Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] kilka pytań (podstawy).

Masturbinho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytania.
Mianowicie:
Co to jest to RP (ładuje się to poprzez wciśnięcie klawisza "Z"). Pisze mi, że jest to na wzmocnienie jakiegoś HTB. O co chodzi?? Drugą sprawą jest to, że wypadły mi ostatnio 2 takie pudełka, których się nie da otworzyć. Wygląda na to, że to przez to iż nie posiadam klucza. Wywalić te pudła? Może skądś klucz skołować...? (skąd?)
Kolejne pytanie dotyczy Inventory (plecaka). Dlaczego jest taki mały? Da się go powiększyć? Mam 4 smocze kule (2 z questa i 2 z dropa). Normalnie nie mam już jak i co tam trzymać, bo wiele miejsca nie zostało xD
I jeszcze jedno... O co chodzi z takimi kamyczkami? Np. wypadają, z questa je można mieć. Jeden taki niebieski jest.. Mam w chwili obecnej 46 tych niebieskich. Na co to? :D

Dziękówa.

Merlin_PL.png

Last Msg wymiata :)) Do jakiegoś Turasa pewnie.

Opublikowano

Poradnik do RP:

http://www.mpcforum.pl/topic/808385-tutorial-rage-points-czyli-jak-uzywac-rp/

Co do pudełek nie wiem o jakie chodzi więc nie powiem może jakiś ss ?

Plecaki będziesz dostawać z misji więc spokojnie(Jeżeli nie masz miejsca to wsadzaj do banku).

Kamyki niebieskie ? hmm.. pewnie chodzi Ci o ulepszacze np. U16,U30,U21 itd... Są to ulepszacze :

Niebieski - zbroja

Różowy - broń

Szary - spadek + broni np z +6 do +5.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Okej. A kiedy human ma jakąś transformację?

PS. mam 9 lvl. Skąd wziąć questa na trzecią smoczą kulę? Byłem u dwóch police dog i nic ... xD

Merlin_PL.png

Opublikowano

W dorosłą osobę jak każda klasa - 30 lvl

SSJ - 40 lvl

Kaioken - 35 lvl.

Poszukaj scouterem zadań i znajdziesz, ale chyba za wcześnie na kulę bo nie pamiętam tych questów z smoczymi kulami.

Opublikowano

Powinieneś nacisnąć "T" i wybrać drugą opcje. Teraz nie wiem jak to jest bo zrobili update scouterów a ja nie mam DBO już. Ale kiedyś chip się włączało i wybierało opcję drugą i szukałeś questów na mapie.

Opublikowano

ma ktoś jakiś dobry build dla maga?? human.. Da się zresetować te skille, bo trochę głupio pointy rozdałem. Dzięki.

Merlin_PL.png

Opublikowano

Nie polecam Człowieka - maga bardzo zły wybór moim zdaniem. Na początek polecam Namek Warrior lub buu. Na humana bardzo dobre eq trzeba mieć by coś osiągnąć.

Skille da się zresetować u Masterów czyli mistrzów w mieście początkowym koło poczty.

Opublikowano

ktoś musi grać człowiekiem :D narazie nie padam, więc nie jest najgorszy. Poza tym Mag mi się podoba :D Jest jakiś build dobry na niego??

Merlin_PL.png

Opublikowano

ScoTube, buildy układa się na 70lv zawsze, jak ktoś ma mniejszy lv to poprostu rozdaje tyle ile może tak aby iść w ten końcowy build na 70

Tu masz szkielet buildu pod PvE:

http://www.dbocom.com/tools/skill-calculator/class=Turtle-Hermit/01000001000001000000300330310251211033104432000/pol/
Możesz dodać :

atak speed shackle

increase agility

Do PvP odobiązkowo:

Hypnosis

Turtle rod hurl ( 2SP )

Speed restrain

Spirit rod

@edit

coś mi dbocom psikusy robi z linkiem do buildu -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...