Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Przydzielanie miejsca

KickAssPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam taki problem a mianowicie niedawno robiłem format mojego blaszaka i podczas formatowania nie mogłem przydzielić więcej miejsca na Dysk C na którym mam Windowsa. I teraz jestem ciekaw czy dałoby się przydzielić więcej miejsca bez jakiegokolwiek formatu? Z góry dziękuję.

Opublikowano

jak przydzielić miejsca ?? więcej niż ma stworzona partycja nie możesz mieć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@True

jak tym robiłem to mi windowsa rozjebało, moze na win7 albo xp dziala ale mi win 8 sie rozwalił

jak masz windows 8 to bez zadnych programow mozesz zmieniac rozmiar

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Niestety ten program co podał True nie działa. Jak wchodzę tam gdzie się zmienia rozmiar to nie mogę dodać miejsca. A i mam Windowsa 7 Ultimate 64-bit.

Opublikowano

Pierw musisz odjąć z jakiejś partycji żeby móc dodać, logiczne :f Każdemu działa więc nie możliwe że tobie nie, może nie wiesz co się gdzie robi

Opublikowano

jak masz DODAĆ miejsce skoro go nie masz z czego dodawać !

zwolnij miejsce gdzie indziej i dodawaj do partycji, robi to windows bez problemu tzw wolumin/dysk dynamiczny , problem tylko potem bo dane w razie utraty systemu mogą być nie do odczytania

ile masz teraz Gb na partycji, a ile chcesz mieć ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

no to sobie utwórz tam partycje albo rozszerz istniejącą

podaj PO KOLEI jak masz partycje na dysku

panel sterowania > narzędzia administracyjne > zarządzanie komputerem > zarządzanie dyskami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Tylko o to chodzi że nie mogę przydzielić GB bo ani strzałka do góry ani ręczne wpisanie nic nie daje. I jeszcze piszę mi w tym programie EaseUS pisze że ten dysk który chcę powiększyć jest Boot znaczy ma taki status i nie wiem czy powinno tak być.

Opublikowano

zrób screna w zarządzaniu dyskami z widocznym dudkiem i wstaw tu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

musisz całą partycje rozszerzoną ( zielona ramka ) przesunąć na koniec dysku i dopiero rozszerzać dysk

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...