Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Medyk czy Mechanik?

mpcforumer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanie. Mam medyka chyba 11lv i mam tam ten zestaw z mg36 i usasa elite. Oraz mechanika 11lv z zestawem z mp7. Prosze doradzcie mi ktora postacia lepiej grac?

Z góry dzięki!

98536577623773438248.png

Opublikowano

Też jestem za medykiem, inżynier jakoś mnie nie przekonał a medykiem gra mi się miodnie, też mam ten pakiet i jest w nim wszystko co trzeba.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Masz zestaw z MG36 + zestaw z usasem 12 elite's czyli masz pole na dodatkowe bronie więc możesz cisnąć jednoceśnie z MG36 i USASA.

Z daleka cię nie pokonają ,a z bliska to napewno B)

A jeśli chodzi o mechanika to słaby zestaw wybrałeś <_<

Lepszy jest ten z PP-19 lub z XM8.

Najlepszy był z MP5 ale go usuneli :angry:

Więc jeśli chczesz dobrze kampić to kup nowy zestaw [PP19 lub XM8] lub nową broń :)

To na tyle :DxD

Opublikowano

te pole na dodatkowa bron konczy mi sie za 14dni. xD Na medyku mam k/d ok.1,75, a ja mechaniku 1,60. Niby ten zestaw do mechanika zly wybralem, ale z drugiej strony staty na oman 20/9 bez uzywanai pojazdow bo nie lubie latac ani jezdzic. i 10k pkt... a medykiem na mapie z pojazdami... nie bardzo chyba co?

98536577623773438248.png

Opublikowano

1. Wszystkie klasy są dobre, graj tą, którą ci się gra najprzyjemniej

2. Patrząc na posiadane przez ciebie bronie, wybrał bym medyka

3. Kupiłeś chuj*wy zestaw dla mechanika.

y526IOx.jpg

Opublikowano

Wybierz medyka bo masz tam dobre bronie i zaje***** dodatki :D, na mapach typu karkand, sharqi, basra to medyk zazwyczaj króluje na liście a propos sam gram medykiem :D

Pomogłem? Daj lajka to nic nie kosztuje :rolleyes: .

Opublikowano

Graj tą klasą którą Ci się lepiej gra tak jak 2xUP napisał :P Mechanik ma wadę że nie może się leczyć (no chyba że strzykawki i bandaże) a Medyk ma wadę że jak przebiega przez ulice obok transportera to ma kiepsko bo nie ma wyrzutni. :P A ja polecam Ci medyka, masz dobrą broń dobre dodatki a na mechaniku kijowy zestaw :/

Opublikowano

po ki chuya pisze że ktoś jest epszy od kogoś ? SPAMUJECIE nikt nie opisa tych 2 profesji .... omg

z broni to medyka pro zestaw wybraeś da mechanika.....

mechanik to szybkie expienie .... na 10 poziomie możesz już na mashbur mieć wyniki 10k+ MINIMUM jak nie masz takich wyników to gimbus jesteś ....xD mechanik mia zestaw z mp5 czyi najepszą da niego bronią..... niestety zestaw zabrany i tera ci poecam jednak medyka wybrać.... możesz też wbijać 20 z mp7 i kupić sobie mp5 ^^ jak zawsze nie napisaeś jak chcesz grać... i to jest IDIOTYZM PANÓW UP ŻE DORADZAJĄ CI A GÓWNO WIEDZĄ JAK CHCESZ GRAĆ czy ubisz maszyny niszczyć czy w nich campić.... NIC napisz i dopiero ja/ktoś inny może ci doradzić ....

YAY

Opublikowano

Hmm... Jednymi słowy: Lubie siać mordor. Zabijać ludzi i rozpierdzielać wszystko co mi podejdzie pod celownik. :D Tak sie zastanawialem. Czy nie grac mechanikiem i tak na polowie marca. Wyslac sms'a za 24zl i kupic PDW-R i miec g oz dodatkami od mp7, albo kupic zestaw z PP-19. A ta kwlasnie, widzialem ze dodali zestaw z AS-VAL i mag. viper na zawsze. Lecz zdazą to wycofac zanim wykombinuje kase. Bo nie należe do hohoho bogaczy.

98536577623773438248.png

Opublikowano

Z tego co piszesz to medyk byłby odpowiedni, choć mechanikiem można siać mordor za pomocą pojazdów :) Ale jeśli chcesz czuć, czym strzelasz i jak duże zadajesz obrażenia, to medyk jest dla Ciebie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ale medykiem nie rozwale zadnego pojazdu... Chyba ze an fuksie granatem. Hah. :D Ale fakt bronie ma lepsze medyk. Ale poczekam na odpowiedz Avium'a bo z tego co widze on najlepiej mi doradzi. xD

98536577623773438248.png

Opublikowano

Medyk z zestawem mg36(ten co masz) na luzie może zniszczyć pojazd transportowy,inżynierem wg. mnie gra się gorzej

Opublikowano

pdwr o ie pamiętam jest od 20+ a samo mp5 jest na 20 więc nie kupuj pdwr a mp5 jak coś ....

as-va? nie.... 2 najepsza broń na biski dystans ae nieee...... broń ma 90 ammo a strzea tak jak 45 więc zabijesz paru i nie masz ammo .... najepszym zestawieniem jest AS-VA jako 1 broń(may dystans/średni) i MP5 na średni/duży jak i na maym sobie spokojnie poradzi <3 z as -vaem potrzebna jest zapasowa broń..... przynajmniej ja tak sądzie.... enginier nie ma tak jak assut który ma famasa+ ma nieskończoność ammo.....-,- pomijając to że DMG ma większe -,-

kup MP5 na 20 i tye chyba że chcesz się bawić w epsze uzbrojenie to dokup as-vaa na 1 broń :)

YAY

Opublikowano

Ja powiem tak :P

na początku LEPSZY jest mechanik bo ma RPG a nowi gracze po prostu jadą pojazdami do bazy przeciwnika i potem się dziwią dlaczego akurat tam musiał być mechanik z RPG :D ale jak się już chociaż ma się ok 7 lvl i się dobrze rozłoży punkty umiejętności to można mieć nawet 7000 XP na rundę i jest się koksiarzem a już dopiero z MG36 to już nie mówię :D

Opublikowano

Gram mechanikiem i jak narazie nie wyobrażam sobie gry inną postacią, po prostu lubie mieć możliwość strzelenia z rpg albo rzucenia miny pod apc. Dobrze się nim rushuje, na Myanmar jest pełno nobków których wystarczy podejść z drugiej strony kamienia i już jest kill :)

Opublikowano

Większość powiada,że mechanik, bo ma to rpg gdzie jest wiele sytuacji,że nie będziesz miał tego rpg,bo je też i szybko stracisz( i wielu też zapomina,że samo rpg bez boostera nie ma co się oszukiwać,ale jest do dupy w porównaniu z boosterem i nie wiem czy będzie ktoś tak zadowolony z kupowania boostera na wzmocnienie rpg jakby nie było zawsze można w co innego inwestować),a na ammunicje nie raz to ciężko trzeba czekać zależy od ludzi i nie mówiąc już o hp gdzie u medyka będziesz miał hp cały czas kiedy tylko ze chcesz i ammunicji ma wystarczająco.Co do pojazdów no i co z tego,że medyk nie rozwali (chyba,że ma fuksa i z granata pociągnie) zawsze można zwiać i ucieknąć ew.doleczyć gdy ktoś nas draśnie,a u mechanika tego na zawołanie nie zrobisz w sensie uleczeń pomijając adrealine,bandaże które też się trochę ładują.Czy początki u medyka są trudne otóż nie,bo jak wspominałem leczysz się kiedy chcesz gdzie będziesz miał przewagę.Co do mapek ja medykiem gram na każdych szczerze czasami nie lubie daliana (zależy też od teamu),ale i tak da się nieźle szaleć na medyku.Medyk wraz pkt do umiejętności rośnie w siłe także medykiem naprawdę można poszaleć,a jak masz już dobrą broń to kosisz i pod rząd :D I wiele osób pisze,że szybciej expisz mechanikiem,bo te rpg i miny,a o medyku zapominacie,że apteczkami i deflibrylatorem też szybko wbija się exp no i flara jak koło niej stoisz to i też jak ktoś się zrespi to masz dodatkowy exp.

A jak byś miał jakiegoś farta z celownikiem m145 to medyk dopiero pokazuje co potrafi i ma duże szanse ze sniperami.

Poza tym sam musisz ocenić czym Ci się będzie lepiej grało.

Opublikowano

No nie wiem. Medyk... hmmm... albo mechanik... na mechaniku mam slaba bron. Ale gdy wyskakuje na mnie z bliska medyk z mg36 to go klade bo ten zanim przystawi do oczu to wacha kwiatki od spodu. :D Ale z drugiej strony gdy widze medyka 30m dalej to spierdzielam i czekam za rogiem az podejdzie. xD takie pytanie, czy gdybym kupic ten zestaw z pp-19 to by bylo git? w sesie czy ta bron i dodatki do niej sa dobre? Bo na medyku to nie mam co juz dokupywac.

98536577623773438248.png

Opublikowano

No nie wiem. Medyk... hmmm... albo mechanik... na mechaniku mam slaba bron. Ale gdy wyskakuje na mnie z bliska medyk z mg36 to go klade bo ten zanim przystawi do oczu to wacha kwiatki od spodu. :D Ale z drugiej strony gdy widze medyka 30m dalej to spierdzielam i czekam za rogiem az podejdzie. xD takie pytanie, czy gdybym kupic ten zestaw z pp-19 to by bylo git? w sesie czy ta bron i dodatki do niej sa dobre? Bo na medyku to nie mam co juz dokupywac.

No właśnie i dlatego tutaj na forum zawsze powiadam,że mg36 na bliskie starcia się nie nadaje,bo gdybyś to na mnie trafił to bym Cie zdjął gdyż w Qbb na bliskie starcie bym nie musiał używać celownika,ale co niektórzy wiedzą lepiej no ok.Przynajmniej ty dobrze to ująłeś...

Mg36 daje dopiero radę gdy będzie używał celownika,ale właśnie u medyka to trochę potrwa w przypadku mg36 i dlatego w większości osób odrazu wącha kwiatki od spodu.

A i nie mam siebie za kozaka jak to jeden koleś tutaj na forum mnie nazwał,ale widzę,że ty dobrze kumasz jak to ma się w praktyce.

Opublikowano

Ja kupiłem wczoraj ten zestaw z pp-19 bardzo wygodnie sie gra duzo ammo w magu , najlepszy zestaw na ta chwile nie widze alternatywy.

Opublikowano

No właśnie i dlatego tutaj na forum zawsze powiadam,że mg36 na bliskie starcia się nie nadaje,bo gdybyś to na mnie trafił to bym Cie zdjął gdyż w Qbb na bliskie starcie bym nie musiał używać celownika,ale co niektórzy wiedzą lepiej no ok.Przynajmniej ty dobrze to ująłeś...

Mg36 daje dopiero radę gdy będzie używał celownika,ale właśnie u medyka to trochę potrwa w przypadku mg36 i dlatego w większości osób odrazu wącha kwiatki od spodu.

A i nie mam siebie za kozaka jak to jeden koleś tutaj na forum mnie nazwał,ale widzę,że ty dobrze kumasz jak to ma się w praktyce.

tak jak napisaem... bez zestawu z mp5 da mechanika poecam ci medyka .... idioci zabrai najepszy zestaw da mechanika a reszcie zostawii .... no dobra ..... na 1vs1 dystans biski to mechanikiem sobie epiej jednak poradze ^^ may odrzut pocisków jak i też broni .... na 1vs1? mam taką zajebistą myszke że zanim wyceuje as-vaem/mp5 to już mnie zaguje....(chodzi o ag zmiany broni czy choy wie co.. moja myszka x2 kika to też nie ogarniam co jest z tym...) jak graem na kompie as-vaem/mp5 to trybu ceowania rzadko używaem .... gdyż poprostu moja myszka kika 2 razy.... nie wiem o co w tym chodzi ^^ w każdym razie radziem sobie

mechanik może EXPIĆ każdą bronią nawet i na upartego PP tą na 1 poziom zrobisz staty 10k+ ^^ niszcząc maszyny z RPG jak i bez poexpisz sobie więc probemu nie widzie ^^

jednak jak pan up napisa to kupuj MG36 xD

YAY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...