Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zmiana tała przy logowaniu

rudyrower

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was mam serwer na plikach by taki_niesmialy na cliencie panga, i chodzi mi o to ze chce zmienic tło przy ttym jak sie loguje:) A najlepiej jak bym mogł sma zrobic tło, tylko zeby ktos mi podał jakis program do robienia takich obrazkow i mniej wiecej instrukcje a puzniej ewentualnie jak to wgrac:) był bym wdzieczny i poleca like jesli mi sie uda to i 5 w profilu:) tylko pierwsze bym prosił o ten program najlpeiej po polsku i złatwa obsługa:) i jakiego formatu i rozmiaru miał by byc ten obraz:)

Edit

Sciagnełem Gimpa 2.6 dało by sie cos w nim cieakwego zrobic??:D

Opublikowano

Hmmm.. musisz rozpakować

uiloading.eix

wchodzisz do folderu:

uiloading\ymir work\uiloading

I tam parę log, które możesz edytować.

Hmmm. programy do robienia obrazków:

Gimp

PhotoShop

Corel

itd.

Wypakowanie .eix
wchodzisz na:

metin2mod.tk>Inne>Filer Archiver pobierasz.

jak czegoś nie będziesz wiedział pisz na PW.

Opublikowano

Hmmm.. musisz rozpakować

uiloading.eix

wchodzisz do folderu:

uiloading\ymir work\uiloading

I tam parę log, które możesz edytować.

Hmmm. programy do robienia obrazków:

Gimp

PhotoShop

Corel

itd.

Wypakowanie .eix

wchodzisz na:

metin2mod.tk>Inne>Filer Archiver pobierasz.

jak czegoś nie będziesz wiedział pisz na PW.

A jest jakis inny program do rozpakowywaniai [pakowania?? bo ten nie do konca umnei działa;/

a jakiego formatu maja byc zdjecia i jakie rozmiary? akurta gimpa.2.6 sciagnelem to moze cso z tego bedzie:Da jak nei to cso caikwego poszuakm na necie:D

Opublikowano

tło logowanie zmianiasz w locale_xx, co do gimpa da rade coś zrobić, ale najlepiej wybierz sobie jakąś tematyke z googli i dodaj tam napis.

Pamiętaj wymiary tła muszą być 1024x768

/Reklama.

Opublikowano

napewno w locale_xx?? nie tak jak wyzej ?? a i dzieki za rozmiar:D

Hm a zancei jakis program ktorym moge wypakowac tego ? oprucz FileArhiwe? czy jakos tak;p

Opublikowano

Tło logowania te przy wyborze servera oraz postaci local_xx.

Tło przy ładowaniu się gry po wyborze postaci uiloading.

FileArchiwe jest prosty jak Ci wyskakuje błąd to zrób tak

Wybierz .eix który chcesz wypakować naciśnij "Otwórz"

pokaże gdzie ma to się zapisać wybierz "pulpit"

i na pulpicie powinien utworzyć się folder "extracted" w tym folderze kolejny folder "local_xx/uiloading" i pliki XML.

Jak nie Ci nie wyjdzie napisz na PW rozpakuje Ci to ^^

Opublikowano

napewno w locale_xx?? nie tak jak wyzej ?? a i dzieki za rozmiar:D

Hm a zancei jakis program ktorym moge wypakowac tego ? oprucz FileArhiwe? czy jakos tak;p

http://www.mpcforum.pl/topic/193085-tutsprawny-paker-do-plikw-eix-i-epk-paker-do-mob-proto-i-item-proto/

Powyżej masz link do tematu z pakerem, którego używam Ja i jeszcze się nie zawiodłem.

5y6tk3.gif

Opublikowano

Tło logowania te przy wyborze servera oraz postaci local_xx.

Tło przy ładowaniu się gry po wyborze postaci uiloading.

FileArchiwe jest prosty jak Ci wyskakuje błąd to zrób tak

i na pulpicie powinien utworzyć się folder "extracted" w tym folderze kolejny folder "local_xx/uiloading" i pliki XML.

Jak nie Ci nie wyjdzie napisz na PW rozpakuje Ci to ^^

Aha dziki to to i to sie przyda zrobic:) a co do tego programu to nieze nie potrafie sie nim obsługiwac tylko ze po pewnym czasie jak włoncze ten program resetuje mi sie komputer;/ taki mam sprzet;/ i to nie tylko przy takich zeczach mi sie wyłancza, wyłancza mi sie tez przy pobieraniu roznych zeczy z neta, ostanio np jak sciagalem z strony dobreprogramy.pl zresetował mi sie;/ i nie wiemczego jest to winna. Ale s[robuje moze mi sie uda;)

Edit

A moze macie jakiegos fajnego Poradnika Video z rozpakowywaniem plikow??

i pakowaniem

Edit

Jeszcze jedno pytanie moze głupie ale pytanie, bo pisaliscie locale_xx to chodziło wam o te dwa plik? .epk i .eix ?? czy ktorys pojedynczy z nich?? bo nigdy jeszcze plikow sam nie rozpakowywyalem;/

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/193085-tutsprawny-paker-do-plikw-eix-i-epk-paker-do-mob-proto-i-item-proto/

Powyżej masz link do tematu z pakerem, którego używam Ja i jeszcze się nie zawiodłem.

Widze fajny poradniczek sprobuje z niego skorzystac:) dziki

Edit.

No to mam problem, jak zmienilem w pliku "Rozpakowywanie" sciazke w ktroej mam zmienic lokalizacje swoich plikow, zapisuje, przeciagma na m2 włancza sie okienko z czarnym tekstem cos tam pisze i po chwili mi sie kompyter restartuje;p ii dupa na to wychodzi ze na woim kompie tego pliku nie rozpakuje;/ a zabardzo dostepu do innych kompow to nei mam;/

Opublikowano

Zaraz Ci wstawię czyste local_pl z xml, oraz uloading z xml i dodatkowo root

Link:

Skan:

Pozdr.

aha czyli czyste pliki rozpakowane mi juz dałes? okej dziki a spakowac to nie wiem czy mi sie uda zobacze

Opublikowano

Tak dałem Ci już rozpakowane jak coś to Ci mogę spakować napisz PW wyślij pliki na hosta + scana dodaj ^^

Opublikowano

spoko, własnie szukam jakiegos dobrego tał bez napisów:) moze masz jakies ? lub polecasz?? i te obrazy maja byc takiej samej wielkosci jak sa w tych plikach??

Jesli mozesz to napisz domnei na gg, chyba ze nie podajesz takich zeczy to bedziemy sie kontaktowac dalej tu

Opublikowano

Masz tam napisaną instrukcję ^^ najlepiej sam Się pobaw w Photoshopie corelu gimpie ^^ ja mam swoje obrazki do servera ^^

Opublikowano

bawie sie włąsnie w gimpie:) zero ogaru;/ zrobilem jakies napisy ale nawet nei wiem jak:D ale jak rozmiary nie beda 1024x 1024 to bedzie cos zle /?

Opublikowano

oks:D sprubuje;d to narazie bedzie testowy:) to mi tez go spakujesz:) jak bede chaił własny zobic to postaram sie zrobic to na siostry laptopie:P bo sam chce sie nauczyc tych edytowania pilkow itp:) dosyc ciekawe to jest:)

Opublikowano

Nie boj sie do tego tez dojde:) ale bronie i zbroje mi sie podobaja, tylko ip by mi sie ich przydało bo nei mam;/ i jest chyba zle wgrany system ulepszen bo np stalki ulepszyc nie moge;/

Ale puzniej bede chiał sie zajac MPC i tym co maja w swoich sklepach:D

Opublikowano

dziki dziki:D własnei go pobralem i bede probował cso zrobic:) masz jakas instrukcje?? jak wypakowac

"FileArchiwe jest prosty jak Ci wyskakuje błąd to zrób tak

Jak nie Ci nie wyjdzie napisz na PW rozpakuje Ci to ^^"

Czy mam sie takj posługiwuac?

Edit:D

hahaha nie wyłancza sie :D tylko teraz jak bym mugł prosic o szegołowa instrukcje obsługi jak sie tym programem posługiwac:)

Opublikowano

Mniej więcej wybierasz plik .eix który chcesz wypakować, wybierasz nazwę, powinno Ci się wypakować w C:\Documents and Settings\***** wypakowanego pliku pakowanie nie pamiętam. Chyba to tak było kiedyś tego używałem ;x ;( Na youtube wpisz nazwe tego Ci wyskoczą parę instrukcji video ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...