Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ban za KamerModa - jak to

babbit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

dziś ku mojemu zdziwieniu ujrzałem podczas logowanie się do gry informacje "Twoje konto zostało zablokowane". Od razu sprawdziłem skrzynkę e-mail i czytam następujące informacje

"Czerpanie korzyści z używania nielegalnych oprogramowań - **********, s26
Konto powiązane z: **********"

"Konto pozostanie zablokowane do: 13.03.2013 20:16:18."

Dziwny przypadek, ponieważ dostałem bana na głównym koncie którym nigdy nie używałem tzw. hacków. Jednak jak widać dostałem bana za mojego droperka, którym używałem już czitów dokładnie kamer mod. Dziwny przypadek jak dla mnie bo ciekawi mnie jak zespół metin2pl wpadł na to. Na szczęście ban nie jest na zawsze tylko na 2 tygodnie ale nasuwa się teraz pytanie czy jest jakikolwiek sens używania haków na droperach skoro bana można tak czy siak dostać. Napisałem już odwołanie do blokady puszczając bajkę itp, zobaczymy czy coś ugram lecz wątpię.

Podsumowując trzeba uważać nawet jeżeli nie używa się hacków na głównym koncie, ponieważ ryzyko blokady jest. Nie stałe lecz jednak jest to jakaś tam blokada. Jak ktoś miał takie sytuacje to niech skomentuje, lub jeżeli macie sposoby na "Czerpanie korzyści z używania nielegalnych oprogramowań" z swoich dropków i jak to robicie.

Pozdrawiam

OPEN TIBIA SERVER, METIN2, COUNTER STRIKE SERVER KONFIGURACJE, POMOC ZAPRASZAM NA GG: 46529335 :)

Opublikowano

za kamermoda jest ban na 2 tygodnie ?

nie sadze :)

Za kamer moda którego używałem na moim dropku dostałem na zawsze, na 2 koncie gdzie nie używałem nic tylko przerzucałem drop z droperka dostałem na 2 tygodnie.

OPEN TIBIA SERVER, METIN2, COUNTER STRIKE SERVER KONFIGURACJE, POMOC ZAPRASZAM NA GG: 46529335 :)

Opublikowano

Też dostałem kiedyś takiego bana on nie jest za to że używałeś hacków tylko za handel z postacią która była na hackach. Nic więcej chyba nie trzeba wyjaśniać :)

Jeżeli piszę haotycznie to znaczy, że piszę na szybko i nie zwracam uwagi na to w jaki sposób piszę!

hjbu.jpg

Opublikowano

moge jedynie napisac ze masz farta ze na glownej nie dostales na stale, bo zazwyczaj banują tak samo jak dropki. ciezko mi powiedziec czemu tylko 2 tyg, najlepszy sposob i zarazem ten ktory ja uzywam zeby nie dostac bana na glowna postac to 0 handlu na dropkach na ktorych boce! idziesz poprostu glownym kontem i dropkiem w jakies miejsce gdzie nikogo nie ma, z dropka wyrzucasz przedmioty na ziemie a na glownej podnosisz i bana za to ci nikt nie da. kiedys tez dostalem za handel "powiazania z dropkiem" ale na stale ;d teraz gram sura wp prawie 70lev, zbanowali mi juz mase dropkow, okolo 20-30 ;d lecz glowna postac, sklep, szamanka są czysci. i nie ma opcji zeby bylo jakiekolwiek powiazanie

Opublikowano

Ja napisze tyle ze uzywam juz M2bob na dropku dluzej niz miesiac i bana nie dostalem ani n dropa ani nigdziej

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

A ja jestem w stanie to wyjaśnić :)

Przekładałeś itemki i powiązali lekko konta jakimsik cudem i masz czasowego bana a nie perm :).

Też tak mam czekam jeszcze ponad 2 tygodnie :)

Opublikowano

smieszne powiazanie handlem ... czyli pojde do m1 daj kazdemu po 1 potce to zzbanuja ich all?

Nie. Jeśli przekładałeś często przedmioty na daną postać to chyba jasne, że jest to Twoje główne konto i dlatego zostało zbanowane. Inna możliwość to połączenie mailem i dostałeś blokadę na wszystkie postacie zarejestrowane na tym mailu.

PS. W bazie zapisuje się jakieś 50% logów handlu, dlatego nieźle musiałeś tych itemów wyrzucać/przekładać, jeśli Cię złapali.

Opublikowano

Osobiście to trzeba umieć się zabezpieczyć przed takimi sytuacjami :)

1.Email dropa i email innych postaci musi być inny bo to jest już podst. powiązanie, które gwarantuję ci perma na oba konta np.
2.Zamiast korzystać z handlu to lepiej albo korzystać z taboreta lub sprzedawać rzeczy na dropku a kasę oddawać mainowi :)
3.Nie zostawiać na nocki bota :) (Z umiarem koledzy) bo jak widać kogoś kto farmi ciągle np. medale to w końcu ktoś coś napiszę :)

Pozdrawiam.

Kopia_599015_400269190070399_1751908983_ <3
"Jeśli naprawdę planujesz kontrolować moją moc, zanim zdecyduję się
pojawić następnym razem, daj z siebie wszystko by nie zginąć... Uważaj,
zrozumiałeś?!"

Opublikowano

nie mozna , zjebie , jesli go nikt nie podpierdzieli. hackshield go nie wykryje.

a za hacka dostaje sie perma. amen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

``Pomogłem?? - Daj LIKE :)``

Pani Kasia mnie irytuje. ;O

Opublikowano

Powiem tak , masz farta , że dostałeś bana na swoje głowne konto tylko na 2 tygodnie , bardzo dziwne , to jest pewne że przerzucałeś drop z tego dropka na swoje głowne konto poprzez handel. Jakbyś używał dh na dropku to byś dostał perma na oba. Ja osobiście na swoje głowne konto nie przerzucam żadnych itemów nawet poprzez wyrzucanie na ziemie. Nawet małże z fishbotów przerzucam na konto 1lvl poprzez wywalanie na ziemie , a jak już poptrzebuje coś na swoje konto głowne to dopiero przerzucam z tego 1lvl przez wywalanie na ziemie lub wystawianie sklepu.

Opublikowano

Właśnie bardzo ciekawe z tym, że można kogoś wpieprzyć. Powiedzmy dawać po 1000 yang i to też jest czerpanie korzyści z nielegalnego oprogramowania. Tak samo np. jak mamy bota który luruje potworki hackiem, to samo ksucie mu tych potworków to także korzystanie z nielegalnego, ponieważ zdobywamy w ten sposób exp. No ale mniejsza tak czy siak ban jest i będzie.

Oto odpowiedź supporu:

Odpowiedź od: Manossa 2013-03-01 06:14:50 Witaj XXXXXXXXXXX,

Twoje konto zostało zablokowane z powodu powiązań z postacią zbanowaną za używanie nielegalnych oprogramowań. Konta na tej podstawie blokowane są w sposób pewny i bezsprzeczny. Nie ma możliwości pomyłki. I tak zastosowano najniższą możliwą karę - blokada dla Ciebie także powinna być stała.

Z poważaniem,

Najprawdopodobniej zrobię po prostu przez te 2 tygodnie nową postać i po zdjęciu blokady przerzucę tylko cenne eq, ponieważ za chwilę okaże się, że inne dropki są także powiązane, i będzie stały ban. Ban na dropku dostałem z tydzień temu na głównej postaci wczoraj. Więc zalecam rozwagę z używaniem haxów ponieważ ostro się za to wzięli :)

Opublikowano

Najlepiej zrobić bota na innym emailu w tedy nie musisz się martwić o główną postać. A jak dostaniesz bana to tylko na bota,chyba że będziesz przekładał drop na konto to najlepiej zrobić tak albo wystawić shopa lub wywalić drop i drugą postacią tak po 5 sek biec w stronę dropa i podnieść i biec dalej :)

metin2_by_jumperdesign-d4rkbrj.png

Opublikowano

Z e-mailem to wiadomo sprawa, że dropki na innej poczcie, ponieważ oni banują od razu cały e-mail. Więc jeśli zbanują ci dropka na tym e-mailu co masz inne konta to te pozostałe też odlatują. Jedyna opcja to rzucanie właśnie z dropka rzeczy na glebę i zbieranie ewentualnie tobół.

@@@@ PS @@@@

Mam pytanie ponieważ dużo ludzi widzę na fishbocie. Jaki fb jest najlepszy pod względem "niewykrywalności"? Wiadomo, że ryzyko bana istnieje, ale gdy łowiłem na kamer modzie dostałem bana już następnego dnia, więc za długo się nie nałowiłem. Natomiast zauważyłem, że dużo ludzi łowi i łowi dość długo bez bana.

Opublikowano

Z mailem srajlem. Do pana wyżej. Kiedyś dostałem na główną postać bana za fishbota rok 2008 początek. Pomyślcie jakie wtedy były hacki... I manipulując GM, który mi wystawił bana i SGM z, którym rozmawiałem na IRC'u odwołano bana, ale trzeba było dużo rozmów i maili. Do tej pory mam te konto i z niego nie korzystam, od przynajmniej 2 lat (btw. Sura wp 75 lvl S1, może ktoś chce kupić?)

Co do maila to jedno, ale przecież jest IP, i myślę, że za to poszedł ban. Dwa konta na jedym IP, jedna na hacku przerzuca drugiej. Raczej podejrzane tak? Dobrze, że tylko dwa tygodnie.

PS. Ja w chwili bana też miałem jedno IP na dropka i główną postać, zbanowali tylko główną. Albo nie mogą banować po jednym IP, albo niekompetentny GM.

Opublikowano

pierdu pierdu!!! nie zbanują po ip! Już kiedyś pisał ktoś o tym że banując na ip banowali by całe wsie bloki osiedla itp. więcej strat niż korzyści z tego by mieli. chyba że banują na numer karty siecowej czy jakoś tak. Gdy grałem swego czasu w plemiona mieli tam dośc dobrze rozwinięty system banowania bo był to ban na konkrety komputer... do dziś nie wiem jak to robili xD

Opublikowano

@up ma racje na ip nie moga banowac.

Ja tez mam podobny problem. Lowilem ryby na 4 konta pilnowalem ich caly czas konta nie sa powiazane handlem mailem ani niczym innym i na 3 konta dostalem bana. Pytanie czemu nie na 4? Moze kamermod juz tak dobrze nie blokuje hs'a :F

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...