Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sterowniki do portu USB 2.0 Intel Series 6 [help!]

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Zaraz szlag mnie trafi z tymi sterownikami a mam taki problem. Po instalacji Windows 8 jedyna rzecz jaka co jakiś czas zgłasza problem to dwa porty USB 2.0 ( Intel® 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 1C26 ) Było tak że aby działały wystarczyło je od instalować i zainstalować. Ale tak nie może być, po przez Windows nie da się ich aktualizować bo wywala mi że są aktualne... A poszukiwanie ich na stronie producenta laptopa czy kontrolera USB (intel ) spęłzło na niczym już mam serdecznie dość, wszędzie w necie niby są jakieś sterowniki z października po Windows 8 ale nigdzie nie da się ich pobrać jak nie jakaś rejestracja i tak dalej, nawet po zarejestrowaniu nie da się bo trzeba coś tam wykupić. ....

Jak by ktoś mógł bo ja już nie ma na to siły podać link do tych sterowników.

Intel® 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 1C26

Intel® 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 1C2D

One są w komplecie jako jeden

PS: na tej stronie niby są i wgl ale po rejestracji nie mogę nic pobrać tylko chcą kase http://www.driveridentifier.com/scan/driver_file_detail.php?inf_file_id=1278746&md5=e4313e2f688c7c84e258dd8a96a05921&scanid=5C17FD1BA9354E59BE81E5F2BDC280F9&item_id=498257957&hardware_id=PCI%5CVEN_8086%26DEV_1C2D ale z drugiej strony skąd oni je mają skoro nigdzie poza takimi stronami tych sterowników nie ma.....

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

bo nie ma sterowników

wszystko w uniwersalnej paczce intela do chipsetów jest

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

A link do tej paczki mógł bym prosić?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Coś tam po instalowało z tego pierwszego i drugiego ale z tego co widziałem to do portów chyba nic.... Sprawdzę czy będą działać czy nie i napiszę.

Opublikowano

bo to nie są sterowniki, których fizycznie nie ma do USB, system posiada uniwersalne do wszystkich rodzajów portów. to tylko uaktualnienia wpisów potzrebne sterownikom.

windows często ma takie problem z portami USB, czasem optymalna opcja jest zainstalować od podstawi i nie instalować żadnego softu poza tym do którego sterowników windows nie posiada , ale to należy robić na samym końcu dopiero po instalacji wszystkich poprawek

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...