Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komputer biurowy i do gier

edzio89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam za zadanie złożyć komputer do biura i komputer do gier z tym że płyta główna i procesor mają być te same w obydwu PC. Cena komputera do biura nie powinna przekraczać 2000zł, a do gier 4000zł. Komputery te mają działać (ma być oryginalny system, obudowa, mysz, klawiatura...).

Opublikowano

Nie rozumiem... chcesz składać 2 komputery z tego jeden do gier, a drugi do biura na tym samym MOBO i CPU, gdzie w przypadku zestawu do gier będzie to ~70% ceny biurowca ? :O

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73261&s=63363&s=57973&s=70524&s=59683&s=71137&s=67735&s=73104&s=70622

Acha, cały zestaw :P

Tu masz ode mnie kompa do gier ;).

W biurowym powinien znaleźć się SSD (o których pojęcia nie mam żadnego :rolleyes: ) oraz procesor pokroju Pentium/I3 (w zależności co się zmieści). GPU wystarczy... byle jakie ^.^ nawet chłodzone pasywnie, skoro pod dużym obciążeniem GPU pracować nie będzie.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73517&s=72815&s=73469&s=63363&s=57973&s=70524&s=59683&s=71137&s=67735&s=73104

Tak może być ? W przyszłości O/C GPU i wszystko nadal będzie śmigać, tak samo z procesorem robisz. MOBO wystarczy bez problemu, nie ma sensu pchać więcej.

Klawiaturę i mysz sobie sam wybierzesz - nie musisz chyba brać po 500zł jakiś pro-ultra świecideł, nie ? ;).

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73104&s=67735&s=71137&s=59683&s=70524&s=57973&s=63363&s=73469&s=72815&s=73517&s=69693

Przecież dałem Ci wcześniej zestaw bez mychy i klawy ;).

Proszę - nie mam pojęcia czy nadaje się do hardcore gamingu (chociaż po cenie jakoś tego nie widzę), ale co da Ci np. gamingowa klawiatura ? Kolorowe przyciski WSAD i kursory ?

Opublikowano

sory nie zauważyłem posta :D, a mógłbyś jeszcze złożyć do biura z tym mobo i cpu?

Ciasteczko podał Ci najlepszy zestaw do biura - tak jak mówiłem - samo MOBO + CPU z tego zestawu jest do O/C i gier, a nie biura ;). Ponadto kosztuje większą kwotę całej jednostki (1600zł z chłodzeniem, bez którego się nie obędzie i budą). Nie opłaca się więc tego brać ;).

Opublikowano

tyle że mam takie zadanie... muszę podać 2 zestawy:

komputer biurowy

komputer do gier

i obydwa te zestawy mają mieć to samo MOBO i CPU (tak kazał gościu z przedmiotów zawodowych) i zestaw biurowy do 2k a do gier 4k i muszę to na jutro w formie prezentacji.

Opublikowano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...