Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z uruchomieniem systemu-przez dysk

LoveBugpoint

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam taki problem gdy uruchamiam system muszę wybrać jedną z opcjii

-uruchom system windows z narzędziem do naprawy (czy coś w tym styl)

-uruchom system windows normalnie

gdy wybieram 2 opcję system włącza mi 1 i już 3 godzin sprawdza czy są jakieś problemy co skutkuje tym ze nie mogę korzystać z komputera gdy próbuję uruchomić system wiindows z płytki jest czarny ekran i komputer ma wielkiego laga gdy wyjmuję płytkę zamiast uruchomienia się kompa jest uruchamianie się narzędzie do naprawy windowsa

sory ze pisze tak nie udolnie ale jestem na kompie bez klawiatury i muszę pisać z ekranowej

p.s na innym dysku działa normalnie

mniej ważne jest także odzyskanie danych z dysku

liczę na pomoc i pozdrawiam

Opublikowano

Kolega miał tak samo, na początek przywróć BIOS do ustawień domyślnych. Odstaw kompa na kilkanaście minut, odpal, jak nie minie to koledze pomógł format :x

Opublikowano

Kolega miał tak samo, na początek przywróć BIOS do ustawień domyślnych. Odstaw kompa na kilkanaście minut, odpal, jak nie minie to koledze pomógł format :x

no własnie przywróciłem bios-a do domyślnych odstawiałem dysk i pc na 6h i nic próbowałem od innym pc i tak samo a formata nie mogę zrobić bo

gdy próbuję uruchomić system wiindows z płytki jest czarny ekran i komputer ma wielkiego laga gdy wyjmuję płytkę zamiast uruchomienia się kompa jest uruchamianie się narzędzie do naprawy windowsa (to samo co bez płytki;x)

Opublikowano

Możesz też zawsze kupić nowy dysk do kompa i bedzie po problemie a tamten zrobisz w wolnej chwili.Sproboj sie w biosie pobawic opcjami,zanim wlozysz plytke do napedy zobacz czy nie jest porysowana bo to moze byc problem

b_560_95_1.png

Opublikowano

Możesz też zawsze kupić nowy dysk do kompa i bedzie po problemie a tamten zrobisz w wolnej chwili.Sproboj sie w biosie pobawic opcjami,zanim wlozysz plytke do napedy zobacz czy nie jest porysowana bo to moze byc problem

jest trochę ryśnięta ale to raczej nie problem bo na 2 dysku chodzi elegancko plytka

Opublikowano

Jak nie ma się nic ciekawego do powiedzenia to się nie wypowiada, tak na przyszłość.

Jeżeli nie pomogą koledzy polecam podpiąć dysk do innego PC i porządnie sformatować (nie "szybkie formatowanie"). Jeżeli nie masz takiej możliwość skorzystaj z MHDD którego wypal na płytkę i odpal go ustawiając w biosie rozruch z CD programem można naprawić wiele wad dysku twardego, jeżeli dysk da się uratować to MHDD na pewno to zrobi.

Jak nie będziesz się umiał odnaleźć pisz na PW.

Opublikowano

Jeżeli nie pomogą koledzy polecam podpiąć dysk do innego PC i porządnie sformatować (nie "szybkie formatowanie"). Jeżeli nie masz takiej możliwość skorzystaj z MHDD którego wypal na płytkę i odpal go ustawiając w biosie rozruch z CD.

najpierw mi powiedz jak mam odpalić płytkę bo się nie da komp ma laga i wyrzuca czytaj moje posty plis

Opublikowano

napisałeś że przy wyborze opcji uruchomienia. Przy samym starcie komputera naciskaj F2 i Delete. Powinieneś tym wejść w bios po czym wchodzisz w zakładkę która najprawdopodobniej jest zatytułowana "BOOT" i na 1 miejsce wrzucasz CD/DVD.

Opublikowano

napisałeś że przy wyborze opcji uruchomienia. Przy samym starcie komputera naciskaj F2 i Delete. Powinieneś tym wejść w bios po czym wchodzisz w zakładkę która najprawdopodobniej jest zatytułowana "BOOT" i na 1 miejsce wrzucasz CD/DVD.

napisałem czytaj moje posty a nie...

no właśnie tak się dzieje choć ustawiłem w biosie (panowie wiem co trzeba robić by pc odpalić z płyty) poza tym proszę czytać uważnie :)

Opublikowano

Jeśli nie potrafi wystartować z CD/DVD to wina leży albo w płycie albo w Stacji Dysków. Polecam spróbować na innej stacji dysków wymiennych (CD/DVD).

Opublikowano

Jeśli nie potrafi wystartować z CD/DVD to wina leży albo w płycie albo w Stacji Dysków. Polecam spróbować na innej stacji dysków wymiennych (CD/DVD).

na 2 dysku chodzi elegancko plytka

Opublikowano

Ale znam nie jeden przypadek w którym na jednym komputerze nie ma problemu z tą samą kopią z którą jest problem w innym napędzie. Ewentualnie serdecznie polecam zrobić bootowalnego pendrive za pomocą WinToFlash. Musisz mieć włożoną płytę do stacji CD bądź użyć programu Deamon tool's do utworzenia wirtualnego dysku ponieważ WinToFlash przerzuca wszystkie pliki z płyty na pendrive czego zwykłym kopiowaniem nie dokonasz. Spokojnie czytam ale jak już mówiłem widziałem różne dziwne sytuacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...