Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ban za "nic"

rexio22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wszystkim mam OGROMY problem. Jestem newbie jezeli chodzi o lol'a (gram od... maks 2 tygodni i w miare co nie co ogarniam). Opisze cala sytuacje. Pewnego wesolego dnia maniacze sb z kumplem w lol'a gdy nagle gra doznala zwiechy a na moim ekranie ukazal sie "Bug splat" po czym dostalem bana na 1 dzien za opuszczanie rozgrywki. Okej 1 dzien to nie taka tragedia, odpoczynek kazdemu dobrze zrobi. W miedzy czasie reinstal lol'a zeby naprawic problem z bugsplatem. Dzien minal, ja wesoly i szczesliwy zaczynam grac z kumplem dalej.. Jedna rundka, dwie rundki ,trzecia rundka... Jebz bug splat i kolejny ban -.- tym razem na 3 dni. Zdenerwowany napisalem ticketa do Riot (nie dostalem odpowiedzi po dzien dzisiejszy...) Ok 3 dni przerwy... Dam rade. Reinstal lol'a + skanowanie kompa wirusy + ccleaner + odkurzacz, naprawa rejestrow etc. Szczesliwy ze znow moge grac z kumplami przegralem dzisiaj prawie caly dzien, gdy pod wieczor (kolo 21 chyba) urwalo mi neta w trakcie rozgrywki.. Po "odzyskaniu" internetu loguje sie zeby dokonczyc gdy widze smutny napis, ze moje konto zostalo zbanowane na 7 DNI ZA DEZERCJE >.< Do rzeczy. Czy da sie do cholery jasnej cos z tym zrobic? Przeciez to nie moja wina ze maja niestabilnego clienta (mowa tutaj o banie na 1 i 3 dni). Nie rozmumiem tez tego, dlaczego zostaje karany za to ze internet mi wywalilo... Dobrze wiem ze nie mozna opuszczac gry podczas trwania rundy, dlatego tez nie siadam do lol'a jezeli wiem ze nie mam na niego czasu... Da sie cos z tym zrobic? Moge liczyc na "pomoc" ze strony Riot badz jakiekolwiek wynagrodzenie?
Z gory dziekuje za odpowiedzi ;)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

ja miałem podobną sytuację do twojej po napisaniu ticketa do odpisania kogoś z supportu ban minął. a odpowiedzą ci najprawdopodobniej tak: Rozumiem, że zawieszenie konta może być frustrujące, zdajemy sobie sprawę, że czasami gracze nie mają

wyboru i muszą opuścić grę. Ja również opuściłem grę kilka razy bo nie było innego wyjścia. Tym niemniej, gracze

otrzymują zawieszenie jedynie gdy opuścili kilka gier w relatywnie niewielkim okresie czasu, a nie po jednym czy

dwóch takich przypadkach - dlatego też niestety nie będę wstanie znieść tego zawieszenia.

Ostrzeżenia i początkowe jednodniowe zawieszenia są zamierzone jako bufor dla wypadków i zdarzeń, które mogą

przytrafić się każdemu z nas. Ktoś kto jest ciągle rozłączany z gry wciąż otrzyma zawieszenie ponieważ

niezależnie od przyczyny opuszczenia gry lub bycia AFK wciąż czynią rozgrywkę mniej satysfakcjonującą dla

pozostałych graczy.

Twoje konto zostanie odblokowane zgodnie z datą podaną w wiadomości gdy próbujesz zalogować się do klienta

gry League of Legends. Zawieszenie kończy się o ten samej godzinie jak ta w której się rozpoczęło, ponieważ

zawieszenia działają w cyklu 24 godzinnym. Twój poziom Leaver Bustera będzie się obniżał im więcej gier bez

opuszczenia rozegrasz.

Jeżeli masz problemy z ciągłym wyłączaniem się gry, możemy być w stanie Ci pomóc. Nie będziemy w stanie

usunąć Twojego zawieszenia ale być może będziemy w stanie zapobiec jemu w przyszłości.

Tutaj uzyskasz więcej informacji na temat Leaver Bustera:

https://riotgames.zendesk.com/entries/21205676-opuszczanie-gier-leaverbuster-faq

Przepraszamy z wszelkie niedogodności. Daj mi proszę znać jeżeli masz jeszcze jakieś pytania lub wątpliwości.

Pozdrawiam serdecznie / Kind regards

"Fortune doesn't favor fools!"

Riot Myga

Opublikowano

Tego bana na 1 dzien dostalem jak wywalilo mi 2 bug splaty pod rzadz, potem wystarczylo raz opuscic rozgrywke zeby wygarnac bana :/
@DyeR
Mozesz mi powiedziec do kogo z supportu sie zglosiles? Ja napisalem do nich ticketa i kompletny brak odpowiedzi

Opublikowano

Przecież po scrashowaniu gry możesz z powrotem do niej wejść...

Co ty nie powiesz. Gdyby wyje... wywalilo Ci crasha za kazdym razem jak wciskasz zeby dolaczyl ponownie to raczej bys nie wrocil ;)

@up2

automatycznie kogoś przydziela do ticketu

No wlasnie nie zbyt. Czekam juz prawie tydzien i brak odpowiedzi

Opublikowano

Też mam crashe niekiedy dopiero za 4 razem wejde normalnie do gry lub też na koniec meczu ...program przestał działać i wez tu się nie wku....

Opublikowano

Ja mam czasami tak że wszystko ładnie się ładuję etc. i nagle lol się wyłącza. Wtedy wchodzę do procesów, offam wszystkie składniki lola i wchodze ponownie. Żadnego buga już nie ma przez najbliższy czas...

League of Legends

Opublikowano

Też mam crashe niekiedy dopiero za 4 razem wejde normalnie do gry lub też na koniec meczu ...program przestał działać i wez tu się nie wku....

Ja nie mam ze program przestal dzialac tylko wywala mi okienko bug splat'u (tzn mialem bo to juz naprawilem ;))

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do zamkniecia ban minal. Wszystkie problemy rozwiazalem

Opublikowano

Dostałeś bana za coś innego, tylko porpostu riot napisał, że za opuszczenie. Możliwe , że dostałeś bana za nic, albo przypadkowo. Napisz szybko ticketa to Riotu. Muszą Ci pomóc, i odrazu napiszą Ci powód blokady. Pomogłem? Bardzo prosze o lajki ! .;d

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Umiesz czytac? Napisalem ze ban minal i po sprawie temat do zamkniecia. Nie rob niepotrzebnego spamu.
Prosze modka o zamkniecie tematu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...