Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Iphone 5 vs Nexus 4

Iphone 5 vs Nexus 4  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co dla ciebie jest lepsze ?

2. 2. IOS czy Android ?

3. 3. Galaxy s3 lub inny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz uzasadnić swoją odpowiedź, ale jeżeli nie chcesz to nie musisz.

Jeżeli wybrałeś odp inny podaj konkretny model w komentarzu :)

Opublikowano

Android się ciągle i efektownie rozwija, iOS - NIE.

iOS pójdzie w tablety, andek nie.

Nexus 4 jest ogólnie lepszy.

image.png 

Opublikowano

Android się ciągle i efektownie rozwija, iOS - NIE.

iOS pójdzie w tablety, andek nie.

Nexus 4 jest ogólnie lepszy.

IOS już osiągnął poziom idealny, a i tak co chwile są jakieś nowe fuknkcje, a android ciągle rozwija swoje lagi.
Opublikowano

mam IPhona 3Gs i jestem z niego zadowolony, wiadomo IPhone 5 jest lepszy i to o wiele . Przyanjmiej dla IPhona co jakiś czas wychodzą aktualizacje, które poprawiają i polepszają funkcje telefonu :)

Polecam Ci IPhona ;)

Opublikowano

Iphone, ale musisz liczyc sie z tym ze jak bedziesz chcial zainstalowac sobie jakas aplikacje ktora jest platna, bedziesz musial sobie ja zwyczajnie kupic. Android jest pelny lagow, ale za to po modyfikacjach oprogramowania mozna miec duzo tzw. bajerow w telefonie, iphone to taki standard narzucony z gory przez apple i wybierajac iphone kupijesz tylko to co masz w opisie, uzywasz tego co masz zainstalowane od apple.

Opublikowano

Android jest pelny lagow

To jest Nexus 4, nie budżetowce.

Ale fakt, że nie sprawia wrażenia ultrapłynnego :P.

Na Nexusie nie powinno być jednak żadnych problemów z powolnym działaniem.

mam IPhona 3Gs i jestem z niego zadowolony, wiadomo IPhone 5 jest lepszy i to o wiele . Przyanjmiej dla IPhona co jakiś czas wychodzą aktualizacje, które poprawiają i polepszają funkcje telefonu :)

A wsparcia dla konkretnych modeli smartphonów z androidem nie ma ?

Z Iphone'a każdy by był zadowolony (oprócz modderów ;x), gdyby jego cena była przynajmniej o połowę niższa.

Skąd wiesz, że Iphone 5 jest o wiele lepszy ? Bo masz inny model tego samego producenta ? A nie zastanawiałeś się ile takowy kosztuje ? Bo ceny według mnie są dość wysokie.

Opublikowano

Po aktualnym wyniku głosowania można powiedzieć że gdyby iPhone był na dopracowanym androidzie był by telefonem idelanym

Opublikowano

Moim zdaniem Nexus, ponieważ zawsze jako pierwszy dostanie aktualizacje do najnowszego androida. Jest to CZYSTY android więc myślę, że nawet ci co nie lubią bawić się we wgrywanie custom romów odczują moc :) (chociaż dla mnie custom romy uwalniają prawdziwy potencjał fona). Na androidzie możesz instalować co ci się tylko podoba. Cena... sam sobie odpowiedz chcesz płacić 2000zł za komórkę ? iPhone jednak ma iOS co jest na plus chociaż dla mnie lepszy jest android. Ma iTunes, bardzo dobry wyświetlacz, więcej aplikacji w AppStore (w większości płatnych). Ma gorszą specyfikacje, chociaż iOS lepiej to wykorzystuje. No ale jak dla mnie cena tutaj jest bardzo ważna. Za cene iPhona 5 masz 2 Nexusy 4.

Opublikowano

@Jankesolik

Nie odświeżamy nie swoich tematów, a po drugie nie minęło 24h od ostatniego posta.

Jesteś nowy więc daję Ci ostrzeżenie i odsyłam Cię do regulaminu globalnego i lokalnego tego działu.

image.png 

Opublikowano

Cena... sam sobie odpowiedz chcesz płacić 2000zł za komórkę ?

Równie dobrze może za 1400zł kupić Xiaomi Mi-2 o bodajże tych samych parametrach. No ale cóż, za bardziej znane logo się płaci :P.

Opublikowano

Równie dobrze może za 1400zł kupić Xiaomi Mi-2 o bodajże tych samych parametrach. No ale cóż, za bardziej znane logo się płaci :P.

Iphone 5 to Design. Podejdzie do ciebie jakiś Niemiec i powie : O kur wa das ist ajfon ?

Opublikowano

masakra, jeden to, drugi tamto ale tak naprawdę ciężko wybrać. osobiście to ŻADEN.

dałem sie już tak kiedys nabrać na takie nowości, potem tylko żałowałem nie uzywając ponad połowy możliwości telefonu

tak drogie telefony jest tak łatwo uszkodzić przez przypadek, samą cenę zakupu podnosi już serwisowanie telefonu

w końcu będzie tak jak na reklamie :0

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Między IOS'em, a Androidem jest spora przepaść. IOS, to jest przyszłość. Prostota, a za razem poziom zaawansowania w jednym.Tym bradziej,że flagowy android 4.2 jest gorszy od 4.1. Android po jakimś czasie zwalnia smartfona. Zresztą np. flagowy SGS III nie ma dostępu do niektórych aplikacji z Google Play."Król Androidu" a nie może władać swoimi podwładnymi...Szkoda gadać... Ja osobiście jestem wielkim fanem MeeGo, ale niestety jest to zapomniany system przez rynek.Ale już zaniedługo będzie jego następca - Sailfish OS. :D

Jeśli sądzisz, że choć trochę obchodzi mnie twoje zdanie i to co o mnie myślisz - jesteś wbłedzie.

>>>Zapraszam grafików<<<

Opublikowano

Zresztą np. flagowy SGS III

Żaden flagowy...

Nexus 4 ma wsparcie pod Adreno 320 a więc większość app. Android to jest przyszłość, napisałem razem z argumentami w drugim temacie.

Opublikowano

Iphone 5 jest dobry ale iphone 4/4s jest lepszy (posiadałem iphone 4 zamieniłem sie z dopłatą na ip5 i potem z bratem zamieniłem sie na ip4s bo ip5 to jak dla mnie gówno) lecz jest lepszy od nexusa 4 ktorego posiadam obecnie jako telefon do pracy .. ma wiele mozliwosci lecz polecam zainstalowac nowego softa itd i bd jakoś śmigać :) Ale i tak polecam bardziej Iphone 4s :)

2627930384.png

reklama w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

IOS już osiągnął poziom idealny, a i tak co chwile są jakieś nowe fuknkcje, a android ciągle rozwija swoje lagi.

Ty jesteś żałosnym dzieciakiem który myśli że jak mamusia za 3000 zł kupuje Ci srajfona pięć to znaczy że on jest super i wogole? haha, po 1 jesteś wyruchany na cenie, po 2 wyruchany pewnie z tymi mapami iOS'a 6, po 3 android nie rozwija swoich lagów, po 4 pod każdym względem jesteś wyruchany z tym ajfonem 8D juz sie tak nie chwal, udowodnij ze jest taki super : ) reklamują go tak bo to taka prestizowa marka od amerykańców, pfy.

Opublikowano

Ty jesteś żałosnym dzieciakiem który myśli że jak mamusia za 3000 zł kupuje Ci srajfona pięć to znaczy że on jest super i wogole? haha, po 1 jesteś wyruchany na cenie, po 2 wyruchany pewnie z tymi mapami iOS'a 6, po 3 android nie rozwija swoich lagów, po 4 pod każdym względem jesteś wyruchany z tym ajfonem 8D juz sie tak nie chwal, udowodnij ze jest taki super : ) reklamują go tak bo to taka prestizowa marka od amerykańców, pfy.

Co biedaku masz jakiś problem, że się wypowiadam na ten temat? Cena nie jest niska, ale za klasę się płaci. Mapy są co chwilę aktualizowane, pewnie nigdy ich nawet nie używałeś. No sorry, ale nawet leszczarski SIII nie jest równy do iPhona. Pierwszy lepszy filmik:

Jak masz zamiar się spinać to zrób to podczas srania.

Opublikowano

Co biedaku masz jakiś problem, że się wypowiadam na ten temat? Cena nie jest niska, ale za klasę się płaci. Mapy są co chwilę aktualizowane, pewnie nigdy ich nawet nie używałeś. No sorry, ale nawet leszczarski SIII nie jest równy do iPhona. Pierwszy lepszy filmik:

Jak masz zamiar się spinać to zrób to podczas srania.

ehhh : ) nie jestem biedakiem, znając życie bogatszy od Ciebie, ojoj, szybciej menu w srajfonie sie przesuwa? xD gdyby w S III nie zrobili takich dluzszych a ladniej wygladajacych przejsc to i tak bylby szybszy :) wchodząc w aplikacje na srajfonie ona tez ma przejscie które nadrabia do samsunga, w samsungu odrazu sie apka otwiera. W srajfonie jesteś ograniczony i masz dwurdzeniowy cienki procesorek, w S III jest 4x 1.4 GHz i masz wiele więcej możliwosci, w srajfonie nawet płacisz za aplikacje i to w dolarach :) puki nie zrobisz jailbreaka. ajfon to zabawka dla gimbusów i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...