Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Przerobienie konsoli ^^

atr1920

Xbox 360  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przerabiac konsole ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytanie ^^ Ostatnio skonczyl mi sie LIVE i nie bardzo chce mi sie go kupowac ^^ Pomyslalem o przerobieniu konsoli wiem ze grozi za to ban i bla bla bla znam wszystkie skutki ^^ Chodzi mi o pozytywy, cene przerobki , Trudnosc sciagania gier (ile waza czy sa latwo dostepne do pobrania ) , Czy jezeli przerobie konsole bede musial miec LIVE zeby grac na multi (oczywiscie dopoki mnie nie zlapia), Istnieje mozliwosc pobierania dodatkow itp :) ? Z gory dziekuje i pozdrawiam :)

Atr1920.png

Opublikowano

Cena zalezy od modelu i dasha. Gry maja od 7 do ~25gb ( gry na kilku dyskach ) sa bardzo latwo dostepne. Do gry w sieci niezbedny jest Xbox live gold. Dodatki jedynie mozesz kupic. Jesli planujesz przerobke to dolicz jeszcze koszt nagrywarki ihas ~100zł.

Jesli Ci nie zalezy na grze w sieci to RGH bedzie w sam raz.

ruch_13.jpg
Opublikowano

Posiadam RGH i wg, mnie jest to lepsze i wygodniejsze rozwiązanie. Gry są łatwo dostępne, aby działały przerabiasz je prostym w obsłudze programem i wrzucasz na dysk zewnętrzny. Koszt tej przeróbki wynosi około 200zł (zależy od modelu) czyli drożej niż LT. Do tego dochodzi ew. koszt przenośnego dysku na gry. Na dłuższą metę, mimo ceny, rozwiązanie jest tańsze gdyż do LT jest potrzebna nagrywarka + płyty za 5-10zł. Aktualnie posiadam około 40 gier. Gdybym używał LT musiałbym wydać kasę na każdą płytę. Jedynym problemem jest multiplayer. RGH go posiada jednak można grać tylko w nieliczne gry.

Opublikowano

nie 200 zl ! ja przerobiłem za 70+dysk dodatkowy 50 zł czyli 120zł ale opłaca się ! na allegro płyty 8,5gb dobre 25sztuk plantium za 50 zł ;D

Proszę o zniesienie mi ostrzeżeń ponieważ mam już niestety 90% i za to przepraszam !

Opublikowano

nie 200 zl ! ja przerobiłem za 70+dysk dodatkowy 50 zł czyli 120zł ale opłaca się ! na allegro płyty 8,5gb dobre 25sztuk plantium za 50 zł ;D

Ale on mówi o przeróbce RGH, a nie LT. Jest ona droższa. Tam gra się bez płyty w napędzie, więc nie wydajesz kasy na płyty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...