Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dobrej rady.

Tutka0155

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam PC.

1.Procek Intel® Celeron® CPU 3.20GHz o ile mi wiadomo jedno rdzeniowy.(nie znam sie na PC)

2.Pamięć RAM 512MB

3.Karta Graficzna NVidia GeForce 9400 GT 512MB

4.Dysk twardy 320GB

5.Windows XP (formatowany co 2 miesiące, całkowicie sprawny-orginalny)

Mój problem polega na tym iż w grze LoL na początku fps wynosi 5-8 po pojawieniu się stworów i rozbieganiu;d 30+

Dramatyczny spadek fps podczas walki z 37 do 5-8 zamyka mi LoL'a.

Chciałabym się zapytać czy dokupienie jeszcze jednej kości pamięci 512RAM (połącze będzie 1GB)

coś zdziała? Do tego chciałabym dodać wolny loading przed grą.

Proszę o komentarze specjalistów.

Opublikowano

Ja osobiście bym zwiększył ram.

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Problem w tym że za bardzo się na tym nie znam a mam stary PC i nie stać mnie na nowy ponieważ nie pochodzę z dzianej rodziny.

Czy 2GB ramu zadziała na tym kompie ? ma 7 lat i chyba jest różnica pomiędzy DDr a DDr2-3 nie spotkałam się z kościa ram 2GB DDR.

Pytałam dzisiaj w sklepie w jednym chcieli za 512MB 45zł a w drugim 30 Co to ma być?

Opublikowano

Najlepiej dokupić trochę RAM (możesz kupić używaną, ja za 1GB dałem 20 zł :P). Ustawienia minimalne, wyłączyć synchronizację pionową, ustawić FPS-y na stabilne/80 FPS, oczyścić kompa z niepotrzebnego syfu (odkurzacz, CCleaner). Coś powinno pomóc :D.

Opublikowano

Ja mam 2GB bo dokupiłem jedną kość i mam 50fps (bez żadnych komunikatorów i innego syfu co zamula kompa podczas grania :P). W tf'ach czasem spada do 20-30fps ale da się przeżyć ;).

Opublikowano

ok dziękuje wszystkim za odpowiedz.

Zrobie sobie miesiąc przerwy zatrudnie się gdzieś na zmywaku i zarobie te 1000zł na kompa.

Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...