Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Za pomoc limit like !

pajeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ;(

Mam do was ogromną prośbę.

Wczoraj grałem sobie w mc i nagle na ekranie pojawilo sie jakies kolorowe tlo pelno kresek i sie komp wylaczyl. Zalaczylem go i za chwile sie stalo tak samo. Potem się nie chcial załaczyc. Gdy udalo mi sie go zalaczyc ekran komputera wogle nie dziala. Jest tak caly czas ze nie dziala. Jak to naprawic lub co sie moglo zepsuc/spalic ? Komputer to laptop. HP Pavilion dv6700 kupiony 3/4 lata temu.

Prosze pomozcie !

Siedze i prawie placze !

Na nowego mnie nie stac ! ;c

Opublikowano

Zapewne siadł układ graficzny - wymiana jest nieopłacalna. To jest niestety wada notebooków ;).

Poza tym... GeForce 8xxx M (zapewne taki układ masz) są bardzo awaryjną serią, sporo notebooków padło ;).

Opublikowano

chyba nawaliła grafika, serwis

500-600 zł naprawa w zależności jaki model

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

chyba nawaliła grafika, serwis

500-600 zł naprawa w zależności jaki model

Tyle, że ten notebook kosztuje mniej więcej 700zł. // no, może 800 MAX wyciągniesz za sprawną, kompletną używkę

wg. allegro.

Jaki jest więc sens wymiany ? Według mnie żaden. Już prędzej przy notebookach wyższej klasy.

Opublikowano

@Up Stan uzywany -,-

Używane to mogę kupic auto ale nie laptopa..

Oddam laptopa do mojego znajomego który pracuje w ogromnej firmie jako informatyk wiec moze wymieni za darmo :)

Opublikowano

@Up Stan uzywany -,-

Rozumiem, że Twój jest nowy ? :rolleyes:

Nie ma sensu naprawiać - takie jest moje zdanie. Możesz wystawić uszkodzonego za 400-450zł i dołożyć do nowego. Do Minecrafta w tej cenie powinno się coś znaleźć.

Opublikowano

up @ na allegro teraz nawet niezlego uzywanego laptopa mozna kupic .

Jesli sie szczescie trafi to mozna podobnego nawet za polowe ceny kupic chodzi mi o licytacje a moze i nawet lepszy :)

Grafiki sensu nie ma co wymieniac skoro lepszego laptopa uzywanego kupisz taniej albo na licytacji to juz wgl

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

@Up Tak jak ja kupuje kompa to najpierw robie 253534543 tematow na mpc i innych forach, zawsze kupuje nowe, zanim kupie mysle nad tym pare miesiecy, i ostatnie najwazniejsze raczej nie kupuje z allegro. Nawet nie kupuje z mediamarkt.

Uznajmy ze narazie nie mam zamiaru kupowac nowego tylko sie pytam co sie dzieje.

Gdy probowalem przelaczyc ekran na inny to niby zasieg byl ale ekran byl czarny.

Opublikowano

Podłącz kablem do monitora lub TV, będzie obraz = matryca siadła czyli nie opłaca się ruszać, nie będzie = GPU siadło też nie opłaca się ruszać

Jest szum etc. to widocznie lapek działa tylko nie ma obrazu

Opublikowano

nikt za darmo ci nie zrobi, sprzęt i akcesoria do samej wymiany to ponad 200 zł , do tego układ ok 100

matryce łatwiej wymienić i taniej , ok 100-200 zł ( po 140 zł np ja sprzedaję do tej serii ) i zrobi sam jak potrafi myśleć logicznie przy wymianie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@TrueFaith Podlaczalem do monitora i niby sygnal byl ale ekran byl czarny.

Gdy go wlaczam szum normalne tak jak przy zwyklym uruchomieniu :)

@Up Za darmo to moze przegialem ale przynajmniej nie za te 600 zl tylko jakies 200/300/400

Lecz odkrylem pewna rzecz gdy go wlaczam to nie slychac dzwieku windowsa ani zadnego czego to moze byc wina ?

Opublikowano

sygnal byl ale ekran byl czarny.

= GPU padła na 100%, tak jak robem mówi sam wymieniasz tanio albo za 5-6 stów w serwisie jakimś

Opublikowano

Siadł Ci układ graficzny, przecież wszyscy Ci już pisali .

Nie wiem, czemu nie ufasz allegro, ja cały czas jadę na używkach ;). Jak dla mnie strata kasy, nie strzelaj po prostu w awaryjne serie ;).

Pewnie dlatego tyle za tego notebooka zapłaciłeś - nie wiadomo skąd go wytrzasnąłeś ;P. Zastanów się dobrze - Twój notebook też jest używany, a mimo to darzyłeś go zaufaniem.

Opublikowano

Ok czyli takie jakies cholerstwo na ekranie i brak dzwiekow to przez gpu tak ?

Ale mowie ze jak sie komp wlacza to szum slychac.

PS.Gpu to plyta glowna ? Czy procesor ? (Czlowiek pod presją jest tępy)

Opublikowano

oddaj do serwisu a nie diagnozuj sprzętu bezsensownie bo po co ci teraz wiedzieć co uszkodzone. sam przecież i tak nie naprawisz

objawy wyglądają na grafikę ale może byc tez uszkodzony układ zasilania

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ps.Nie wiem czy to ma jakis zwiazek lecz dodaje ze bateria od 2 lat nie potrafi sie naladowac na maxa tylko do 23% chyba i gdy odlacze laptopa od ladowarki to sie wylacza od razu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Komuter oddałem dziś do naprawy okazało się że to karta graficzna. Koszt tej naprawy to 480 zl. Skorzystalem z uslugi i w srode komputer odbieram ;*

Dziękuję każdemu za pomoc(Oprócz gimbusowi TrueFaith)

Kazdy kto pisal ze to karta graficzna dostaje like(Oprócz gimbusa TrueFaith)

Opublikowano

Temat zamykam bo z tego co widzę to rozwiązany

PS obraza członka teamu + triple post i wyzwiska na PW, odpoczniesz trochę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...