Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Płatności za pomocą PaySafeCard (PSC)

Vaxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Postanowilem napisać ten poradnik, widząc pojawiające sie co jakiś czas pytania zwiazane z płatnością Paysafecard (PSC)

Jesli macie jakieś uwagi, proszę o komentrz ;-)

Nominaly:

PSC: 20, 30 (nowość), 50, 100 i 300 zl.

Gdzie kupic:

Na stronie Paysafecard jest wyszukiwarka najblizszych sklepow, wpisujesz swoj kod pocztowy, miasto, ulice. Na mapce pozazuja sie punkty sprzedazy.

http://www.paysafeca...e/mobile/kupno/

UWAGA:

-Na mapce wyświetlą się też punkty np. "Pay Safe Classic" i mimo innej nazwy, punkty te też realizują (sprzedają) PSC.

-Niestety, zdarza się, że Pani (Pan) sprzedający w tych punktach nie potrafią wydrukować naszego PSc 8S

Mozna laczyc nominaly? :

Tak

Co z reszta, kora zostanie na karcie PSC?:

Zostaje i mozesz ja wykorzystac przy nastepnych zakupach (oczywiście jeśli starczy http://www.mpcforum.pl/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/wink.png , jeśli nie, to musisz "połączyć" z inną PSC).

Czy jest pobierana prowizja przy platnosci PSC?

Tak i nie. Kupujac w sklepach gdzie towar jest w obcej walucie, placisz prowizje z przewalutowanie, np. w $ jest to 4% a w € jest to 2% . Nie placisz prowizji jesli sprzedawca ma ceny w PLN.

Czy punkty w ktorych mozna kupic PSC pobieraja prowizje?

Generalnie nie, ale punkty Inmedio doliczaja 99 groszy za wydruk PSC , niezaleznie od kupionego nominalu PSC.

Co dzieje sie z moja karta po roku?

Po 12 miesiacach od daty zakupu, zostanie automatycznie pobrana oplata w wys. 5 zl. (Warto wykorzystac w ciagu 12 miesiecy, szczegolnie przy niskich nominalach)

Ile jest warta moja karta kupiona za 50 zl. w obcej walucie?

Bardzo latwo to sprawdzic na stronie Paysafecard jest zakladka KALKULATOR, pamietaj ze kalkulator przelicza wg. kursu PSC uwzgledniajac prowizje za przewalutowanie.

http://www.paysafeca...php?language=pl

Dokonalem jakis czas temu zakupow za pomoca PSC i nie pamietam ile mam na karcie:

Nic sie nie dzieje, na wspomnianej wyzej stronie PSC jest zakladka gdzie wpisujesz swoj 16 pinowy kod i wyswietla Ci sie aktualny stan Twojej PSC.

https://customer.cc....pp3?cvid=590061

WADY I ZALETY PSC:

- wada: No niestety musisz ruszyc swoja du... i pojsc do sklepu kupic wspomniana karte.

- wada: Jesli zapomnisz/zgubisz karte PSC, to niestety nic nie zrobisz, kasa przepada.

- wada: Płatności za pomocą PSC nie mogą przekroczyć 1000€ czyli około 4200 zł.

- zaleta: Nie musisz posiadac konta w banku i podobnych instytucjach

- zaleta: Podczas zakupow PSC jestes calkowicie anonimowy, no chyba, ze sprzedawca wymaga danych.

- zaleta: No i glowna zaleta, operacje za pomoca PSC sa natychmiastowe. Np. kupując grę lub GC w WarZ a nawet " Goldy" w WoT za pomoca PSC, masz je na koncie zaraz jak klikniesz Akceptuje. Naprawde bardzo szybko.

Mam nadzieje, ze pomoglem ;-)

test

Opublikowano

Ładnie opisane :)

Dodaj jeszcze, iż "Pay Safe Classic" jest tym samym co Pay Safe Card.

LIke :D

challenger.png

Opublikowano

Przyda się tym którzy nigdy nie płacili PSC ja sam nie wiedziałem gdzie sprawdzić stan konta po zakupie gry.

Like

thumb1gh.jpg

Kliknij

Lubie to

Opublikowano

a to nie jest to konto, gdzie możesz trzymać wszystkie kody razem?

??? Mozesz rozwinac pytanie ?

test

Opublikowano

Sorry że dopiero teraz pisze,sprawdzilam, teraz na stronie psc jest opcja my paysafe, gdzie można trzymać wszystkie kody razem, i wrazie płacenia kwota odciągana jest ze wszystkich dostępnych środków, tak to przynajmniej zrozumiałam

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@up, masz racje als nie wiem jak to dziala w praktyce :-S Jak sie dowiem (a moze ktos korzysta ?) ,to dolacze do poradnika :-)

test

Opublikowano

no właśnie, jak to działa w praktyce? Ładuje sobie pare kodów na my paysafecard i potem z tego płacę, czy jak? To w sumie byłby ten plus, że już nie mam problemu z resztkami, nie?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@up, niestety, tak na pewno to nie działa. Myślę, że raczej jest to rodzaj "przechowalni" Twoich pinów.

test

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co z ta przechowalnia kodow PSC ? Jak to dziala, jesli wgl.

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@refresh. Doszla nowa wartosc PSC, ktora mozemy kupic ! 30 zl.

test

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hmmm.... czegoś tutaj nie łapię: .... zaleta: Podczas zakupow PSC jestes calkowicie anonimowy, no chyba, ze sprzedawca wymaga danych.... - to albo jest się anonimowym i to całkowicie, albo podaje się jednak swoje dane, przy zakupie PaySafeCard?? To jak to wreszcie jest?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Hmmm.... czegoś tutaj nie łapię: .... zaleta: Podczas zakupow PSC jestes calkowicie anonimowy, no chyba, ze sprzedawca wymaga danych.... - to albo jest się anonimowym i to całkowicie, ale podaje się jednak swoje dane, przy zakupie PaySafeCard?? To jak to wreszcie jest?

jeden chuj........................... zazwyczaj nie wymaga danych osobowych, PSC głównie używam(i pewnie inni tez głównie uzywaja) do kupowania gier na steam czy coś, i tam teoretycznie jakies dane wymaga ale chuj, gdy dochodzi do grubszych transakcji itd to sie robi przelewy i wgl eh

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Słabi jesteście :D

Po co wy się męczycie? Nie lepiej kupić kartę Prepaid, połączyć ja z PayPalem i płacić praktycznie wszędzie? I nie musicie się wtedy bawić w kupowanie non stop tego samego :)

be40e79d8a4146afcd71316c7fe9f193a72a0ee3

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...