Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Resetowanie PC po zainstalowaniu SP

Roy

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Witam, otóź kilka dni temu wgrałem na nowo Windowsa XP Professional , wszystko pięknie ładnie chodzi, ale gdy zainstaluje Service Pack'a 2 czy 3 i ponownie uruchomie komputer to na chwile pojawia się bluescren i na czarnym tle mam do wyboru tryb awaryjny, który nie działa i te inne opcję. W czym może być problem?

1365526782-U231645.png

Opublikowano

wywal w awaryjnym SP i zainstaluj ponownie , najlepiej z wypiętym kompem z netu CAŁKIEM !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Specjalista
Opublikowano

Po pojawieniu się czarnego tła z wyborem Trybu awaryjnego i nacisnieciu na niego, komputer ponownie sie resetuje i wraca do tego samego stanu.

1365526782-U231645.png

Specjalista
Opublikowano

Service Packa sciągam z internetu i go instaluje, przed sformatowaniem właczyła się aktualizacja i po uruchomieniu komputera wyskoczył na 2 sekundy Bluescreen i czarne tło z opcjami awaryjnymi, a teraz to wyskakuje po zainstalowaniu SP czy to 2 czy 3.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

jak nie można odinstalować SP w trybie awaryjnym szybciej reinstal zrobi niż się odzyska system po uszkodzeniach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Specjalista
Opublikowano

Tak, ale ja chce mieć Service Packa 3, gdyż niektóre programy go wymagają, nawet głupie przeglądarki.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

skoro ci system nie działa po instalacji to jak sobie wyobrażasz jego uruchomienie ?

zainstaluj najpierw poprawki , potem SP3 z windows update

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Specjalista
Opublikowano

Chyba mnie nie zrozumiałeś, albo ja Ciebie(?) :O mam zainstalowanego swieżego Windowsa Xp Professional(SP1), dopiero po zainstalowaniu SP3 i ponownym uruchomieniem komputera wywala mi bluescreena na sekunde i ponownie resetuje się komputer i tak jest za każdym razem gdy ponownie wgram system.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

napisałem, NAJPIERW AKTUALIZACJE wszystkie jakie wyszły na końcu jak wszystko działa SP3

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Miałem to samo ,

Poszukałem w necie , wyszło :

1. Kliknij na START
2. Kliknij URUCHOM
3. Wpisz REGEDIT
4. Znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlNl sLanguage
5. Zjedź na dół i odnajdź klucz Default
6. Modyfikuj ten klucz z 0415 na 0409
7. Odnajdź InstallLanguage
8. Modyfikuj ten klucz z 0415 na 0409
9. Uruchom ponownie komputer.
10. Teraz możesz zainstalować Service Pack 3 dla Win XP

Dobra rada: Po zainstalowaniu SP3 zmień klucze InstallLanguage i Default na standardowe.

Myślę że pomogłem.

Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null.

Specjalista
Opublikowano

Po zmianie wartości InstallLanguage i próbie instalowania SP3 wyskoczył błąd, że niby jezyk oprogramowania nie zgadza się z servicepackiem to zostawiłem wartość jaka była i zieniłem tylko Default i dalej bluescreen i reset.

Mam do Ciebie prośbę @RobeM, abyś mi wytłumaczył dokładnie co i jak z tymi aktulizacjami (nie wiem czy chodzi Ci o automatyczne, jak je włączyć, czy te z panelu sterowania czy co) Jestem bezradny w tej sprawie.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

jak to jak włączyć, mówię cały czas o NORMALNYCH AKTUALIZACJACH WINDOWS UPDATE

masz je w panelu sterowania czy w menu do uruchomienia

zainstaluj aktualizacje jakiekolwiek są, a dopiero na koniec aktualizacje SP3

jak pisałem wcześniej to wina zrypanego rejestru, już dawno byś reinstalował system i nie było by takich problemów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Specjalista
Opublikowano

Nie mam w panelu sterowania ''Aktualizacje automatyczne, Centrum zabezpieczeń, Zapora systemu Wndows''

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Nie mam w panelu sterowania ''Aktualizacje automatyczne, Centrum zabezpieczeń, Zapora systemu Wndows''

Lipna kopia SP, Lekki format, reinstalacja Windy najlepiej taką która już posiada SP o który Ci chodzi. :)

PS. Chyba że Ci się już PC uruchamia to spróbuj na innej kopi SP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...