Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] bindy.

missc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , czy dałoby się zrobić coś takiego że pod trzema klawiszami (np 1 2 3 ) moglbym miec zmiane broni? normalnie w mw2 da sie 2 ale czy da sie jakos w cfg to ustawić?? help ;3

Opublikowano

Chętnie pomogę, ale musiałbyś bardziej określić swój zamiar. Chcesz na 3 klawiszach mieć zmianę broni na następną, czy na odpowiedni slot? Czy jak? :)

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Chętnie pomogę, ale musiałbyś bardziej określić swój zamiar. Chcesz na 3 klawiszach mieć zmianę broni na następną, czy na odpowiedni slot? Czy jak? :)

powiem tak , chce mieć zmiane broni na scrola w gore , scrola w dol i na 1 .. kazdy zmieni bron na następną np z sniperki na usp i z usp na sniperke

Opublikowano

Nie wiem, czy dobrze cię zrozumiałem, ale masz:

bind MWHEELDOWN "weapnext"
bind MWHEELUP "weapprev"

Lub na przyciskach:

bind 1 "weapnext"
bind 2 "weapprev"

Spróbuj to, powinno śmigać, a jeśli nie ma komendy 'weapprev', to napiszę trochę dłuższy skrypt.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Nie wiem, czy dobrze cię zrozumiałem, ale masz:

bind MWHEELDOWN "weapnext"

bind MWHEELUP "weapprev"

Lub na przyciskach:

bind 1 "weapnext"

bind 2 "weapprev"

Spróbuj to, powinno śmigać, a jeśli nie ma komendy 'weapprev', to napiszę trochę dłuższy skrypt.

Ok , dopisalem do cfg bind 1 "weapnext" , wchodze do gry i kompletnie nie działa ... na dodatek odbindowuje mi scrolla w gore :<

Opublikowano

Dopisałeś bind 1.., a odbindowuje się scrollup, ciekawe ;)

Bindy powinno się testować w grze. Można próbować w czasie rzeczywistym.

W konsoli wpisz:

/bind 1 "weapprev"

Kliknij i sprawdź, czy zmienia ci się broń. Nie?

Spróbuj:

/bind 1 "+actionslot weapprev"

Też nie? Jak będę na PC, to jeszcze popróbuję.

Aby przywrócić do poprzedniego stanu, pozamieniaj "weapprev" na "weapnext" w moim poprzednim poście.

Opublikowano

Dopisałeś bind 1.., a odbindowuje się scrollup, ciekawe ;)

Bindy powinno się testować w grze. Można próbować w czasie rzeczywistym.

W konsoli wpisz:

/bind 1 "weapprev"

Spróbuj:

Też nie? Jak będę na PC, to jeszcze popróbuję.

Aby przywrócić do poprzedniego stanu, pozamieniaj "weapprev" na "weapnext" w moim poprzednim poście.

tu jest problem bo w mw2 nie ma konsoli

Opublikowano

seta monkeytoy "1"

I bam, konsola appears.

Opublikowano

seta monkeytoy "1"

I bam, konsola appears.

i bam , ban vac :) wiem to bo juz na jednym koncie za konsole dostalem.. nie da sie jakos inaczej tego zrobić? podeslalbym ci cfg ty bys tam zobaczyl co sie da zrobic a ja bym sprawdzil .. czy cos ^^

Opublikowano

Wybacz, nie grywam w mw2, zakupiłem dla moddingu :O

Podeślij, a popróbujemy :)

W konsoli wpisz:
/bind 1 "weapprev"
Spróbuj:

Możesz po prostu otworzyć notatnikiem config_mp.cfg i zrobić tak jak powyżej, tylko wyszukać ctrl + f "bind 1" i dodać między cudzysłowami to co wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...