Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[info] Bug na Rp - oficjalnie.

-kun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podstawowe informacje

Czym są obciążenia zwrotne?

Obciążenie zwrotne powstaje gdy opłata

zostanie dokonana prawidłowo, wysłana lub

wniesiona przez wasz bank, lub waszego

dostawcę karty kredytowej . Gdy ta płatność

zostanie otrzymana, na waszym koncie

pojawią się Punkty Riot . Czasem, po

otrzymaniu i przetworzeniu takiej płatności ,

wasza instytucja finansowa, lub dostawca

karty kredytowej będzie musiała ją odebrać ,

czego rezultatem są „obciążenia zwrotne ”.

Jest wiele powodów , z których takie

wydarzenie może mieć miejsce , ale

każdorazowo musisz skontaktować się ze

swoja instytucją finansową, lub dostawcą

karty kredytowej , aby uzyskać więcej

informacji .

Moje konto zostało zawieszone

Moje konto zostało zawieszone za

obciążenia zwrotne. Jak mogę je

odblokować , by wrócić na Fields of

Justice ?

Jeśli twoje konto zostało zawieszone z

powodu obciążenia zwrotnego , na twojej

skrzynce pocztowej powinna znajdować się

informacja dotycząca następnych kroków,

jakie musisz wykonać , aby odblokować

konto . To zawieszenie jest czasowe , ale

będzie trwać tak długo, aż bilans ujemny na

twoim koncie nie zostanie uregulowany.

Jeśli na twoją skrzynkę nie trafiło jeszcze

takie powiadomienie , wyślij zgłoszenie o

tytule „Zawieszenie za obciążenie zwrotne ” .

W zależności od obciążenia zwrotnego

konkretne metody płatności mogą być

wyłączone i niemożliwe do użycia .

Ze względu na rodzaj zawieszenia

rekompensata z karty kredytowej nie będzie

akceptowana . Gracze muszą użyć innej ,

dostępnej metody płatności , wspomnianej w

e - mailu.

Jak długo trwać będzie zawieszenie ?

Zawieszenie jest czasowe , ale nie zostanie

zdjęte, dopóki bilans negatywny na koncie

nie zostanie spłacony. Różnica miedzy

zawieszeniem stałym a tymczasowym polega

na tym , że zawieszenie stałe w żadnym

wypadku nie zostanie zdjęte.

Co mam zrobić, jeśli nie posiadam

środków , aby spłacić negatywny

bilans?

Zawieszenie zostanie zdjęte tylko w

momencie uzupełnienia negatywnego

bilansu na koncie . W tym czasie nic z twojej

zawartości nie zostanie naruszone. Twoje

konto pozostanie w naszym systemie na

okres wystarczający , by spłacić bilans

negatywny.

Proszę pamiętać , że „Przyjmujesz do

wiadomości i zgadzasz się, że wszelkie

opłaty oraz należności za płatne usługi ( w

tym , bez ograniczeń , Riot Points ) należy

uiszczać z góry oraz nie przysługują za nie

częściowe ani pełne zwroty . Ponosisz pełną

odpowiedzialność za obciążenia twojego

konta , w tym te nieautoryzowane .”

Czy nie można usunąć zakupionych

przedmiotów i uznać sprawy za

zakończoną?

Opłaty na twoim koncie zostały uznane

przez nasz bank za nieautoryzowane,

dlatego musieliśmy je zwrócić . Dodatkowo

zostajemy obciążeni grzywna za każdą taką

nieautoryzowana transakcję . Ponosisz

odpowiedzialność za opłaty z twojego konta .

Usunięcie zawartości z konta nie wystarczy

do odblokowania go .

Inne informacje

Zostałem zhackowany, to nie ja

dokonałem zakupów ! Co mogę zrobić ?

Ponosisz odpowiedzialność za wszelkie

działania na swoim koncie . Jeśli uważasz, że

twoje konto zostało naruszone i chcesz

uzyskać więcej informacji , oraz instrukcje

dotyczące odzyskania konta zapoznaj się z

poniższym artykułem z Bazy

Wiedzy: Poradnik odzyskiwania konta .

Będziemy mogli odnieść się do twojego

problemu dzięki twojemu zgłoszeniu .

Kupiłem Punkty Riot przez instytucję

zewnętrzną , zapłaciłem za nie !

Gracze mający trudności z dokonywaniem

kupna Riot Points mogą rozważać

korzystanie z nieautoryzowanych źródeł

kupna Punktów Riot , aby je zdobyć .

Zalecamy nie używać takich serwisów .

Wykorzystywanie tego typu usług stanowi

naruszenie umowy licencyjnej League of

Legends i może przysporzyć właścicielowi

konta różnych nieprzyjemności:

Wielu nieautoryzowanych sprzedawców żąda

od swoich klientów podawania nazwy konta

i hasła . Ujawnianie szczegółów swojego

konta nie tylko narusza warunki umowy

licencyjnej, ale stanowi także poważne

naruszenie bezpieczeństwa konta .

Mogą wystąpić problemy z ustaleniem tego,

kto jest właścicielem konta , jeśli płatności

dokonywane są z rachunków należących do

różnych osób .

Wielu nieautoryzowanych sprzedawców RP

wykorzystuje nieautoryzowane karty

kredytowe lub obciążenia zwrotne.

Właściciel konta ponosi pełną

odpowiedzialność za wszystkie płatności

dokonywane na jego koncie . Konto może

zostać zawieszone do czasu uregulowania

wszystkich płatności .

Aby cieszyć się jak najlepszym

doświadczeniem z gry , prosimy o

niekorzystanie z takiego rodzaju usług . Jeśli

masz problemy z płatnościami , skontaktuj

się z pomocą techniczną, lub napisz o tym

na forum, a zrobimy wszystko , żeby ci

pomóc.

zrodlo : how2win.pl

Opublikowano

Bardzo przyjemnie się czyta, naprawdę. Dzięki za info.

Opublikowano

to nie sa oficjalne dane ta strona how2win.pl sieje zament w sieci, tylko i wylacznie dla wyswietlen, dlatego darujcie sobie wstawianie czegokolwiek na temat bugu rp z tej strony bo to po prostu nabijanie wyswietlen i wprowadzanie ludzi w blad, JAK JUZ PISALEM "RP NIE MAJA WARTOSCI PIENIEZNEJ" i tego sie bede trzymal. wiec ktos nie mogl ukrasc rp o wartosci 8 tys zlotych poniewaz sam riot napisal w warunkach uzytkowania ze owe rp nie maja wartosci pienieznej, a karty z ktorych korzystano nawet owe pieniadze nie przeszly z banku bo nie zgadzaly sie wszystkie dane o nazwiski adresie zamieszkania etc.

ZAPRASZAM SERDECZNIE NA SERVER !
24521_8.png

Opublikowano

przeciez to jest od dawna na stronie support.leagueoflegends.com - chargeback. Po za tym ktos w pierwszym temacie dotyczacym tego buga podawal link do tego

Dopóki nie skorzystałem z Internetu,

nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.

Stanisław Lem

sygna_hnhpqsw.gif

Opublikowano

kasy z kont bankowych nikomu nie ubylo a dlaczego ? poniewaz gdy bank zobaczyl ze dane sie nie zgadzaja imie nazwisko adres etc. nawet nie zatwierdzil owej platnosci, karta zostala zablokowana na 48h i nic wiecej ! reasumujac wykorzystanie bledu gry ze strony riotu poniewaz w innych grach ta metoda "zbugowanej" platnosci nawet nie dzialala....

24521_8.png

Opublikowano

Przydatne, na pewno dla tych ktorzy toto zrobili haha

to nie sa oficjalne dane ta strona how2win.pl sieje zament w sieci, tylko i wylacznie dla wyswietlen, dlatego darujcie sobie wstawianie czegokolwiek na temat bugu rp z tej strony bo to po prostu nabijanie wyswietlen i wprowadzanie ludzi w blad, JAK JUZ PISALEM "RP NIE MAJA WARTOSCI PIENIEZNEJ" i tego sie bede trzymal. wiec ktos nie mogl ukrasc rp o wartosci 8 tys zlotych poniewaz sam riot napisal w warunkach uzytkowania ze owe rp nie maja wartosci pienieznej, a karty z ktorych korzystano nawet owe pieniadze nie przeszly z banku bo nie zgadzaly sie wszystkie dane o nazwiski adresie zamieszkania etc.

>>> jedyny komentarz do Ciebie to " dzieciak o przerośniętym ego który myśli że zjadł wszystkie rozumy"

Co do reszty, należy wam się okradanie gry f2p to początek drogi do normalnych rabunków, nie pochwalam i tępię przy każdej sposobności. Co do reszty ludzi którzy sądzą że uda im się wyłgać od płacenia itp. Nie ma takiej opcji, idźcie do sądu, może stać was na prawnika i co z tego Riot może przeznaczyć poczatkowo dajmy na to 500tyś zł na rozprawę, minie rok, wygra i i tak obciążeni zostaniecie Wy.

Nie ma czegoś takiego jak odstępstwa od regulaminu, myślicie że dzieci go opracowywało ? finezja słów użyta do jego skomponowania wyraźnie temu przeczy a wszyscy którzy nie potrafią tego dostrzec najwidoczniej nie dorośli do tego żeby zrozumieć swój błąd.

Chcecie się kłucić z instytucją wyciągającą miliony dolarów rocznie mając na swoje usprawiedliwienie jedno zdanie wycięte z ( waszym zdaniem ) luki w regulaminie gdzie tu logika ?

Piszecie posty w stylu "nie damy się" po to żeby uspokoić sumienie ? trochę na to za późno. pozdrawiam.

@edit.

kasy z kont bankowych nikomu nie ubylo a dlaczego ? poniewaz gdy bank zobaczyl ze dane sie nie zgadzaja imie nazwisko adres etc. nawet nie zatwierdzil owej platnosci, karta zostala zablokowana na 48h i nic wiecej ! reasumujac wykorzystanie bledu gry ze strony riotu poniewaz w innych grach ta metoda "zbugowanej" platnosci nawet nie dzialala....

Błąd Riotu, co przez to rozumiesz ? czy sprawia to że kradziez staje się legalna ? człowieku zastanów się co piszesz, bank musiał poświęcić czas na wyeliminowanie błędnych danych, znalezienie fałszywych i dotarcie do źródła. to wszystko jest Czas i kasa Ty myślisz że ludzie odpuszczą ? to tak jak dzieci, kiedy dzwonią że W szkole jest bomba, zadzwonią, saperzy przyjadą a tu zonk bo bomby nie ma, akcja za 250 tyś zł idzie na koszt rodziców. Może nie na taką skale ale tutaj jest ten sam błąd. Wszystko musieli zweryfikować.

hahahahah to sie koles usmialem poczytaj troche o prawie po pierwsze nie bedzie w tej sytuacji wykorzystywane prawo polskie tylko miedzynarodowe, po drugie data dodania tego artykulu na support.leagueoflegends.com to 16 styczen 2013, po trzecie wykorzystanie bugu tylko i wylacznie ze strony riotu lub paypala w innych grach to nie dzialalo, po czwarte nikomu nie ubylo kasy, karty zostaly zablokowane na 48h po piate polecam uzyc mozgu i doedukowac sie na temat spraw miedzynarodowych, riot nie jest firma zarejestrowana w polsce tak samo i paypal... wiec nie mozemy byc karani wedlug prawa polskiego !

Zaprzeczasz sam sobie mówisz o wykorzystaniu prawa międzynarodowego, a na samym końcu o prawie polskim, zdecyduj się ? po 2 używaj słownika. Po 3 PayPal posiada ambasadę w polsce, tak samo jak Riot i wszystkie tranzakcje jak i płatnosci muszą być monitorowane, sugerujesz że unikniesz kary za kradzież człowieku ogarnij się. Może jeszcze powinni Ci podziękować za to że ich okradłeś ? co z tego że z kont nie ubyła kasa > odpowiedź masz wyżej.

@ dobra to ostatnie pytanie do Ciebie, skomentuj je tutaj jeżeli potrafisz. Mam pytanie, Czy użyłeś Błędu gry do celów własnych w celu uzyskania wartości materialnych lub do spowodowania szkody na rzecz Instytucji chronionej prawami zarówno polskimi jak i miedzynarodowymi. Czy zrobiłeś to będąc w pełni władz umysłowych, bez środków przymusu użytych przez osoby trzecie, czy też z premedytacją ? sam sobie odpowiedz na pytanie, przestępstwo to przestępstwo i nic tego faktu nie zmieni. A Ty starasz się teraz usprawiedliwić Własne wykroczenie prawne.

16k7y4p.png

Opublikowano

"Przydatne, na pewno dla tych ktorzy toto zrobili haha

>>> jedyny komentarz do Ciebie to " dzieciak o przerośniętym ego który myśli że zjadł wszystkie rozumy"

Co do reszty, należy wam się okradanie gry f2p to początek drogi do normalnych rabunków, nie pochwalam i tępię przy każdej sposobności. Co do reszty ludzi którzy sądzą że uda im się wyłgać od płacenia itp. Nie ma takiej opcji, idźcie do sądu, może stać was na prawnika i co z tego Riot może przeznaczyć poczatkowo dajmy na to 500tyś zł na rozprawę, minie rok, wygra i i tak obciążeni zostaniecie Wy.

Nie ma czegoś takiego jak odstępstwa od regulaminu, myślicie że dzieci go opracowywało ? finezja słów użyta do jego skomponowania wyraźnie temu przeczy a wszyscy którzy nie potrafią tego dostrzec najwidoczniej nie dorośli do tego żeby zrozumieć swój błąd.

Chcecie się kłucić z instytucją wyciągającą miliony dolarów rocznie mając na swoje usprawiedliwienie jedno zdanie wycięte z ( waszym zdaniem ) luki w regulaminie gdzie tu logika ?

Piszecie posty w stylu "nie damy się" po to żeby uspokoić sumienie ? trochę na to za późno. pozdrawiam.

hahahahah to sie koles usmialem poczytaj troche o prawie po pierwsze nie bedzie w tej sytuacji wykorzystywane prawo polskie tylko miedzynarodowe, po drugie data dodania tego artykulu na support.leagueoflegends.com to 16 styczen 2013, po trzecie wykorzystanie bugu tylko i wylacznie ze strony riotu lub paypala w innych grach to nie dzialalo, po czwarte nikomu nie ubylo kasy, karty zostaly zablokowane na 48h po piate polecam uzyc mozgu i doedukowac sie na temat spraw miedzynarodowych, riot nie jest firma zarejestrowana w polsce tak samo i paypal... wiec nie mozemy byc karani wedlug prawa polskiego !

@ edit jakie kradzieze ? kasy nikomu nie ubylo z konta, karty zostaly zablokowane na 48h wedlug niemieckiego prawa, przestepstwo jest powyzej 500 lub 1000 euro, nie wiem jak z innymi, kradziez by byla gdybym sie wzbogacil na tym w jakis sposob, lecz sie nie wzbogacilem nie chce mi sie szukac teraz artykulow jak bede mial wiecej czasu poszukam i wstawie, jak juz pisalem rp nie maja wartosci pienieznej informacja znaleziona na stronie glownej league of legends w warunkach uzytkowania.

@edit x2 bank nic nie robil w tej sprawie tylko zobaczyl dane sie nie zgadzaja anulowal wplate 1 przyciskiem i po sprawie, nie porownuj akcji antyterrorystycznych do wykorzystania bledu gry na skale masowa, bo w takim przypadku rozprawy sadowe w roznych panstwach ciagnely by sie przez kilka lat...

@ edit x3 nie uzywam znakow polskich bo ich nie mam w ogole czytanie ze zrozumieniem polecam sie tego nauczyc napisalem ze "wiec nie mozemy byc karani wedlug prawa polskiego " takze przeczytaj jeszcze raz co pisalem i jakie ambasady ? o.O znasz definicje slowa ambasada ? najwyrazniej nie, co najwyzej swoich developerow moga miec w polsce, ale firma i tak jest zarejestrowana w innym panstwie...

24521_8.png

Opublikowano

Zablokują wszystkim konta do uregulowania wpłaty i tyle. Tak bardzo potrzebowałeś wtedy 3,620 rp? To teraz musisz za to zapłacić. Przyznam się też tego użyłem ALE nie na moim głównym koncie tylko na smurfie (6lvl [ i tak te konto jest mi niepotrzebne chciałem tylko zobaczyc czy to działa moze byc zbanowane mi z tego nic nie robi ^^] ). Na serio myśleliście, że weźmiecie rp i riot nic z tego nie zrobi?

a11176.jpg

Opublikowano

Oficjalne info to ze strony Riotu, how2win to nie jest ich strona...

/zamyka, starczy spamu

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...