Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ultimahost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar zrobić serwer. Szukałem w necie różnych serwerów VPS i znalazłem ten http://ultimahost.pl/vps

Mam pytanie, jak na tym hostingu jest z serwerami Minecraft? Interesuję mnie oferta ovz.8192MB

ponieważ za pierwszy miesiąc jest -50%. Proszę was o napisanie czy się opłaca i ogólnie jak tam z serwerami Minecraft.

Opublikowano

Powiem ci jedno miałem tam serwer niby wszystko opisali, że w razie czego szybki support ale co mi z tego jeżeli hosting jest do przysłowiowej du**.

Polecam ci hosting serv4web.pl , support trochę długo odpisuje ale możesz się cieszyć brakiem lagów i dość niskimi cenami oraz bogatym asortymentem systemów.

sygnaturanccm.jpg

Opublikowano

A ja ci polecam tam serwer :>

mamy 8g ramu i 2x serwery po 50 i 60 slotow, wszystki smiga bez lagow :>

tylko PIERWSZA platnosc jest w 50% taniej, pozniej po 110 dlatego dlatego od razu wykupilismy na rok

Opublikowano

Polecam serwer ultimahost :)
Chodz przetestuj nasz minecraft. IP http://www.doscraft.eu
I to -50% to nie jest tylko na pierwszy miesiąc tylko na pierwszy okres rozliczeniowy.
na przykład kupisz sobie na rok to za cało rok płacisz -50% ale następne koszty są już 100%-towe.

znarzały się problemy, ale polecam :>

Opublikowano

UltimaHost, to dość słaby hosting pod Minecraft, ze względu na słabą wirtualizację, ale ogólnie w miarę daje rady.

Ja miałem serwer 150 slotów, grało 120 osób i większych lagów nie było przy 25 pluginach.

5465845486.png

Opublikowano

Mam jeszcze dwa Pytania:
1. Czy można tam założyć serwer TS? Bo chciałbym, żeby serwer MC miał z 50 slotów, a TS z 100.
2. Czy jest tam możliwość płacenia za pomocą SMS? Ponieważ na moim serwerze były by konta Vip i gracze płacili by za pomocą SMS.

Opublikowano

Pewnie, że tak :p Co do sms to nie wiem, zrób tam konto i zobacz jakie są możliwości płatności. Moim zdaniem kup tam serwer, bo po lewej stronie jest napisane jeszcze, że jak support nie odpisze w ciągu 12h to masz obniżkę na następny miesiąc i inne jeszcze takie obniżki :x

Opublikowano

Zdecydowałem się, że kupię tam serwer. Mam jeszcze pytanie/a: czy po opłaceniu, mogę od razu wgrywać pliki pod MC? Czy muszę coś robić? Tak samo z TS, czy trzeba coś robić?

Opublikowano

Zdecydowałem się, że kupię tam serwer. Mam jeszcze pytanie/a: czy po opłaceniu, mogę od razu wgrywać pliki pod MC? Czy muszę coś robić? Tak samo z TS, czy trzeba coś robić?

Chodziło mi oto :P

Opublikowano

Hosting bardzo dobry. ;)
Znajomy ma tam serwer 150 slotów na tym pakiecie i wszystko śmiga, tylko wirtualizacja słaba pod MC.

Pozdrawiam,

Nyguss.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...