Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak się zabrać za pierwszy serwer dedykowany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż planuję stworzyć serwer dedykowany, lecz słabo się znam na ogarnianiu serwa :) I mam do Was pytania:

-Jak się nauczyć ogarniać takowy serwer? (Hamachi najpierw stworzyć?)

-Jaki hosting polecacie? (Z dobrą ofertą?)

-Czy nauka ogarniania całego serwera to sztuka? :)

Kto napisze post typu: "Weź dziecko masz 13 lat i gówno możesz zrobić a nie serwer..." raportu nie pożałuję!

Z Góry thx ;)

Opublikowano

nie zaczynaj od dedyka bo szkoda tracić kasy na coś co można popsuć jedna komendą/błędem jak nie robiłeś nic z serwerami to lepiej zacząć od hamaka. Ja osobiście kiedyś robiłem chyba z 5hamaków teraz dopiero kupiłem testowego vps-a za 20zł i teraz na nim testuje/sprawdzam co i jak. Na dedyka lepiej pozbierać i zacząć go robić gdy już się ma jakieś pojęcie. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie:

-Jak te dedyki bronią się przed DDoSami? :) Bo ja się obawiam, że coś takiego mnie czeka w przyszłości :/ (Jak oczywiście się powiedzie założenie dedyka za kilka miesięcy :P)

Opublikowano

Nie do sie realnie obronić przed DDoSem aby Serwer ogarnął takiego porządnego DDoSa musi mieć dużą prędkość neta ~1Gb ;x bo takie ze 100mb to nie ma szans żeby ogarnąć.

Opublikowano

Hosteam zapory ddos + 1,5 gbps i serwer przy ddosie zwyklym nie padnie ale z botnetu nie obrobisz sie

Opublikowano

-Jak się nauczyć ogarniać takowy serwer? (Hamachi najpierw stworzyć?)

* Najlepiej na początku pobawić się na hamachi, skoro to ma być pierwszy serwer to najlepiej wiedzieć co i jak, bo tak jak mówią Up, coś można popsuć nie umyślnie.

-Jaki hosting polecacie? (Z dobrą ofertą?)

* To zależy, jaka oferta ci pasuje, oraz ilu się spodziewasz mniej więcej graczy, którzy pomogą w jakimś stopniu utrzymać serwer poprzez Item Shop.

-Czy nauka ogarniania całego serwera to sztuka?

* Gdy, już ogarniesz na hamachi w miarę, to na dedyku nie będzie tak źle, gorzej gdybyś z zerową wiedzą od razu się za to brał.

-Jak te dedyki bronią się przed DDoSami?

* Tak jak up, bardzo dobre łącze [min. 1Gb] wtedy zwykły DDoS powinien tylko połaskotać ci serwera, oraz jakieś słowo ode mnie - poprawne skonfigurowanie serwera.

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...