Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Proszę o pomoc

Kupidyno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno zacząłem grać w dbo i mam mały problem z jednym questem jakby ktoś mógłby mi pomóc byłbym wdzięczny.

Na screenie widać że do npc znajduje się 1 m przede mną ale tego npc tam nie ma. Gdzie on jest? Jak mam zrobić tego questa?

db.jpg

Mam jeszcze jedna sprawę czy mógłby mi ktoś napisać do czego są itemy które są zaznaczone na 2 screenie?

db1.jpg

Opublikowano

U16 niebieski - ulepszacz zbroi

U21 czerwony - ulepszacz broni

U16 czarny - downgrade rzeczy

Ustaw sobie normalne dialogi questów w patcherze spolszczenia odznacz wszystko i dasz radę ;-)

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

U16 niebieski - ulepszacz zbroi

U21 czerwony - ulepszacz broni

U16 czarny - downgrade rzeczy

Ustaw sobie normalne dialogi questów w patcherze spolszczenia odznacz wszystko i dasz radę ;-)

jak w patcherze odznaczyłem wszystko to kompletnie nie wiedziałem co mam robić bo wszędzie gdzie nie spojrzałem widziałem krzaki, domki itp (nie wiem czy to chiński, japoński, koreański ale coś w tym stylu) czyli było jeszcze gorzej niż wcześniej.

Opublikowano

jak w patcherze odznaczyłem wszystko to kompletnie nie wiedziałem co mam robić bo wszędzie gdzie nie spojrzałem widziałem krzaki, domki itp (nie wiem czy to chiński, japoński, koreański ale coś w tym stylu) czyli było jeszcze gorzej niż wcześniej.

To zrób tak. Zaznacz 3 opcje i zpatchuj wtedy powinno być okej.

Opublikowano

To zrób tak. Zaznacz 3 opcje i zpatchuj wtedy powinno być okej.

Dzięki jest niby lepiej :) ale ten npc z 1 screena dalej nie wiem gdzie jest :D

Opublikowano

Możliwe że zbugował Ci się client i nie widzisz NPC niektórych tak jak ja kiedyś ;x

W takim razie co powinienem z tym zrobić? Tylko nie mów że reinstal :D

Opublikowano

W takim razie co powinienem z tym zrobić? Tylko nie mów że reinstal :D

Włączy instalkę i nacisnij repair i poczekaj a potem uruchom

Opublikowano

Włączy instalkę i nacisnij repair i poczekaj a potem uruchom

zrobiłem tak jak napisałeś i dalej nie ma tego npc :/ mam nadzieje że ten quest nie jest ważny tak czy inaczej mógłbyś mi powiedzieć kiedy uzbieram wszystkie smocze kule? bo mam już 22 lvl i mam 6 kul brakuje mi 1 znaczy mam 7 ale 2x z 7 gwiazdkami tyle że jedna to jakaś super czy coś w tym stylu

Opublikowano

na 20 poziomie będziesz miał wszystkie smocze kule

Jakiegoś zadania z kulą nie zrobiłeś to pewnie u tej "cass" taki hipopotam, kojarzysz ?

Opublikowano

dobra najwyżej nie przywołam smoka :D ogólnie to nie mogę zrobić 2 misji nie wiem czy mi sie zbugowały czy co ale trudno

Nie no zrób tego questa bo jako nagrodę dostaniesz ekwipunek na swój poziom a warto bo bardzo pomaga.

Jakie 2 misje nie możesz zrobić ? daj screena z nich.

Opublikowano

Nie no zrób tego questa bo jako nagrodę dostaniesz ekwipunek na swój poziom a warto bo bardzo pomaga.

Jakie 2 misje nie możesz zrobić ? daj screena z nich.

no jeden quest którego nie mogę zrobić to ten który pokazałem w tym temacie (1 screen) a ten drugi zaraz zrobię i ci pokażę

Opublikowano

W tym 1 queście powinien stać żółw tam, zmień ch i zobacz czy jest tam.

a drugi to biorę u tego npc co widać na screenie idę w wyznaczone miejsce i nic nie mogę zrobić czas się kończy i wyskakuje że nie zrobiłem questa

db2.jpg

Opublikowano

Musisz iść za tą świnką to znaczy odprowadzić ją do początku mapy na której się znajdujesz, to znaczy musisz ją eskortować ;-)

Opublikowano

Musisz iść za tą świnką to znaczy odprowadzić ją do początku mapy na której się znajdujesz, to znaczy musisz ją eskortować ;-)

aaa nie ogarnąłem dzięki ja się teleportowałem dlatego nie wychodziło

Opublikowano

aaa nie ogarnąłem dzięki ja się teleportowałem dlatego nie wychodziło

Jakbyś miał jakieś jeszcze pytania to pytaj śmiało, zawszę pomogę, a i małe pytanie. Działa Ci Scouter na spolszczeniu ?

Opublikowano

Jakbyś miał jakieś jeszcze pytania to pytaj śmiało, zawszę pomogę, a i małe pytanie. Działa Ci Scouter na spolszczeniu ?

nie wiem jak powinien działać ale normalnie mi sprawdza ile dana osoba ma jednostek, albo potworek teraz kupiłem lepszy to coś jeszcze pokazuje chyba obronę ale nie jestem jeszcze pewien :D zastanawiam sie czy nie wgrać sobie angielską wersje jest lepsza niż polska? Zostało jeszcze tylko znaleźć smoczą kule :D

O już znalazłem u takiego byka zapomniałem wziąć questu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...