Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Stawianie serwera win 7.

oski009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym założyć serwer Mu online, ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Gram w tą gierkę kilka lat i właśnie postanowiłem założyć privka dla mnie i kumpli. Otóż potrzebuję jakiegoś dobrego poradnika z setupem serwa. Chciałbym żeby był on dosyć dokładny, bo jestem w tych sprawach zielony. Nie wiem czy to ma znaczenie ale mój system to Windows 7 ultimate 64 bit. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Opublikowano

Na MPC jest http://www.mpcforum.pl/topic/252247-video-tutorial-hdserver-setup-104x-version/

Musisz zainstalować sql server, znaleźć odpoweidnie pliki (zależy jaki sezon chcesz), wybrać pomiędzy hamachi, no-ip czy na routerze + stronka.

Później zabawa z edycją serwera i strony.

Na youtubie tomspes22 robi serwer pod 97d+99i - nasjtarsza ale podobno najstabilniejsza, ja preferuje sezon 6.

Opublikowano

Założyłem własny serwer, ale mam teraz kolejny problem. Otóż gdy uruchamiam [ Dataserver 1 i Dataserver 2 ] to wyskakuje mi błąd: "GSDBSet ODBC Connect Fail". Proszę o szybką pomoc. Z góry dziękuję. :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

skonfiguruj poprawnie odbc jak to nie pomoze sprubuj odpalic serwer nie przez Mustart up tylko pojedynczo wes prawy i kazdy z nich odpalaj jako administrator to raczej powinno pomuc :)

More Power MuOnline

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...