Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Input i dostęp w każdej chwili ;x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy istnieje możliwość zapisania gdzieś w pamięci tego co jest w polach input i dostęp do nich jest w każdej chwili ? Bo tak to w każdej funkcji musze deklarować zmienna... W local ani dim nie dam bo variable used begin coś tam xD nie moge bo buttona jeszcze nie ma :_: zaloze sie ze cos ze stringiem bedzie, ale nie jestem pewnien. Please help me ;c

OndteAw.png
Opublikowano

@jackraymund chuja ;x jak wrzuce na góre to bedzie ze niezadeklarowana bo nie ma jeszcze inputa przecież :_:

Chce cos wklepac do inputa, dajmy na to Keniger, klikam login, program zapisuje co bylo w inpucie gdzies w pamieci i moge w kazdej chwili sie to tego dostać ;d

OndteAw.png
Opublikowano

O coś takiego Ci chodzi?

Global $input1

MsgBox(0,"1",$input1)

wpisz()
czytaj()

Func wpisz()

$input1 = InputBox("2","Elo")

EndFunc

Func czytaj()

MsgBox(0,"1",$input1)

EndFunc

9obpmnjr.png

Opublikowano

Nieeee ;c Mój program składa się z takiego czegoś :

Przycisk Logowania > Sprawdzanie połączenia z serverem jeżeli @error to msg box else leci dalej > teraz sprawdza czy passy są prawidłowe ale w tej chwili już nie mam danych z inputów :X A jak dam GuiCtrlRead($input1) to nie odczyta bo tego już nie ma ;x Bo okno znikło.

Pomyślałem że jak nie d rady tak to po kliknieciu loguj dane z inputów zostaą zapisane gdzies w windowsie i później je porówna :D ?

OndteAw.png
Weteran
Opublikowano

to dodaj sobie coś takiego

$pass = GUICtrlRead($Input)

będzie to wyglądać tak:

logowanie, - tutaj chyba już wpisujesz dane, więc wstaw zaraz po tym, to co Ci napisałem.

sprawdzanie połączenia,

sprawdzanie poprawności

1329036830-U154499.png
Opublikowano

God, ale te dane znikną !

Bo jest tak :

Logowanie > _checkpass()

W checkpassie kolejna funkcja i w tej kolejnej funkcji potrzebuje tych danych z inputa >.< Ale już ich nie ma :c Ponowne danie Read czy coś też nie przynosi skutku...

Myslalem ze są jakieś tutaj polecenia zeby zapisalo cos z inputa do pamięci i to dostępne by było dla całego programu :_:

OndteAw.png
Opublikowano

Mam tutaj funkcję login :

Func _login()
$Nick = GuiCtrlRead($Login_Input)
$Pass = GuiCtrlRead($Password_Input)
$Sciezka = @ScriptDir & "\" & $Nick & ".dat"
FileOpen($Sciezka2, 9)
FileWriteLine($Sciezka2, $Nick)
FileWriteLine($Sciezka2, $Pass)
FileClose($Sciezka2)
$Open = _FTP_Open("Register")
$Conn = _FTP_Connect($Open, $server, $username, $pass)
_FTP_FileGet($Conn, "/users/" & $Nick & ".dat", @ScriptDir & "\" & $Nick & ".dat")
If @error Then
MsgBox(32, "Error",  "Wrong username !" & @CRLF & "Check your details and try again !")
ElseIf FileExists($Sciezka) Then
_Checkpass()
EndIf
_FTP_Close($Open)
EndFunc

Kurwa, nieważne już sobie poradziłem . Jacraymund mogl bys sie odezwac na gg ;o

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...