Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Komputer do 500zl max

danielkuta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje komputera uzywanego z woj lubelskiego do gry metin2

Wymagania metina2: Zalecane wymagania sprzętoweOS - Win 98, Win XP, Win 2000 Procesor - Pentium 4 1.8GHz Pamięć - 1G Karta graficzna - Karta graficzna posiadająca więcej niż 64MB RAM Karta dźwiękowa - DirectX 9.0 Myszka - Myszka kompatybilna z Windows

Komputer bez monitora i jak najtaniej . Tylko zeby nie bylo lagow w dt jak i w m1 na + 1000 ludzi.

Opublikowano

Witam potrzebuje komputera uzywanego z woj lubelskiego do gry metin2

Wymagania metina2: Zalecane wymagania sprzętoweOS - Win 98, Win XP, Win 2000 Procesor - Pentium 4 1.8GHz Pamięć - 1G Karta graficzna - Karta graficzna posiadająca więcej niż 64MB RAM Karta dźwiękowa - DirectX 9.0 Myszka - Myszka kompatybilna z Windows

Komputer bez monitora i jak najtaniej . Tylko zeby nie bylo lagow w dt jak i w m1 na + 1000 ludzi.

Nie masz własnego komputera, do którego mógłbyś dokupić nie które rzeczy? Byłoby lepiej opłacalne. Lub dozbieraj do 1 tys i kup jakiegoś składaka.

2ufgk6u.png

Opublikowano

To dla kolegi on chce do metka i do neta nic wiecej ma jakiegos ale zepsuty i lipny...

znalazlem 1mu ale nw czy dobry

http://tablica.pl/oferta/dobry-komputer-w-dobrej-cenie-gotowy-do-pracy-ID2hHzX.html

Kolo za 10zl da karte ram 1gb

albo

http://tablica.pl/oferta/pentium-ddual-820-2x2-8ghz-1gb-ram-80gb-dysk-gotowy-do-pracy-ID27IPP.html

Opublikowano

Komputer OK. Nie ma czegoś takiego jak karta RAM, tylko pamięć RAM, kość pamięci RAM. Do tego by trzeba było jakąś kartę graficzną, najtańszą byle na PCI-E.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nie zaszkodzi zobaczyć tego co podałeś: http://tablica.pl/oferta/pentium-ddual-820-2x2-8ghz-1gb-ram-80gb-dysk-gotowy-do-pracy-ID27IPP.html

Po samych skanach widzę, że ktoś "dba" o komputer i za taką cenę możesz brać albo się troche potargowac. Za reszte kasy która ci zostanie możesz ulepszyć troche ten komputer dokupując no nie wiem np. kartę graficzną. Nie wiem jak z procesorem czy da się wymienić na nowszy model nie znam się akurat na tym ;d A i jak kupisz (lub w trakcie kupna) obejrzyj lepiej wiatraki, wypatruj jakiś usterek i wtedy zapłacisz jeszcze mniej ^^

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Jak bym nie miał kompa to bym go wziął, cena jest git, podzespoły nieco lepsze (z wyjątkiem karty graf. :D) od mojego 2-go kompa. Proponuje żebyś się umówił z tamtym właścicielem kompa, ty byś go obejrzał, przetestował czy się nada, potargowałbyś się. Jak nie możesz się z nim umówić to niech ci on wyśle zdjęcia każdej części uwzględniając np. wiatraki i ogólny jego stan i jak będzie git to bierz. Masz dodatkowo (chyba) prawo do 10-dniowego zwrotu (nie wiem czy tak można) tego kompa. Ale to raczej w sklepie tak można

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Jak bym nie miał kompa to bym go wziął, cena jest git, podzespoły nieco lepsze (z wyjątkiem karty graf. :D) od mojego 2-go kompa. Proponuje żebyś się umówił z tamtym właścicielem kompa, ty byś go obejrzał, przetestował czy się nada, potargowałbyś się. Jak nie możesz się z nim umówić to niech ci on wyśle zdjęcia każdej części uwzględniając np. wiatraki i ogólny jego stan i jak będzie git to bierz. Masz dodatkowo (chyba) prawo do 10-dniowego zwrotu (nie wiem czy tak można) tego kompa.

Gdzie ty masz w kompie wiatraki? Wiatraki to są w młynach... WENTYLATOR :>

Cena dobra, do tego GeForce 8600 i styknie pod MT2 i NET.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Grafa odpowiada za to wszystko co widzisz na ekranie.Zwlaszcza za gry i ich odpowiednie chodzenie.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Gdzie ty masz w kompie wiatraki? Wiatraki to są w młynach... WENTYLATOR :>

Wiesz o co mi chodzi :P

A grafa co da bo sie nie znam ?

To karta graficzna przede wszystkim decyduje jak gra będzie chodzić. Mniej ważne to procesor, ale ram też musi być (jak na metka to wystarczy). Nawet jak będziesz mial (taki przykład) kartę graficzną za 1000 zl. a procesor słaby to procesor będzie ograniczać tą grafikę ;d Radzę ci kupić kompa, wypróbować jak się sprawuje i jak jest potrzeba lepszej grafiki to dokupisz. Bo procesor wystarczy (w kompie mam gorszy a gra się dobrze), ramu też wystarczy więc tylko jak jest potrzeba to grafika do wymiany.

Na filmy nie zwracaj uwagi, one najmniej wymagają. RAM też można zawsze rozbudować

• Supports four memory banks using two 184-pin DDR DIMM.

• Supports up to 2GB DDR333/400 DRAM.

(http://pl.msi.com/product/mb/PM8M3-V.html#/?div=Detail)

Z tego wynika że możesz rozbudować RAM akurat na ile chciałeś, 2 GB :D. Raczej są 4 sloty więc tamten ram możesz rozbudować wkładając 4 kości RAM po 512 mb na 1 slot

48061.gif

Opublikowano

Ale producent płyty mówi, że jednak można i chyba jednak producent płyty głównej wie lepiej, bo wie co produkuje ;p

48061.gif

Opublikowano

Tu masz w miare dobry sprzet, tylko co do zasilacza nie jestem pewny ale ma 2 linie 12v wiec nie jest zle:

http://allegro.pl/athlon-x2-64-6000-2x3-0ghz-1gb-8800gs-250gb-dvdrw-i3049863752.html
Tutaj masz cos jeszcze troszke lepszy wydajnosciowo ale zasilacz troche nie bardzo
http://allegro.pl/komputer-stacjonarny-i3065598898.html
Opublikowano

ale ten co podał jest najlepszy dobra karta grafika akurat do metka i 2gb ( ten 2 zestaw ) ale zasilacz tutaj nie jest ważny metek dużo nie potrzebuje i te podespoly tez nie

Opublikowano

200 zl roznicy a myszka i klawiatura ;/ wiec cena scina sie do 350 masz cos kolo tego

mam na oku

tablica.pl/i/oferta/tani-bardzo-szybki-ladny-celeron-3ghz-2gb-ddr2-sata-dvdrw-win-ID2nTWt.html?code=89f223b658

lub

http://tablica.pl/i/oferta/wypasiony-komputer-ID2lYWw.html?code=16ff6590de

Opublikowano

Dokładnie po co? Idziesz do reala albo do jakieś biedronki, tam bierzesz mysz i klawe po 15-20zł i Ci styknie :) Zostaje koło 450zł na zestaw ;)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

ale no powiedz mi po chu* ci ta myszka i klawa za 200zl O_O? jak ja klawe i myszkę mam za około 50zl i nie narzekam i do takiego zestawu to jest nie opłacalne! najpierw komputer potem bajery

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...