Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Audi RS4 vs Audi S5

Tianse

Audi RS4 vs Audi S5  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które auto jest lepsze?

• Audi RS4
      11
    • Audi S5
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oba te autka są dostępne za igc. Według jednego z poradników na tym forum aut za igc Audi RS4 jest bardzo dobrze ocenione i polecane graczom. Ok. Przeczytałem o tym autku sporo postów. Jednak za 50 tys igc dopłaty możemy mieć Audi S5. Cóż to za autko? Mało o nim napisane jest, jakie macie o nim zdanie? Jak wypada w porównaniu z RS4? Planuje zakup Audi jako moje drugie auto, lecz nie wiem które z nich wybrać :) Błem już zdecydowane na RS4 i nagle ujrzałem tą S5 :) Proszę o porady. Takiego wątku porównawczego tych dwóch aut jeszcze nie znalazłem, jeśli jest to proszę o link i przepraszam z spam :)

Opublikowano

Oba może zwrotnością nie powalają, są mocno podsterowne ale nie uciekają, nie ślizgają się. Mimo wszystko wybrałbym RS4 gdyż na wyjściu z zakrętu szybciej się zbierze, a prowadzą się dość podobnie.

Gdyby wszyscy pisali takie posty

i wcześniej przeszukiwali forum, byłbym w niebie :)

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Kurcze, polecacie RS4, a w głosowaniu prowadzi S5 ;p I co tu teraz zrobić? Nie wiem na co się zdecydwać :) Za mało o tym S5 jest wiadomo.

Opublikowano

obydwa samochody mają lipne prowadzenie ale polecam RS4 bo S5 to tak tragicznie skręca że szkoda gadać

Opublikowano

Jak dla mnie S5 jest zdecydowanie gorsze od RS4 ( pod względem wizualnym i mechanicznym)

S5 to czołg, a RS4 jakoś jedzie

RS4 jak dla mnie nawet bez body wygląda dużo lepiej od S5

Opublikowano

W poradniku tą Mazdę ocenili gorzej od Audi :)

Jeśli chodzi Ci o ten poradnik: http://www.mpcforum.pl/topic/773798-samochody-za-igc/ to jesteś w błędzie. Starałem się tam nie rozpisywać i zawrzeć tylko to co jest wymagane do ogólnego zilustrowania wrażeń z jazdy. Piszę tylko to co odstaje od normy, czyli tam gdzie nie ma opisu prowadzenia oznacza, że jest ono neutralne, a gdy nie ma osiągów to znaczy, że są przeciętne.

Mazda wypada dobrze (lepiej) pod względem prowadzenia ale RS4 ma świetne osiągi jak na tą klasę, a "słabe" prowadzenie jest rekompensowane.

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o ten poradnik: http://www.mpcforum.pl/topic/773798-samochody-za-igc/ to jesteś w błędzie. Starałem się tam nie rozpisywać i zawrzeć tylko to co jest wymagane do ogólnego zilustrowania wrażeń z jazdy. Piszę tylko to co odstaje od normy, czyli tam gdzie nie ma opisu prowadzenia oznacza, że jest ono neutralne, a gdy nie ma osiągów to znaczy, że są przeciętne.

Mazda wypada dobrze (lepiej) pod względem prowadzenia ale RS4 ma świetne osiągi jak na tą klasę, a "słabe" prowadzenie jest rekompensowane.

Właśnie o ten :) Kupiłem RS4, zakręty rzeczywiście szeroooooookie, ale wychodzi się z nich ładnie :) Ogółem kuleje lekko prowadzenie, ale autko nie ucieka w ostrych zakrętach, więc jest dobrze :) Kolejne jakie kupię to chyba BMW GTS, uzbieram tym Audikiem 1.8 mln? ;)

Opublikowano

Właśnie o ten :) Kupiłem RS4, zakręty rzeczywiście szeroooooookie, ale wychodzi się z nich ładnie :) Ogółem kuleje lekko prowadzenie, ale autko nie ucieka w ostrych zakrętach, więc jest dobrze :) Kolejne jakie kupię to chyba BMW GTS, uzbieram tym Audikiem 1.8 mln? ;)

Dowolną sumkę można uzbierać dowolnym samochodem, byle by przeciwnicy byli odpowiednio słabi.

Opublikowano

A karty power up można kupić tylko za boosty? I tak samo autka klasy S?

Power Upy można też bardzo łatwo wygrać z pakietów kart za IGC.

Auta z klasy S można kupić tylko za SB.

Opublikowano

Audi RS4 powala osiągami i szerokością zakrętów he he :) Jakby ktoś miał S5 to wpiszcie tutaj swoje opinie o niej z doświadczenia :)

Opublikowano

Jakby ktoś miał S5 to wpiszcie tutaj swoje opinie o niej z doświadczenia :)

S5 zakręty zbierze, ale z ręcznym, co zwalnia samochód, RS4 lepiej zbiera.

Ma gorsze przyśpieszenie niż RS4 i prowadzenie.

Na twoim miejscu kupił bym Mazde RX8 za taką ilość IGC.

Opublikowano

Potwierdzam a i sądze, ze RS4 to jedna z lepszych furek na dragi w swojej klasie :)

Na dragi to wymiata, ale na krętym torze to nie ma szans :)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...