Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] zmiana systemu operacyjnego ?

kapi232xd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Chciałbym was spytać o radę , gdyż teraz w cs source mam na win xp 20-100 fps a jakbym zmienil na win 7 to bym mial bardzo malo ? czy tak kolo tych co mam teraz ? Mój pc :

-Ram 1.5 Gb

-Intel ® Celeron ® 2.80 GHz

-Karta Graficzna nVidia GeForce Fx 5500 256 mb 128 bit Shader 2.0 i OpenGL 2.0 tez chyba AGP 8x

-Procesor GA-8IPE775-G

_________________________________________________________________________________

A Takie ogolne pytanie nie tylko do source . To czy gry bd mi chodzily dobrze czy bd bardzo bardzo duzy spadek fps ?

76561198058318404.png

Opublikowano

Jak byś zmienił, to spotkasz się z jeszcze większym spadkiem FPS wg. mnie - Windows 7 nie jest polecany dla takich komputerów - XP to jest najlepsze rozwiązanie i radzę Ci nie zmieniać.

Opublikowano

Ale ten spadek naprawde bd taki duzy ? lool a jak bym uzyl programow przyspieszajacych ? z tego co slyszalem to win 7 zabiera tylko wiecej ramu ...

76561198058318404.png

Opublikowano

Win7 zoptymalizowany w 100% z Aero zabiera 600-700 Mb ramu, pierw trzeba go optymalizować bo bez tego potrafi zabrać i 1-1,5 Gb. Na takim gracie tylko XP chyba że wyłączysz co się da w W7 :p

Opublikowano

co ma RAM do gry ! system zabiera tyle i potrzebuje , gra tez tyle ile potrzebuje i obsłuży bez problemu. może samej pamięci trochę mało jest ale nie problem dokupić

płyta i procesor jak najbardziej dobra pod windows 7

równie dobrze można powiedzieć że notebooki nie nadają się pod windows 7 bo wydajnościowo sa nawet słabsze od jego zestawu !

@UP

a kto mu karze włączać Areo, nie problem działać bez bajerów windows i oszczędzić od 100 do 200 Mb pamięci

dowie sie jak zainstaluje i sobie sprawdzi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

wystarczy system zainstalować na innej partycji niż XP

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Jeśli chodzi o XP a chcesz, żeby fpsy ci nie spadły to zostań przy XP :) Nie wymaga tyle ile win7. XP jest ogólnie najlepszy do cs'a.

1328363902-U526345.png
Opublikowano

ciekawe po co mu dodatkowo zbędny balast ultimate kiedy zwykłe home czy premium idealnie się nadaje i nie trzeba go konfigurować jak ultimate o większych wymaganiach niż zwykłe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ciekawe po co mu dodatkowo zbędny balast ultimate kiedy zwykłe home czy premium idealnie się nadaje i nie trzeba go konfigurować jak ultimate o większych wymaganiach niż zwykłe

Najlepszy by byl basic , mniej programow itp. , szybciej bedzie chodzil :)

Opublikowano

Polecam zostać przy poczciwym XP. Ten sprzęt nie ma takiego ognia pod Win7.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...