Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nieścisłości

Xanter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań na temat tych fragmentów edenu. W Brotherhood Enzio schował jabłko w koloseum, a potem Desmond i jego ekipa go odnaleźli. W kolejnej części kolejny artefakt został odnaleziony w bibliotece Altaira, i tu nasuwa się moje pytanie: Co się z nim stało? Enzio go tam został ale czy później go Demond zabrał? Nigdzie o tym nie znalazłem wzmianki a w następnej części już są na innej stronie globu :D

76561198001815076.png
Opublikowano

Jest więcej niż jedno Jabłko. Te które Ezio znajduje w Bibliotece Altaira to te Jabłko z AC1, a te, które zabiera Borgiom i chowa w ruinach Koloseum to inny Kawałek.

Na końcu AC1 masz animację i jest pokazany model Ziemi wraz z lokalizacją Kawałków Edenu ;) dodam, że każdy mógł mieć różna "moc", jeśli rozwiązywałeś zagadki Prawdy w AC2 i Brotherhoodzie to tam jest powiedziane o innych Jabłkach i ich właścicielach ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Problem w tym, że nie grałem ani w AC1 ani w AC:2, jedynie Brotherhood, Rev i trochę trójki :D

O jedynce wiem tylko tyle, co z książki przeczytałem.

Czyli wychodzi na to że muszę nadrobić zaległości.

Co do artefaktów, to wiem że jest ich więcej. W końcu jeden odnaleźli a potem szukali kolejnego, ale nigdzie nie było zmianki czy byli Masjafie.

76561198001815076.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...