Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Diana vs akali

rafichu8i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obie soł bardzo dobre jak je ogarniesz.

Akali:

-3x doskok

-żut nożem

-łatwa farma

-dobra 1vs1

-nie posiada many tylko energie

Diana;

-Q DużyDmg

-W 3 kule z tarczą

-E przyciągniecie

-ulti szybko sie odnawaia

-dobra 1vs1

-łatwa farma

minusem jest szybka strata many

Opublikowano

Panu u góry proponuję popracować nad ortografią.

Co do tematu, to polecam Ci akali. Od 6 lvl'a potrafi zabić każdego. Jest bardzo szybka i ma dobre combo. Ciężko jej uciec, bo z ulti ma 3x doskok. Do tego staje się niewidzialna przy W, przy czym, gdy ktoś wejdzie w te pole, to dostaje slowa.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Diana:

- rzadko spotykany Carry bazujący na mocy umiejętności zamiast na obrażeniach fizycznych
- dobry jungler
- skill E - obszarowe przyciągnięcie do Diany w połączeniu ze spowolnieniem wszystkich trafionych przeciwników
- znakomity pasyw zwiększający szybkość ataku oraz zadający obrażenia obszarowe (co trzeci cios), który dodatkowo skaluje się z AP
- 3 umiejętności zadające obrażenia obszarowe
- ultimate (warunkowo nie mający cooldownu) umożliwiający doskok do przeciwnika zapewnia Dianie znakomitą mobilność
STYL GRY:
W większości rozgrywek Diana startuje w dżungli. Jej ścieżka nie odbiega od większości junglerów (wilki --> golem --> duchy --> lizard --> golemy --> duchy). Przed 6tym levelem dosyć ciężko jest gankować przeciwników z racji tego iż nie posiadamy żadnej umiejętności pozwalającej nam na szybkie zbliżenie się do oponentów. Po 6tym levelu gankowanie staje się dużo łatwiejsze. W późniejszej fazie rozgrywki (teamfighty) powinniśmy skupić się na trafieniu jak największej ilości przeciwników naszym Q skillem (w szczególności wrogich AD Carry oraz Casterów), po czym - po włączeniu tarczy absorbującej obrażenia (skill W) - skupić się na zabiciu słabo opancerzonych celów wykorzystując do tego mobilność jaką zapewnia nam ultimate (użyty na celach trafionych z umiejętności Q nie uaktywnia cooldownu co pozwala używać go dowolną ilość razy pod warunkiem, że atakujemy cele trafione przez naszą zdolność Q).
Opublikowano

Akali

Ogromny dmg

3x doskoki

Niewidka + slow

Harras

Łatwa farma

Przed 6 lvl'em nic nie zrobi

Opublikowano

Obie postacie są dosyć mocne, aczkolwiek ja polecę ci Akali.

+ Jest bardzo mobilna

+ Jeśli grasz np. drużynowo i drużyna rozstawi wardy np. przy buffach to akali jest nie do zniszczenia, wystarczy ult do stworka z jungli i ucieczka, tak więc dobry escape system

+ Brak many, dla jednych to wada, dla mnie zaleta. Możesz olać manę, a mając wbudowany spell vamp z passywy sustain jest bardzo wysoki

+ Obrażenia... wiadomo ^^

Opublikowano

Akali no mana !

A diana sam ją kupiłem Ciagle ta pierniczona mana -.-

i dotego 3 doskoki .

~ Szukam ogarniętych ludzi do Rankedów ~
~ GG :
6057994 ~

Opublikowano

Mam Obie :)

Akali jest super jak się feednie na początku

+ Doskok x3

+ Brak many

+ Spore dmg

+ Niewidka Slow

+ Haras

Diana jest według mnie lepsza bo kontruje Akali.

+ Haras

+ CD

+ DMG

+ Mid / Jungle

U2NyZWF0aW9fX19ldW5lX19fMzA3X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fN19fX25vbmVfX18yMUZGRkZfX19zb2xv.png
Opublikowano

Poolecam ci bardzo Diane. Kupiłem ją równy tydzien temu a już 2 quadry wpadły.

-haras

-latwa farma

-mały cd ulta

-Tarcza z w

Polecam Ci ją gorąco. :))

sygnawv.png
Opublikowano

Polecam osobiście Akali. Jest dobra zarówna na Topie jak i na Midzie. Do 6 jest słaba lecz jak dobije 6 , i dobrze nią grasz naprawde może zdziałać cuda. Dzięki ultowi szybko doskakuje do ADC i go zabija (: . Przez swoje W , może zniknąć i wyjść z Team Fight-a. Naprawda Ta postać robi cuda w ''Lejcie''

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...