Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Szukam 1350

matjoki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie szukam postaci za 1350 Ip

Zależy mi żeby:

-Mid*

-Duży dmg

-Duży attack speed

-Moc skilli*

Nie zależy

-Trudność

-Cena itemów

* Priorytety

Opublikowano

Zastanawiam się nad dr.mundo mógłby ktoś go opisać bo mam zamiar robić go pod tanka z 4800hp ale nie wiem czy jest dobry

Opublikowano

Fiddlesticks. ( O ile dobrze napisałem jego nazwe. )

Tą postacią bardzo dużo zrobisz w tf, a także gdy idziesz zgankować. Tak się zgadza że właśnie Fiddlesticks ma dużego feara + leczenie. Zabijesz przeciwnika z łatwością, a gdy jeszcze pomocnik z teamu. To przy ganku leży.

- W teamfight powinnieneś zawsze wlatywać jako 2-3 z ulti samym. Najlepiej gdzieś z rogu, lub krzaków.

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Opublikowano

-Mid

-Duży attack speed

-Moc skilli*

Sam sobie przeczysz. Jeśli chcesz postać, która będzie adekwatna na Mid lane, i posiadająca duży DMG i mocne skille to zapewnie chodziło ci o jednego z AP Carry, natomiast dalej piszesz o Attack Speedzie... Nie wiem co masz na myśli, bo żadna postać z AP Carry nie będzie miała wysokiego AS. Jedynym natomiast jeśli zdecydowanie zależy ci na mocnej postaci i pisząc AS masz na myśli coś robione pod AD, to mogę polecić ci AD Casterów takich jak Talon, Urgot, Pantheon. (jednak i tak nie robi ich się pod AS)

Opublikowano

fiddlesticka mam ale jakoś nie gram nim za często. Zastanawiam się nad 3 postaciami dr.mundo, Morgana, Tryndamere jak narazie wybrałbym tryndamere ale chciałbym żebyście opisali jakoś te postaci np. plusy i minusy

Sam sobie przeczysz. Jeśli chcesz postać, która będzie adekwatna na Mid lane, i posiadająca duży DMG i mocne skille to zapewnie chodziło ci o jednego z AP Carry, natomiast dalej piszesz o Attack Speedzie... Nie wiem co masz na myśli, bo żadna postać z AP Carry nie będzie miała wysokiego AS. Jedynym natomiast jeśli zdecydowanie zależy ci na mocnej postaci i pisząc AS masz na myśli coś robione pod AD, to mogę polecić ci AD Casterów takich jak Talon, Urgot, Pantheon. (jednak i tak nie robi ich się pod AS)

Jakbyś nie zobaczył że "*" oznacza priorytety więc chodzi mi o to że postać musi być na mid i mieć mocne skille więc w mojej wypowiedzi mogę se pomijać co chcę

Opublikowano

@up.

Szkoda, bo fiddlesticks jest bardzo dobry. I ma bardzo duży damage. Ale cóż, może kiedyś się nim nauczysz grać. :)

Morgana jest trudną postacią do ogarnięcia. Musisz wiedzieć jak kierować się pod build. Bo jeżeli źle skierujesz się buildem, to nie wytrwasz nią dobrze.

Jeżeli chciałbyś grać morgana to musisz pierw nauczyć się i dowiedzieć co nieco o niej.

Dla Ciebie kluczowym celem rozgrywki ( o ile byś grał na midzie ) było by pierw zakupienie Catalyst Protector, czyli to co się składa w "Rodzka wieków" Dzięki niemu ilość recall'ów przy rozważnej grze ograniczy się do minimum, i będziesz mógł spokojnie siedzieć na lini i farmić miniony, dzięki temu da Ci przewagę nad przeciwnikiem. Potem starasz się jak najbardziej złożyć i kierować się w strone Rodzki wieków jak napisałem a potem lecisz po zonie. A potem już lecisz tak jak zawsze, rabadon ( Kapelusz rabadona ) -> Kryształowe berło Rylai I tak dalej. Jeżeli na początku złożysz różdzke i zonie. Spokojnie możesz wbijać w teamfight i używać ulti z pomocą zoni.

Jakie ma plusy?

- Szybkie farmienie minionów.

- duży zasięg z "Q" + klatka.

- passive (wampiryzm zaklęć) pozwala na dluższe przebywanie na linii

- flagowa umiejętność Morgany - Mroczna Tarcza (chronionemu sojusznikowi zapewnia całkowitą przewage na wszystkie efekty CC oraz chroni przed MAGICZNYMI obrażeniami)
- bardzo dobry ultimate (spowalnia przeciwników, a po pewnym czasie ogłusza przeciwników, którzy ciągle będą w zasięgu)
- potrafi unieruchamia zadając przy tym spore obrażenia.

Minusy.

- Mroczne Uwiazanie to skillshot (wymaga pewnej wprawy w opanowaniu)
- Mroczna Tarcza pochłania TYLKO magiczne obrażenia
- bezbronna gdy nie trafi sie skillshotem w nacierajacego przeciwnika

@ edit.

Zbytnio często nie gram tą postacią, ale co nie co o niej Wiem. Mam nadzieje że trochę się dowiedziałeś.

Jeżeli byłby bardziej problemy, możesz napisać jeszcze na pw. :)

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...