Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odpowiedź jednego z Adminów Riot dot. Buga.

somanyidiots

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że nie można zakładać już tematów na temat buga ale to co wkleje jest w 100% oficjalnym źródłem.

......................................................................

Witam wszystkich,

Rzeczywiście, w ostatnich dniach pojawiła się w sieci strona, w której można było zdobyć kradzione/generowane numery kart kredytowych i niestety jakiś tam odsetek naszych graczy skrupulatnie z tego skorzystał. Już abstrahuję od narodowości tych graczy, nie jest to w tym momencie kwestią najważniejszą. Internet jest siecią globalną i właściwie kluczową sprawą w tego typu przypadkach jest sama prędkość rozpowszechniania się danego linku, czy danego how-to na YouTubie.

Zastanawia mnie co innego: co kieruje daną osobą chcącą w ten sposób wykraść trochę RP? Czy osoba taka czuje jakąkolwiek odpowiedzialność za taką kradzież? Czy tak trudno zauważyć krótkowzroczność tego typu działań? Przecież dla nas to jest moment: wystarczy uruchomić jeden prosty skrypt, który po sekundzie zwróci wszystkie zamieszane w to konta. Zbanowanie jest równie proste i zawsze, powtarzam, zawsze jest następstwem tego typu kradzieży.

Rozumiem, że część osób nie pomyślała. Druga część poszła 'za tłumem', ale konsekwencje naprawdę nie są tego warte. Jeśli ktoś nie dba o swoje drugie, czy trzecie konto, to może konsekwencje prawne pozwolą mu zrozumieć kilka spraw. Tak więc na przyszłość apeluję o przemyślenie korzystania na kradzieży czyichś danych osobowych, przecież to może się zdarzyć nawet Wam. Nie mówiąc już o etyczności czy moralności takiego zachowania...

Jeszcze raz, nie chodzi tylko o Polaków, ale skoro już mamy taki temat to pomyślałem, że warto zwrócić na ten temat uwagę.

Riot TMX, Assiociate Producer

........................................................................

Źródło: http://eune.leagueoflegends.com/board/showthread.php?p=5133123#5133123

Opublikowano

Nadal nie ma tu nic o karze, nic nie warty shit.

Koniec już o tym bugu, dude...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...