Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting GameServ.pl - ostrzeżenie

LordProsecutor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od czego by tu zacząć? Hmm.... Może tak. Jestem administratorem pewnego serwera w Minecrafcie.

Zmieniliśmy hosting parę razy. Na początku był Mineserv.eu, który polecam. Od czasu do czasu były lagi, dlatego zmieniliśmy hosting, co się później okazało błędem. Potem zaliczyliśmy Craftserve.pl. Lagi były większe, ale nie przesadnie, dlatego zmieniliśmy po raz kolejny. Przeczytaliśmy ofertę kolejnego hostingu, i zdecydowaliśmy, iż on w końcu zaspokoi nasze potrzeby. Jednak to, czego doświadczyłem na następnym hostingu przebiło wszelkie bariery. Nie życzyłbym tego nawet największemu wrogowi...

Mowa tu oczywiście o niejakim hostingu GameServ.pl. Szok, jaki przeżyliśmy, zmienił moje podejście do hostingów Minecrafta na zawsze.

Mój serwer istniał parę miesięcy, chyba od maja. Był już stary i umierał śmiercią naturalną. Jednakże ten hosting był jego gwoździem do trumny i przyczynił się do zamknięcia serwera w trybie natychmiastowym. Po przeniesieniu mojego serwera na GameServ.pl serwer nie wyrabiał. Brakowało RAMu. A to ciekawe, gdyż serwer nie "przytył" ani trochę od czasów kiedy działał w najlepsze. Działał przecież jak miał mniej RAMu...

Może zacznijmy od lagów. Przy jednej osobie ok. 3 sekundy opóźnienia. Niestety, nie zdołałem ustalić jaki lagi były przy 5 slotach zapełnionych lub więcej, gdyż nikt z nas nie posiadał benedyktyńskiej cierpliwości. Serwer co chwilę się wyłączał z przyczyn do dnia dzisiejszego nieustalonych. Ale tą tajemnice hosting zabierze ze sobą do grobu. Restart serwera kończył się w 90% przypadków jego wyłączeniem. Co pisało wówczas w konsoli? "Perhaps a server is already running on that port?" . . .

Po tym jak zwinąłem interes hosting pozostał pusty. A, jak to mówią, czas łagodzi rany, więc postanowiliśmy wykorzystać hosting w celach budowy nowego serwera. Oczywiście serwer przestał się wyłączać, a lagi zmniejszyły się. Do stworzenia mapki postanowiliśmy użyć generatora map, polegającym na "narysowaniu" mapki zewnętrznym programem, a potem jej wgraniem. Oczywiście kilka pierwszych razy się to nie udawało i mapkę należało wyrzucić... Wtedy na scenę wszedł znowu GameServ.pl.

Okazało się, iż wyrzucenie mapki jest niewykonalne. Nie można jej usunąć z plików serwera. Znaczy folderu z mapką, gdyż pliki wewnętrzne dało się wyrzucić. A to czemu? "Brak pozwolenia". Tak na to pytanie odpowiedział program FTP.

Mapki ciążyły. Używać jednej mapy nie mogłem, ani usunąć niepotrzebnych z configu. To wyjątkowo nie wina GameServ, ale o tym pisać nie będę.

No i uzbierało się sześć tych mapek, które obciążają serwer. Dlatego powróciły stare lagi sprzed usunięcia starego serwera. Teraz to wygląda tak: ktoś chce coś budować? Nie może, bo lagi za duże. Teraz zbieramy na Mineserv, by w końcu zaznać spokoju.

Naturalnie, pisałem do obsługi technicznej, ale zostawię to bez komentarza.

To jeszcze nie koniec. Dziś GameServ.pl postanowił mnie dobić. Włączam serwer, a tu "Brak odpowiedzi ze strony maszyny. Brak połączenia z serwerem".

Podsumowując, GameServ.pl jest hostingiem dla masochistów, lub ludzi o stalowych nerwach. Jestem przekonany, że nawet najbardziej spokojny człowiek dostał by ataku gniewnego szału i skończył w szpitalu psychiatrycznym. Jeśli znasz kogoś, kto zastanawia się nad kupnem hostingu swojego serwera na GameServ.pl to zrób tak. Weź wielki, żelazny młot, taki do wbijania grubych palów, zrób zamach i z całej siły pier***nij go w łeb, by mu się odechciało tak myśleć.

Także ostrzegam Was wszystkich przed tym hostingiem. Ja i paru innych ludzi ode mnie z rozszarpanymi nerwami to już wystarczająco wiele, nie potrzeba wiecej ofiar. Uczcie się na moim błędzie.

Opublikowano

CraftServe to bardzo dobry hosting, jednak kiedy pluginy są niekompaktybilne, to tak się dzieje. Ale uwierz, że to świetny hosting.

Proszę, droga administracjo o zdjęcie kilku %. Bardzo się staram :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...