Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Broń dla medyka

Ljx

Rekomendowane odpowiedzi

Legenda
Opublikowano

Mam pytanie do was, ponieważ mało gram w tą grę i trochę nie znam jej jeszcze do końca. Mam do wyboru dwie bronie QBB 95 oraz MG36. M27-IAR odpada, ponieważ tą broń już mam. Teraz mam dylemat, którą broń wybrać i zwracam się z prośbą do was co o tym sądzicie. Jeszcze jedno. Czy dodatki do broni mogą działać na innych? Tzn jeżeli mam na m27 to czy mogę przenieść je na jedną z dwóch wyżej wymienionych? Jeżeli tak to wezcie jeszcze pod uwagę do wyboru te dodatki: Lufa Predator - Magazynek Viper - Kolba stabilizująca - (celownik) RapidAim.

@Edit\

W grę wchodzi Pecheneg RKM jeszcze

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Dodatki mozesz uzyc w innej broni. Ja gram MG36, ale nie wiem czy jakbym mial iar27 to szukalbym innej broni. Qbb nie gralem jeszcze. Kup mg na 1 dzien, przekonaj sie jaka to kosa.

Opublikowano

Do Qbb niby kolba nemezis ?? tylko po co żeby jeszcze dmg zmniejszać ?? to psucie broni Qbb właśnie słynie z największego dmg-a

Mg36 op tylko nie wiem z której strony

Kupowanie broni na 1 dzień się nie sprawdza gdyż to akurat dodatki pokazują prawdziwe oblicze broni,a bez dodatków ciężko ocenić.

Co do lufy zmienić najlepiej na precyzyjną.

Jak byś kupował Qbb to nie wiem czy jeszcze zdąrzysz kupić bo być może już wycofali magazynki piranha,bo do Qbb najlepiej się spisują.

RKM słaba broń,ale jak kto co woli.

Pecheneg na bliskie/średnie,ale nie za dalekie dystanse nawet,nawet,ale nie zastąpisz tak jak broń Qbb->to broń uniwersalna na wszystkie dystanse.

Co do kolby to zależy nie wszędzie się nadaje stabilizacyjna.

Jak grać to z klasą być uniwersalny pamiętając,że nie wszędzie są ludzie ogarnięci,więc musisz liczyć sam na siebie ,dlatego najlepiej wybierać broń uniwersalną by mieć szanse z innymi.

Wracając jeszcze do mg36 nie jest też zła broń jest to 2 na liście broni u medyka,ale ona nie nadaje się na zabijanie z biodra,a czasem nie ma się wyjścia liczy się czas,więc nie możemy sobie pozwolić na celowanie z celownika/ppm.

Opublikowano

ja ze swojej strony polecam qbb daleki dystans dobre obrażenia

jeśli masz dodatki to możesz je stosować do każdej broni w grze prócz pistoletów i shotgunów ;-)

Opublikowano

ja polecam mg36 mam qbb i jakoś mi nie odpowiada ale jak ktoś się uprze to można pograć Mg36 jest op jak famas i wymiata na bliskie jak i dalekie odległości

Opublikowano

Polecam mg36 ta broń jest po prostu pro :) qbb też nie jest złe ale najlepiej mieć do niego celownik m145.

Pomogłem? Daj lajka to nic nie kosztuje :rolleyes: .

Legenda
Opublikowano

Czy kobla Thunderbolt z dostępnych na dzień dzisiejszy jest dobrym wyborem do QBB-95?

Opublikowano

dobra jest ale nemezis lepsza raczej.

Legenda
Opublikowano

dobra jest ale nemezis lepsza raczej.

Nemezis nie da się już zdobyć. Jest wycofana z tego co wiem.

Opublikowano

Do Qbb niby kolba nemezis ?? tylko po co żeby jeszcze dmg zmniejszać ?? to psucie broni Qbb właśnie słynie z największego dmg-a

Mg36 op tylko nie wiem z której strony

Kupowanie broni na 1 dzień się nie sprawdza gdyż to akurat dodatki pokazują prawdziwe oblicze broni,a bez dodatków ciężko ocenić.

Co do lufy zmienić najlepiej na precyzyjną.

Jak byś kupował Qbb to nie wiem czy jeszcze zdąrzysz kupić bo być może już wycofali magazynki piranha,bo do Qbb najlepiej się spisują.

RKM słaba broń,ale jak kto co woli.

Pecheneg na bliskie/średnie,ale nie za dalekie dystanse nawet,nawet,ale nie zastąpisz tak jak broń Qbb->to broń uniwersalna na wszystkie dystanse.

Co do kolby to zależy nie wszędzie się nadaje stabilizacyjna.

Jak grać to z klasą być uniwersalny pamiętając,że nie wszędzie są ludzie ogarnięci,więc musisz liczyć sam na siebie ,dlatego najlepiej wybierać broń uniwersalną by mieć szanse z innymi.

Wracając jeszcze do mg36 nie jest też zła broń jest to 2 na liście broni u medyka,ale ona nie nadaje się na zabijanie z biodra,a czasem nie ma się wyjścia liczy się czas,więc nie możemy sobie pozwolić na celowanie z celownika/ppm.

Nie wiem po co wypowiadasz się o broni QBB skoro pewnie nawet jej nie masz, albo nie potrafisz po prostu nią strzelać. Początkowo miałem na niej takie same dodatki jak na MG36 i jego zestawie, ale jakoś za bardzo nią rzucało, poza tym, to broń typowo długodystansowa, m145 wskazane do niej. Wlasnie tego celownika używam, a gdy dodalem do niej piranhie, nemesis i precision to sie strzela po prostu epicko.

Takze w odpowiedzi na pytanie. Jesli grasz jednym slotem to oczywiscie MG36 i dodatki z tego zestawu z ta bronia. Jesli decydujesz sie na gre na 1 slocie, ale samym QBB to srednio, osobiscie nie polecam. Jesli zas pykasz na dwoch slotach i masz M145, to jak nic Nemesis z Piranhiami.

Opublikowano

Nemezis nie da się już zdobyć. Jest wycofana z tego co wiem.

A no chyba że tak.

Opublikowano

Nie wiem po co wypowiadasz się o broni QBB skoro pewnie nawet jej nie masz, albo nie potrafisz po prostu nią strzelać. Początkowo miałem na niej takie same dodatki jak na MG36 i jego zestawie, ale jakoś za bardzo nią rzucało, poza tym, to broń typowo długodystansowa, m145 wskazane do niej. Wlasnie tego celownika używam, a gdy dodalem do niej piranhie, nemesis i precision to sie strzela po prostu epicko.

Takze w odpowiedzi na pytanie. Jesli grasz jednym slotem to oczywiscie MG36 i dodatki z tego zestawu z ta bronia. Jesli decydujesz sie na gre na 1 slocie, ale samym QBB to srednio, osobiscie nie polecam. Jesli zas pykasz na dwoch slotach i masz M145, to jak nic Nemesis z Piranhiami.

A no właśnie nie wiem po co ty się wypowiadasz skoro nic nie wiesz,a odzywasz jakbym nic nie wiedział...

Po 1 mam większość broni

Po 2 mam 30 lvl i szybko nabiłem bez żadnych cheatów

Po 3 króluje z Qbb i chyba wiem co nie co i widze,że lepsze posiada umięjetności do ściągania sniperów niż mg36

Po 4 Mg36 u mnie poszło w odstawke,bo nie ma takiego potencjału jak Qbb.

Po 5 chyba już mam doświadczenie więc wiem

Po 6 Nemezis mam kupioną kolbe i znalazłem lepszy odpowiednik,że nemezis to pipka i dzięki temu 2 hity i gościa nie ma,a nemezis bym tylko tracił dmg.

Po 7 To by chyba wykluczało skoro bym nie umiał grać Qbb to bym nie miał wysokich statów przed chwilą właśnie miałem staty 72/9

Po 8 Skoro wiesz lepiej zapraszam do gry.

I Ps.Skoro w Qbb gorzej rzucało to znaczy,że chujowe dodatki miałeś i nic dziwnego.

I nie używam żadnych slotów szkoda kredytów lepiej coś za nie kupić i mieć coś stałego.Poza tym naprawdę nie ma lepszej broni.Poza tym po co mieć mg36 ? skoro ta broń do zabijania z biodra się nie nadaje,a Qbb się nadaje co czyni broń uniwersalną.I tak propo powyżej to pisałem,że do Qbb najlepiej się nadaje ammo Piranha.

I zapomniałbym o jeszcze ważniejszej rzeczy,że kolba nemezis i amunicja piranha to piękny strzał w stopę mam większy odrzut dziękuje.

A co do celownika to proste nie masz m145 nie kręcisz długich dystansów.Masz inny dedasz osoby tam gdzie widzisz cel.Bo jakby nie było m145 ma większym zoom.

@Down

To w takim razie Gz

I już widzę kto komu pozjadał rozumy.

Tak propo czy ty jesteś ślepy,że piszesz abym używał znaków interpunkcyjnych,a ja niby co kurwa używam hielogrifów ?

A jak już używasz polskich znaków to używaj już je dokońca... .I nie mówiąc już,że czytanie ze zrozumieniem też Ci się kłania,ale już to odbiłem wcześniej na starcie,ale przeczytaj kilka razy swój tekst,który zaznaczyłem na czerwono i powiedz gdzie ja pisałem,że nie umiem strzelać Qbb i zastanów się kilka razy.

Nie wiem po co wypowiadasz się o broni QBB skoro pewnie nawet jej nie masz, albo nie potrafisz po prostu nią strzelać.

Także kto tutaj kozaczy nie wiesz,a się odzywasz na starcie.

I co z tego,że grasz w clanie też mi coś.Ja gram solo i jestem jak Chuck Norris buehahah

Ps.Podaj nick to zagramy

Opublikowano

Hehe, kozak jesteś, rzeczywiscie. ;) z Qubkiem wykreilem 114/4 na sharqi rush, wiec wiem jak sie tym gra, nie musisz sobie niczego udowadniac. Mg36 mam na 1 slocie, bo glupi nie jestem, zeby biegac z m145 i nic wiecej. ;)

W takim razie zapraszam na pw do uzgodnienia wspolnej gry, bo odpowiadajac na Twoje "Po":

1. Mam wszystkie najlepsze bronie na medyka, testowalem wiekszosc Bez jakis gowien na niskich poziomach.

2. Mam to samo, tylko ostatnio nabijam snipera i brak mniej niz pol lvla do 30. To chyba zadna roznica, bo bronie sa do 27, a lvl o skillu nie swiadczy. ;)

3. Krol jest tylko jeden, jakos watpie, ze ze statami 72/9 masz sie czym chwalic. To norma na duzych mapach i rushach. Poza tym, zalezy od serva na jakim grasz. ;) No co Ty nie powiesz ? To chyba logiczne. I nie decyduja o tym dodatki, tylko celownik .......

4. Dlatego, ze kazda bron sluzy do czegos innego ? :)

5. Gram w clanie, doradzalem sie masy ludzi odnosnie dodatkow, broni itp i uwierz, tez wiem. ;) A doswiadczenie jakie masz ? Strzelasz do pacholkow z 10-20 lvl na otwartych servach od kilku lat ? Czy moze doswiadczenie w formie expu ? Bo jak tak to to zaden doswiadczenie. ;)

6. Watpie, ze nemezis to pipka. Jak znalazles to gratuluje, jednak mi wystarczaja moje dodatki, z ktorymi gra wiekszosc znajomych na tej broni. ;)

7. O statach juz pisalem. Nie mowie, ze nie umiesz grac Qbkiem, tylko zachowujesz sie jakbys rozumy pozjadal. Niektorzy maja wieksze pojecie. :P

8. PW.

Aha, i uzywaj interpunkcji, bo ciezko sie czyta tekst ...........

Edit: Zapraszam na PW.

Opublikowano

piszcie na pw a nie spamujecie.... do QBB najepsza jest nemezis ..... po ki chuya z broni na dystans zrobic bron na 1vs1 - z biodra? -,- z biodra se rpk mozecie jobac .... qbb jest na dystans ....-,-

@TOP

zaezy jak chcesz grrać.... na may dystans RPK jak i na średni sobie bardzo dobrze poradzi ...... mg36 tez nie jest ze ae nie jest op..... że op piszą osoby które zazwyczaj poprostu grać nie umią ^^ jak ubisz campić to oczywiście QBB na 1vs1 rpk ^^

YAY

Legenda
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Wysłano już informację o zamknięcie tematu. Każda osoba, która się wypowiedziała dostaje like.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...