Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się zaczynać na Metin2.pl?

Zekori666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie zły dział no ale nie wiem gdzie dać,opłaca się jeszcze w tych czasach zaczynać wgl grę od nowa na plu ? Też by w miarę ku nie były drogie i eq dobre,dało się łatwo zarobić,nie za dużo noobów,tak by się przyjemnie,czy jest jeszcze jakiś taki serwer? A jak tak to na jakim serwie by było można zacząć ? Prosiłbym o sensowne wypowiedzi. Za dobre daje plusy..

Opublikowano

Cześć,

jeżeli szukasz servera, na którym się przyjemnie gra i ceny były niskie.. to Server solar stoi dla ciebie otworem.

-Niskie ceny ku,

-dużo małych lvli,

-młody server..

Jeżeli chodzi o noobów, czyli graczy potoznie zwanych Noobami to nie da się ich uniknąć, gdyż są oni po prostu wszędzie =)

Jeżeli chcesz to możesz również zacząć gre na Metin2.ph :]

Gra tam dużo polaków, jest już nawet ekipa w shinsoo ;d

Opublikowano

Dobry dział :) Zawsze będzie sie opłacać grać na PL, chodz by ze względu na to że mozna potem sprzedać EQ :P Polecam Solar, tani w porównaniu do reszty, najmłodszy, z tymi noobami to raczej nie ma taakiego serwera na którym by ich nie było. :D

Beztytuu2_xqrqehn.jpg

Opublikowano

@Up Ale wiesz że niedługo pewnie wkroczą tam ,,Boty'' ;>. A pozatym jak byś chciał grać na Solarze to dawaj ze mną bo ja też tam zaczynam.

A i oczywiście że tam sie opłaca grać ze względu na niskie ceny tanie eq.

212z9rs.jpg

Opublikowano

Jest dużo serwerów podobnych do metina pl lepiej sobie grać na prywatnym serwerze niż na pl .

co do pl to ci też polecam solar ceny niskie są jak na razie ...

Opublikowano

Jest dużo serwerów podobnych do metina pl lepiej sobie grać na prywatnym serwerze niż na pl .

Kontynująć twoją wypowiedź. Na privach nie opłaca się już grać. Dlaczego? Oto kilka sugesti dlaczego NIE!

1. Nooby, Hackerzy oraz idioci co używają Bonus Switchera albo innych tego typu hacków.

2. Serwer padnie tracisz eq i cenny czas wydany na gre oraz pieniądze jak to niektórzy wydają na serwery.

3. Strata czasu. Już chyba lepiej pograć na PL niż na takiej Ravi Albo Balmorze która pewnie kiedyś padnie jak to inne tego typu serwery.

To są moje argumenty co do ,,Privów''

Że z serwerów prywatnych nie otrzymasz żadnych zysków chyba jedynie za eq które zostało wybonowane i zamienione za eq na PL.

Ale to łatwo porównać. Eq i Lvl na PL a eq i Lvl Na Privie. O wiele chyba lepsze eq na PL i lvl niż na jakimś bez sensownym privie.

212z9rs.jpg

Opublikowano

A ja ci powiem coś o Almanachu... moje wyniki i kontakty z graczami są bardzo dobre. (No chyba że sobie nagrabisz u kogoś)

Zarobić tam można szybko i łatwo... 30 lvl idziesz na ryby i sprzedajesz małże po 20kk, Gdy grasz surą BM Ku chodzi tam po ... 400k (około)
Eq może i nie jest tanie ale gdy posprzedajesz fish`e i jakieś tam duperele to Fms/Rib stoi dla ciebie gdyż chodzą one średnio po 400kk (nie pamiętam dokładnie)
Na almanachu ludzie nie patrzą na LvL tylko na umiejętności więc dużo graczy robią postacie pod PvP.

Szczerze mówiąc najszybciej jest zarobić z fishbotem... pobierasz fishbota ustawiasz go robisz drugiego i tak do 2-3 i w ciągu tygodnia masz 1kkk ^_^, ale to jest Wersja dla hardcorowych :)

Więc jak chcesz graj na almanachu, znajdziesz mnie pod tym samym nickiem jak mam na MPC

@Edit

Oko cie boli... naprawde... Serwer Metin2 PL jest serwerem globalnym który padnie za 20 lat, gdy powstaną lepsze i nowsze gry od tego, również też mogą paść w każdej chwili gdyż ludzie kończą z metinem a idą na... WoWa, LoLa, i inne gry tego typu
Serwery prywatne padną szybciej, Kiedyś ktoś grał pewnie na X-Worldzie i znał sytuacje z przed pół roku, nikt tam nie grał, serwer tracił i był na skraju padnięcia, ale nadal chodzi
Więc lepiej na PL pograć te 20 lat niż na prywatnym z 3 lata (Jeżeli chcesz tracić czas... prosze twoja sprawa)

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

A tak propo szukamy wras z użytkownikiem Zekori ekipy która będzie z nami grać do końca ;x Tzn 99 Lvl.

212z9rs.jpg

Opublikowano

A tak propo szukamy wras z użytkownikiem Zekori ekipy która będzie z nami grać do końca ;x Tzn 99 Lvl.

Widze, ze ambitnie do tego podchodzicie.. ale zeby taki lv wbic to raczej kazdy bedzie gral na wlasna reke, znajomych sie zdobedzie w miedzyczasie.

Opublikowano

Zarax mi nie chodzi o ,,Szukaniu znajomych'' Nie jestem no life i nie siedzę 7/24 h przed kompem. Szukać nie szukam. Owsze i podchodze do tego Ambitnie. I co do tego ,,Każdy będzie grał na własną reke'' Jeżeli chce to niech gra jego sprawa. Pisze poprostu propozycje. Zaczynająć od zera do końca. Kto chętny się zgłosi a kto nie chce to jego sprawa. A ty jak zwykle musisz dodać jakąś ,,Bez sensowną opinie'' na ten temat -,-. A i chciałbym dodać nie pisze tak specjalnie kierując te słowa do ciebie tylko dlatego ponieważ nurtują mnie takie oto ,, Bez sensowne komentarze '' Owszem i zgadzam się z tym że zdobędzie sę w między czasie. I nie szukam żadnych konfliktów miedzy Userami .

212z9rs.jpg

Opublikowano

@Up Ale wiesz że niedługo pewnie wkroczą tam ,,Boty'' ;>. A pozatym jak byś chciał grać na Solarze to dawaj ze mną bo ja też tam zaczynam.

A i oczywiście że tam sie opłaca grać ze względu na niskie ceny tanie eq.

Nie ma co sie oszukiwać boty już tam są niestety. <_< Znajomi tam botują i sprzedają yangi i mówili że mają problemy z botami i podobno nie ma wiele farmbotów, to tak na pocieszenie trochę. :P Dziękuję za propozycję ale ostatnio nie mam czasu nawet się wyspać a co dopiero grać. ;)

Beztytuu2_xqrqehn.jpg

Opublikowano

Kontynująć twoją wypowiedź. Na privach nie opłaca się już grać. Dlaczego? Oto kilka sugesti dlaczego NIE!

1. Nooby, Hackerzy oraz idioci co używają Bonus Switchera albo innych tego typu hacków.

2. Serwer padnie tracisz eq i cenny czas wydany na gre oraz pieniądze jak to niektórzy wydają na serwery.

3. Strata czasu. Już chyba lepiej pograć na PL niż na takiej Ravi Albo Balmorze która pewnie kiedyś padnie jak to inne tego typu serwery.

To są moje argumenty co do ,,Privów''

Że z serwerów prywatnych nie otrzymasz żadnych zysków chyba jedynie za eq które zostało wybonowane i zamienione za eq na PL.

Ale to łatwo porównać. Eq i Lvl na PL a eq i Lvl Na Privie. O wiele chyba lepsze eq na PL i lvl niż na jakimś bez sensownym privie.

A ja ci powiem coś o Almanachu... moje wyniki i kontakty z graczami są bardzo dobre. (No chyba że sobie nagrabisz u kogoś)

Zarobić tam można szybko i łatwo... 30 lvl idziesz na ryby i sprzedajesz małże po 20kk, Gdy grasz surą BM Ku chodzi tam po ... 400k (około)

Eq może i nie jest tanie ale gdy posprzedajesz fish`e i jakieś tam duperele to Fms/Rib stoi dla ciebie gdyż chodzą one średnio po 400kk (nie pamiętam dokładnie)

Na almanachu ludzie nie patrzą na LvL tylko na umiejętności więc dużo graczy robią postacie pod PvP.

Szczerze mówiąc najszybciej jest zarobić z fishbotem... pobierasz fishbota ustawiasz go robisz drugiego i tak do 2-3 i w ciągu tygodnia masz 1kkk ^_^, ale to jest Wersja dla hardcorowych :)

Więc jak chcesz graj na almanachu, znajdziesz mnie pod tym samym nickiem jak mam na MPC

@Edit

Wiem że serwery padają jak nie wiem co a metin2.pl nie pada tylko pnie się w górę ale co z tego że się pnie i nie pada jak tam trzeba kasę wydawać ..

Wbijesz np : 61lv i co dalej będzie się expiło w v1 ??? Ja już dawno na pl nie grałem bo skończyłem z tą grą grałem na Obsydianie wtedy pamiętam jak do dzisiaj były wtedy 3 serwery Poznałem na pl dużo ale to bardzo dużo osób i do porządnych osób co jeden drugiemu pożyczał eq postacie i nie tylko ale każdy z nas skończył tam grę , wbiło się dany poziom i się skończyło mieliśmy jedną postać na dropienie medali i nie tylko składaliśmy się na rękawice złodzieja na cały miesiąc i się siedziało 24h/7 w metku .

Na pl przestałem grać bo było eq i ku za drogie grałem ninna , wojem i szamanką na krytykę do v2 .. Po tem do tego doszło że można było kupować yanga na allegro to już całkiem ceny się kosmiczne zrobiły że szok .. Dla tego przestałem grać

Co do autora tematu to jak uważa i tak jak koledzy powiedzieli lepiej grać na pl bo więcej będzie stał ..

Ale co z tego że będzie więcej stał jak tak jak pisałem wyżej od 61lv+ trzeba już inwestować kasę realną kasę w metka a to wejście do v2 a to nie raz wydać na rękawice złodzieja ..

Powiem szczerze że nie wiem ile teraz kosztują smocze monety bo tak jak mówiłem dawno nie grałem na pl ..

A jeśli ktoś mnie skusi to może pogram :>

Opublikowano

@ Up Kase relaną inwestowac odpiero można od 70 lvl. Serwer Solar jest ,,TANI'' Więc z zdobyciem na nim eq będzie łątwe. Ktoś powiedział że będzie można od 61 lvl na IS ? To kompletna bzdura. Owszem tam jakieś 50 zł mięsięcznie można . Ale takto to powyżej 100-150 + zł to dopiero na 70 lvl ; >. I nie dramatyzuj tak że już odrazu 61 lvli kasa realna. Ostatni raz powtarzam ,,NIE PRAWDA!''. Tak sądzę ja może ty inaczej. A jak chcesz się przyłączyć to możemy razem grać bo jeszcze gra Zekori buffem i będzie mi buffał. Więc drzwi otwarte i zapraszam na PW jak byś chciał.

212z9rs.jpg

Opublikowano

No ja powiem ze nie do konca sola bo jezeli zacznie od poczatku bez niczego to bedzie mu sie ciezko wybic.Ja monastyr s1 bym proponowal.

Opublikowano

Oczywiście że się opłaca, ale musisz się spieszyć z eq i lvl'ami niedługo będzie łaczenie serwerów i nawet sobie nie poexpisz przez dłuższy czas bo wszystko będzie zajęte.

Opublikowano

No ja powiem ze nie do konca sola bo jezeli zacznie od poczatku bez niczego to bedzie mu sie ciezko wybic.Ja monastyr s1 bym proponowal.

na s1 chyba nie można się zalogować no chyba że ktoś już ma tam konto . Nie wiem jak teraz jest może się mylę

Oczywiście że się opłaca, ale musisz się spieszyć z eq i lvl'ami niedługo będzie łaczenie serwerów i nawet sobie nie poexpisz przez dłuższy czas bo wszystko będzie zajęte.

To co mają all serwery połączyć ze sobą ???

Opublikowano

nie opłaca się grać na PLU bo PL to shit... lepiej zagraj na metin2 SG, jest to jeden z lepszych(jak nie najlepszy) z globali

1363095337-U286162.png
Opublikowano

nie opłaca się grać na PLU bo PL to shit... lepiej zagraj na metin2 SG, jest to jeden z lepszych(jak nie najlepszy) z globali

Idiota....

W tych czasach raczej nie opłaca się grać od 0 ;/ Jest sporo super privów . :) Które chodzą po 1-2 lata i raczej nie padną no chyba że gameforge czy jak to tam się zwie bd ścigało prywatne serwery ale kto wie kiedy to im się na banie nawinie ;p

sygnatura1w.png

Opublikowano

Uważam, że opłaca się grać na globalu. Najlepsze serwery to 1-6. Tam gra mnóstwo ludzi, przyjemność z gry i łatwo zarobić. Polecam!

Opublikowano

Uważam, że opłaca się grać na globalu. Najlepsze serwery to 1-6. Tam gra mnóstwo ludzi, przyjemność z gry i łatwo zarobić. Polecam!

Jak wyobrażasz sobie zaczęcie gry bez żadnego wkładu finansowego na najstarszym serwerze, gdzie głupi ulepszacz kosztuje 150 kk? Najlepiej zacząć na Solarze i tam starać się o ekwipunek na start, a potem próbować coś wskórać z yangami. Zawsze się opłacało grać na PL'u, chociażby ze względu na to, że gdy gra się znudzi to możemy sprzedać swoją postać + teraz dodatkowo będzie fuzja serwerów i wiele nowości.

Opublikowano

Jak wyobrażasz sobie zaczęcie gry bez żadnego wkładu finansowego na najstarszym serwerze, gdzie głupi ulepszacz kosztuje 150 kk? Najlepiej zacząć na Solarze i tam starać się o ekwipunek na start, a potem próbować coś wskórać z yangami. Zawsze się opłacało grać na PL'u, chociażby ze względu na to, że gdy gra się znudzi to możemy sprzedać swoją postać + teraz dodatkowo będzie fuzja serwerów i wiele nowości.

To popieram ja woja 70poziom skille miałem tak Aura G7 Berek G7 i szarża G7 , Wirek m1 i 3 strone cięcie na 3 i sprzedałem postać za 450zł razem z emeilem .

Tak myślę czy wracać do pl czy nie ..

Opublikowano

Ja ci nie polecam, dziś sam wróciłem bo mam eq. Pełno noobów, wszyscy ksują... Ale to w sumie od dawna było.. Lepiej iść na metin2.sg lub metin2.ph, tam masz spokój, nikt ci nie ksuje. ( za ksucie jest ban) i oczywiście nie ma noobów. Ceny bardzo niskie

fs_pc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...