Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta dźwiękowa

xShinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar za jakiś niedługi czas zakupić karte dźwiekową. Parametry mojego PC'ta są takie:

CPU: Intel i5 2500K
GPU: Sapphire Radeon 7850 HD 2gb OC
MOBO: AsRock p67 pro3
RAM: Kingston HyperX 8GB (2x4 1600MHZ)
HDD: WD Greend 500GB
PSU: XFX 550W

Kiedyś kupowałem też słuchawki i w zestawie była taka mini karta dźwiękowa na usb http://www.google.pl/imgres?q=Sound+Blaster+Tactic+3D+Alpha+USB+THX+audio&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=907&tbm=isch&tbnid=o2E1z2zh-qMB7M:&imgrefurl=http://www.agito.pl/sluchawki-creative-labs-sb-tactic-3d-alpha-242-423609.html&docid=oiFvsznJoJ9VxM&imgurl=http://multimedia.agito.pl/zdjecia/komputery/towar/1-423609-creative-labs-sb-tactic-3d-alpha.jpg&w=429&h=286&ei=aTYrUcmxE9TY4QS3koC4Dw&zoom=1&ved=1t:3588,i:108&iact=rc&dur=3268&sig=109449587372081225320&page=1&tbnh=183&tbnw=275&start=0&ndsp=24&tx=140&ty=13 i jak myślicie, lepsze to będzie niż zintegrowana? Na karte moge wydać, hmm, 350-400zl. Z góry dzięki

Opublikowano

Hmm, a czy karta dzwiękowa wpływa na odbiór głosu z mikrofonu przez drugiego uzytkownika? Np, rozmawiam z kims na tsie to lepiej bedzie mnie sluchac niz na zintegrowanej karcie? Karte potrzebuje głownie do dobrego nagrywania mikrofonu, ale także do słuchania muzyki.

Opublikowano

Pewnie tak:

"Mikrofon Sound Blaster kształtujący wiązkę dźwiękową - użyty wraz z technologią CrystalVoice™ Focus ten mikrofon stereo tworzy strefę akustyczną i tłumi odgłosy spoza niej, zapewniając niezwykłą czystość dźwięku "

Tutaj jeszcze jedna:

http://allegro.pl/creative-sound-blaster-z-karta-muzyczna-mikrofon-i3056897422.html

Opublikowano

Ok, dzięki wielkie. Narazie linkow nie moge otworzyc bo poblokowane mam allegro i wiekszosc proxy a na informatyce jestem xD

Opublikowano

A mam jeszcze jedno pytanie, czy ta mini karta dźwiekowa może być lepsza od zintegrowanej? Osobiscie to wątpie ale chciałbym sie was zapytac ;P

Opublikowano

No bo kiedys kupowalem słuchawki Sound Blaster coś tam, nie pamietam dokladnie i dostalem razem z nimi taka mini-karte dźwiękową na USB. Moge podlaczyc do tego tylko mikrofon i słuchawki (Zielone i różowe wejscie) No i chcialbym sie dowiedzieć czy dzieki temu może być lepsze odtwarzanie dzwięku i nagrywania mikrofonu? Niedlugo przyjdą mi słuchawki Razer Carcharsis i dla tego tak sie pytam bo chcialbym wyciągnać jak najlepszą jakosc dzwieku/mikrofonu. Link do wygladu tej karty jest w 1 poscie, zadnych parametrow znalesc nie moglem ale poszukam jeszcze raz.

Opublikowano

Zależy jaką masz Kartę na płycie jeżeli Realtek'a to one też nie są złe.

Możesz spróbować podłączyć ,ale nie wierzę że różnica będzie odczuwalna :D

Opublikowano

każda katta dźwiękowa ma taki sam dźwięk i jakość bo przetwarzane jest wszystko cyfrowo. dopiero końcowe układy ( procesory dźwięku ) jeśli karta je osiada sprzętowo albo przez sterowniki wzbogacają dźwięk o dodatkowe efekty.

wcale nie ma potrzeby kupować drogich kart które nadają się dla profesjonalisty do tworzenia dźwięków, muzyki .

dodatkowe słuchawki dopasowane są do kart które posiadają w zestawie, czasem zdarza się że inne słuchawki podłączane do tej katy nie działają jak należy i z taką samą dynamiką

jeśli masz słuchawki z kartą to używaj z nią, jeśli bez to na podstawowe potrzeby wystarczy karta w komputerze chyba że chcesz tylko wzbogacić o dodatkowe efekty rozszerzone to kupujesz dodatkową. zresztą nie wszystkie gry obsługują konkretne efekty możliwe na karcie, wtedy choćbyś nie wiem jaką wypasioną kartę dźwiękowa miał będzie to samo co na zwykłej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@robem, dzięki wielkie. Wyjaśniłeś wszystko jak najbardziej należycie, wiecej nie potrzeba. Temat do zamkniecia, mam nadzieje ze like wystarczą^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...