Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pobieranie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam pewien problem a mianowicie z prędkością pobierania . Mój internet to 50 MB/s z UPC . Transfer osiąga max 3 mb . ( Rano , popołudniu , wieczorem ) . Kiedyś na starym mieszkaniu gdy miałem internet 25 mb/s było dobrze ale też sie pogorszyło kilka dni przed przeprowadzką . Nie wiem co może być przyczyną . Nawet torrenty sciągaja się z prędkoscią 15 KB/s

Opublikowano

nic nie jest przyczyną bo działa jak należy , żaden ISP nie gwarantuje ci transferów tylko dostęp o określonej przepustowości

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czyli przy internecie 50mb pobieranie pliku 5 gb w ciągu 2 dni to normalne?

Oczywiście, że nie. Z takim internetem powinieneś pobierać to w ciągu max 1h. Ja przy starym internecie 10mb ściągałem takie pliki w 2/3h. Zadzwoń do dostawcy, bo coś jest nie tak.

2ufgk6u.png

Opublikowano

dlaczego MUSI pobierać tak szybko jak umożliwia łącze jak mu piszecie ? jeśli ktoś udostępnia w kilobajtach to nie znaczy że ktoś inny będzie ściągał w megabajtach bo tyle może !

to problem użytkownika skąd ściąga pliki a nie operatora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Gdziekolwiek sciągam ( torrenty czy strony itp . ) wszędzie jest to samo . Rozumiem że jeżeli mam 50 mb to nie znaczy że będę pobierał z tą prędkoscią ale bez przesady 200 kb max wchodzi .

Coś jest nie tak ...

Dodam że prędkośc uploadu to 5 mb ..

Opublikowano

dlaczego MUSI pobierać tak szybko jak umożliwia łącze jak mu piszecie ? jeśli ktoś udostępnia w kilobajtach to nie znaczy że ktoś inny będzie ściągał w megabajtach bo tyle może !

to problem użytkownika skąd ściąga pliki a nie operatora

Zależy też od operatora.

Gdziekolwiek sciągam ( torrenty czy strony itp . ) wszędzie jest to samo . Rozumiem że jeżeli mam 50 mb to nie znaczy że będę pobierał z tą prędkoscią ale bez przesady 200 kb max wchodzi .

Coś jest nie tak ...

Dodam że prędkośc uploadu to 5 mb ..

Ja ściągałem po 2MB/s na internecie 10mb. Teraz mam internet z 2MB i ściągam po 200/300 kb max. Więc w tym wypadku jest to coś z Twoim internetem. Tak jak napisałem, musisz się skontaktować z dostawcą.

2ufgk6u.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...