Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi

skret

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Gram od wczoraj w BFP4F i mam straszne lagi. Czy mógł bym mi ktoś powiedzieć jak to naprawić mój sprzęt to

Ram* : 4GB
Procesor* : AMD Athlon II P320 Dual-Core Processor 2.10 GHz
Karta Graficzna* : ATI Mobility Radeon HD 5470 1GB
System Operacyjny* : Windows 7
Szybkość internetu : 2 Mb/s

BBEDAB064D0FA383.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Lagi to nie wina sprzętu, zresztą twój jest w porządku. Masz za wysoki ping. Podczas gry wyłącz wszystkie zbędne programy typu GG, Skype i inne korzystające z neta. Napisz też, jakiego masz dostawcę. Jeżeli np. jakiś lokalny, jak u mnie, to najprawdopodobniej nic nie poradzisz. W takim wypadku sprawdź, o której godzinie masz najlepsze pingi. U mnie np. idzie grać między 14 a 15 oraz między 20:30 a 22.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

heh ja mam radiowy net no i podczas gry mam all wyłączone ;p

BBEDAB064D0FA383.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

No właśnie ja też mam radiówkę, próbowałem już wszystkiego i nic :/ Poczekaj na odpowiedzi innych, ale wątpię żeby ktoś miał jakiś pomysł... Jest jakiś tam program do przyspieszania i optymalizacji łącza, Cfosspeed bodajże, niektórzy radzą go użyć, ale u mnie nie pomogło, a nawet zwiększyło ping o jakieś 10 ms. Na radiówkach typowe jest takie skakanie pingu, od 30 do 300 :(

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Wejdz na stronke speedtest.net i przed graniem zobacz swój ping.

Też mam radiówke od lokalnego dostawcy, jak mam za duży ping resetuje modem ( włączam i wyłączam )

Ten sposób mi pomaga, tobie też radze

Opublikowano

albo bfp4f jest do dupy -,- tylko w nim mam takie lagi w CS ping 20-30 w CoD 4 na Promodzie 55-70 i w innych grach też małe poniżej 100 -,-

BBEDAB064D0FA383.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Ping 70 nie jest mały, w takiej grze jak ta może już skutkować lagami. 45 ms to według mnie góra, to nie jest CS, tu potrzeba lepszego łącza - duże mapy, wiele graczy jednocześnie...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

na radiówce gra strasznie skacze, nie ma typowych 'cofek' ale np. podczas strzelania celownik nagle odsuwa się sam o 30 stopni lub więcej. Tylko w bf play4free jest ten dziwny problem.

Opublikowano

Ja mam 20 mb/s internet i mi "troszke" laguje (czasami) i mam średni ping to 130, myśle że to wina Gry.

Tak :) po prostu nie które serwy są zlagowane :)

E9mwj60.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...