Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Jayce vs Kha' Zix

Pewexoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

jak w temacie piszcie wszystkie zalety i wady

Gram z kolegami na botach na trybie klasycznym.

Jeżeli ktoś zaproponuje Jayca to jak znacie to podajcie poradnik do niego bo do Kha' juz mam

Proszę o mądre odpowiedzi, nie pisać mi "Jayce lepszy" pisac zalety i wady!!!

Daje like, gdy będzie konkretna odpowiedź.

Opublikowano
http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/the-comprehensive-guide-to-jayce-top-232899

Jaycem należy grać jako dosyć deffensywny offtank. Ostatnio przyszła moda z Topjaycem i nawet nieźle wychodzi. Przede wszystkim do jego zalet należą:

+ Zdolność do gromienia perfidnych tanków typu Garen czy Mundo, głównie za sprawą jego E w formie młotka, któreż to zadaje dmg % od maksymalnej ilości zdrowia przeciwnika. Tak więc gdy chodzi sobie Garen mając 5k hp, ty z jednego E powinieneś zadać mu bodajże 1K hp. Czyli pokrótce mówiąc leży na 5 samych E.

+ Wielka mobilność. Za sprawą pasywki oraz E w formie Berła.

+ Łatwa farma minionów na solo topie. Mając tryb ranged, farmienie to bardzo łatwa sprawa.

+ Dobry Pusher ( Q to AOE na minionki a W daje ogromny przyrost AS -> ofc mówię tu o formie Berła/ranged.)

+ Tanker (w formie młota dostaje dodatkowy armor i resisty, dodatkowo jego per lvlowe staty też są w miarę dobre)

+ Harass ( Q+E)

+ Kombo i możliwość zmiany pozycji przeciwnika. Jest to jeden z większych atutów, chociażby dzięki E w formie młota, możesz przerzucić przeciwnika w kierunku kampy sojuszników, czy też odsunąć lekko wrogie ADC od protectu ze strony jej teamu.

+ Zawsze ma alternatywne wyjście. - widziałem go już chyba na każdej lini (włącznie z supportem) nie jako trollpick, ale jako zwykłego champa.

Minuski

- Trudna postać, powinieneś zupełnie ogarnąć dopiero grając nim jako MAIN champion, a to jest trudne zwłaszcza gdy z początku będziesz przegrywać.

Więcej minusków nie widzę :) GL

Opublikowano

Bardzo dziękuje fajna porada (będę dawał pkt za każd poradnik do kha' na zielono a do Jayca na czerwono) (3:1) i dziękuję za poradnik :D

PS: jeden kolega gra Swainem a drugi Elise (chyba)
Opublikowano

IMO kaziu lepszy :D Duży dmg posiada, w 1vs1 w krzakach to likwiduje cele (oczywiście nie tanków) w sekundę. Niestety jest bardzo mannożerny. Ma niewidkę, która daje także ms, q po ewolucji zadaje coś z % straconego hp. :D

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano
Kha'zix:

+Esc system

+Kozackie Early game (pasyw+q i 2basici i goscia nie ma)

+Niewidzialnosc

+2slowy

+Dmg nie z tej ziemi

-W late troszeczke odstaje, ale mimo to jest nadal dobry do eliminowania ADC
Opublikowano

jest 3 do 3

ale ja chyba będę skazany na kupienie obu klas

Dlaczego?

Bo zawsze mi coś wypadnie i muszę zejść z kompa i dostaje bana :)

mam 2 konta więc gram na zmianę :)

i można oglądać rozgrywki graczy więc tam też popatrzę na postacie

ale oczywiście piszcie więcej ponieważ może się zdarzy że na jednym koncie nazbieram szybciej :)

Opublikowano

Kha ma praktycznie tyle samu fun z gry jak i jayce
lecz kha bez ulepszeń to ma troszke ciotowskie skile..
ma slowa! :D
polecam kha bardziej lecz jaycem nie gralem
kha ma dobry dmg ale po ulepszeniu skilow
ja polecam
(o ile sie nie myle)
Q-te takie spowolnienia z dobrym dmg
W-odskok/doskok
R- szybkosc i niewidzialnosc

1352328162-U673632.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...