Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Granie na skopiowanym cliencie

benq10r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Przedstawiam bardzo łatwy sposób rozwiązania dość dużego problemu. Pozwala nam to na zabawę bez pobierania całej gry na nowo, a jedynie przekopiowanie jej.

Potrzebujecie Notatnika oraz całego clienta skopiowanego np. na pendriva.

1. Skopiuj całość clienta gry na swój dysk.

2. Uruchom notatnik.

3. Wklej do niego:

System 32-bitowy

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\EA Games]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\EA Games\Battlefield Heroes]
"Installation Dir"="C:\\Program Files\\EA Games\\Battlefield Heroes"
"Language"="PL" 

System 64-bitowy

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\EA Games]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Electronic Arts\EA Games\Battlefield Heroes]
"Installation Dir"="C:\\Program Files (x86)\\EA Games\\Battlefield Heroes"
"Language"="PL" 

4. Edytuj przedostatni skopiowany wiersz.

"Installation Dir"="(...)

Jest to ścieżka prowadząca do folderu, w którym umieściłeś. Dla przykładu:

"Installation Dir"="D:\\EA\\BF Heroes

Każdy kolejny folder musi być oddzielony podwojonym backslash'em "\\".

5. Zapisz dokument jako plik o rozszerzeniu *.reg

Aby to zrobić należy przy zapisie za nazwą pliku dopisać ".reg", a typ zmienić na "Wszystkie pliki". Przykład:
plik "bf.reg"
bfkopcli.png

6. Uruchom utworzony plik.

7. Zaloguj się na stornie BFH i uruchom grę. Po zainstalowaniu wtyczki folder zostanie znaleziony automatycznie, a Ty możesz cieszyć się grą.

REGULAMIN

1. Należy zastosować się do: Regulaminu globalnego i [topic=560233]Regulaminu lokalnego działu[/topic] i [topic=560279]Regulaminu lokalnego subdziału[/topic].
2. Temat ma charakter czysto informacyjny, a nie dyskusyjny i wyraża suche fakty.
3. Sposobem na wyrażenie wdzięczności jest przycisk "Lubię to", posty są zbędne.
5. Miejscem na wyrażenie wszelkich opinii na temat strony technicznej bądź błędów poradnika, jest wiadomość prywatna.

6. Post został przygotowany przeze mnie. Zakaz powielania bez mojej zgody. Treść wpisów rejestru zostały znalezione na oficjalnym forum.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Mam pytanie - czy takim sposobem trzeba instalować BFH ??? Tzn. normalnie gra się instaluje na dysku, można ją odinstalować itp. wiesz o co mi chodzi.

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

Mam pytanie - czy takim sposobem trzeba instalować BFH ??? Tzn. normalnie gra się instaluje na dysku, można ją odinstalować itp. wiesz o co mi chodzi.

Uruchamiając stworzony w ten sposób plik "instalujesz" BF'a. Później można bez żadnych problemów usunąć go przez Panel sterowania, a pozostałości usunąć tradycyjnie.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

NIE DZIAŁĄ MI PORADZISZ TROCHE NIE ROZUMIEM BO NWM JAK ZROBIĆ KROK 4

ps.sory za capsa

Edytujesz przedostatni wiersz. Jest to ścieżka prowadzca do folderu z grą. Musisz wpisać kod "Installation Dir"=" oraz miejsce folderu BFH, np. "Installation Dir"="C:\\EA\\BF Heroes. Tyle.

BFH Polska ;)

Opublikowano

W koncu pojawił się jakis porządny i przydatny poradnik :)

beka z kurw co są modzikami i warnują wszystko.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest napisane, że jak chcesz - musi być jednak rozszerzenie .reg (patrz punkt 5), np. BFH.reg czy Battlefield Heroes.reg ;)

BFH Polska ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mi nie działa robie dokładnie tak jak jest napisane tylko nie wiem czy dobrze pkt. 4 bo zmieniłem tylko dysk c na d bo tam to mam i jak włanczam jest sprawdzanie instalacji a później włącza mi się Reinstalowanie co mam zrobić? o.O

mi nie działa robie dokładnie tak jak jest napisane tylko nie wiem czy dobrze pkt. 4 bo zmieniłem tylko dysk c na d bo tam to mam i jak włanczam jest sprawdzanie instalacji a później włącza mi się Reinstalowanie co mam zrobić? o.O

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po przenoszeniu całej gry w inne miejsce - na inny dysk, nawet w inny folder - gra będzie ci się instalować od nowa, ponieważ zainstalowałeś ją w danym miejscu, którego nie możesz zmieniać. Po prostu nie może odnaleźć plików docelowych, ostatniej instalacji etc.

BFH Polska ;)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...