 będzie dobrym wyborem.

Opublikowano

Właśnie dlatego szuka się okazji z Accelero Xtreme po fajnej cenie :D.

No to zależy - w grach 4870>6670 co jest chyba oczywiste, ale jeśli nie ma możliwości ani ochoty wymiany zasilacza, to 6670 będzie dobrym wyborem.

pod tym się mogę podpisać, popieram kolegę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...